Nova vest
Tenis

Četvrtak, 10.09.2015.

10:15

Heroina dana X: Ni sama ne veruje da je u polufinalu

Italijanka Flavija Peneta plasirala se u polufinale US Opena pobedom nad Petrom Kvitovom, posle preokreta sa 4:6, 6:4, 6:2.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Iako je i proteklih godina pokazala da joj prija igranje u Njujorku jer upravo na ovom Gren slemu postiže najbolje rezultate, 33-godišnja teniserka s pravom je zaslužila epitet heroja dana.

Italijanki, 26. igračici sveta, ovo je drugo polufinale poslednjeg Gren slema u sezoni u poslednje tri godine.

„Obe smo igrale dobro. Fizički sam bila bolja u trećem setu, to je i napravilo razliku. Nisam mogla da zamislim da ću ovoliko daleko stići na turniru. Nisam igrala dobro u poslednjih nekoliko nedelja, ali se sada dobro osećam na terenu“, rekla je Peneta.

Ona se među četiri najbolje pridružila svojoj sunardodnici Roberti Vinči, što je prvi put da dve Italijanke igraju u polufinalu nekog velikog turnira. Peneta je veoma srećna zbog toga.

„Zagrlila sam Robertu u svlačionici posle njene pobede. Dosta velikih stvari smo postigli u poslednjoj deceniji, osim mene i nje, tu su Frančeska Skjavone, Sara Erani, a i od Kamile Đorđi se dosta očekuje. Ponosne smo zbog toga. Stare smo, znam, ali samo na terenu, u životu smo mlade. Isto kao i Serena Vilijams. Posle Olimpijskih igara došlo je do smene generacija, ali i dalje smo tu, borimo se.“

Kako turnir odmiče Peneta igra sve sigurnije, iako nije bila u zavidnoj formi poslednjih nedelja. Sada sledi još veći izazaov, ali narednoj protivnici, drugoj teniserki Simoni Halep sigurno neće biti nimalo lako, posebno ako se zna da je Italijanka slavila na tri od četiri međusobna duela.

Peneta ima priliku da stigne do svog 25. finala u karijeri. Prošle godine osvojila je jedino Indijan Vels, posle pauze od četiri godine bez trofeja. Ona je na putu do polufinala osim Kvitove savladala Jarmilu Gajdosovu, Moniku Nikulesku, Petru Cetkovsku i Samantu Stosur.

Koliko uživa u Sjedinjenim Američkim Državama pokazuju i fotografije i statusi na društvenim mrežama koje simpatična italijanka često kači, s obzirom da je, prema sopstvenom priznanju, non-stop na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve