Nova vest
Tenis

Sreda, 01.09.2010.

01:32

Dan tri: Petoro Srba na terenu

Trećeg dana takmičenja na poslednjem Gren slem turniru sezone US Openu petoro Srba će izaći na terene u Njujorku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U sredu Anu Ivanović i Janka Tipsarevića očekuju mečevi u singlu, dok će se u dublu takmičiti Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Viktor Troicki.

Prva od njih petoro će se na terenu naći Ivanovićeva, čiji će meč sa Kineskinjom Ži Ženg otvoriti program na terenu “Artur Eš” u 11 časova po lokalnom vremenu, odnosno 17 po srednjeevropskom.

Srpska teniserka se sa Ži Ženg sastajala tri puta, a zabeležila je samo jedan trijumf. Poslednji meč su jedna protiv druge njih dve odigrale 2008. godine u Pekingu, kada je Kineskinja zabeležila svoj drugi uzastopni trijumf nad Ivanovićevom.

Na istom terenu poslednji meč dana odigraće Tipsarević, protiv devetog nosioca i miljenika domaće publike Endija Rodika. Njih dvojica su se do sada sastali samo dva puta i to oba puta na Vimbldonu. Rodik je trijumfovao 2006. godine, a Tipsarević dve godine kasnije. Duel Tipsarevića i Rodika je drugi po redu u večernjem programu i u najboljem slučaju počeće oko 2.30 časova.

Između mečeva koje će odigrati Ivanovićeva i Tipsarević na terenu “Artur Eš” su na programu još tri duela. Posle Ivanovićeve i Ži Ženg, Endi Mari igra sa Lukašem Lackom iz Slovačke, a potom će na teren izaći Kanađanka Rebeka Marino i Venus Vilijams. Večernji program otvara aktuelna šampionka US Opena Belgijanka Kim Klajsters, protiv Sali Pirs iz Australije, a potom sledi duel Tipsarevića i Rodika.

Na Terenu 6 program u 17 časova svoje takmičenje u dublu u Njujorku počinju Jelena Janković i Bojana Jovanovski, koje se sastaju sa Kimiko Date Krum i Ajumi Moritom iz Japana. Pored njih dve u dublu će se u sredu takmičiti i Viktor Troicki, kojeg u paru sa Mihaelom Bererom iz Nemačke očekuje duel sa argentinsko-španskom kombinacijom Maksimom Gonzalesom i Santijagom Venturom. Njihov meč je četvrti na programu na Terenu 16, na kom program počinje u 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pored mečeva na “Artur Ešu” i na terenu “Luis Armstrong”, ali i na Centralnom terenu u sredu su na programu zanimljivi duelu. Na “Luis Armstrongu” program u 17 časova otvaraju Amerikanci Sem Kveri i Bredli Klan, a potom slede mečevi Slovakinje Danijele Hantuhove i domaće teniserke Vanje King, Amerikanke Melani Udan protiv Aljone Bondarenko iz Ukrajine i Federika Gila protiv miljenika domaće publike Džona Iznera. Poslednji meč dana na tom terenu odigraće prvi nosioci u konkurenciji parova Bob i Majk Brajan protiv Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine i Nemca Bjorna Faua.

Na Centralnom terenu prvi meč dana, od 17 časova, odigraće Žizela Dulko iz Argentine i Beloruskinja Viktorija Azarenka, a posle njih će na teren izaći Francuz Mikael Ljodra i Tomaš Berdih iz Češke. Ovogodišnja šampiona Rolan Garosa Frančeska Skijavone će na tom terenu odigrati treći meč po redu, protiv sunarodnice Marije Elene Kamerin, dok program zatvaraju Francuz Gael Monfis i Igor Andrejev iz Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve