Nova vest
Tenis

Subota, 30.08.2008.

03:30

Đoković: "Prvi set bio najteži"

Od našeg izveštača sa US Opena Nikole Olića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković zabeležio je protiv Amerikanca Roberta Kendrika drugu pobedu bez izgubljenog seta na poslednjem gren slemu sezone i plasirao se u 3. kolo US Opena. Najteži posao srpski teniser imao je u prvom setu, koji je osvojio posle 10:8 u taj-brejku, a posle meča je izjavio da je to bio ključ pobede nad 113. igračem na ATP listi.

"Najvažnije je bilo da ostanem psihički jak u prvom setu i da pokušam da ga prelomim, iako sam u taj-brejku mogao da završim posao i ranije. Međutim, čudna je igra tenis, može sve da se preokrene u deliću sekunde, naročito ako igrate protiv tenisera koji ima snažan i efektan servis", rekao je Đoković za B92.

Đoković je posebno istakao odličan servis američkog tenisera (82 odsto osvojenih poena na prvi servis u prvom setu).

"Bio sam malo isfrustriran jer nisam mogao uspešno da vratim većinu njegovih servisa, pa nisam mogao da uđem u ritam. Ipak, znao sam da moram da ostanem miran i da čekam svoju priliku. Bilo je važno dobiti prvi set i posle toga sam igrao mnogo bolje".

U 3. kolu Đoković će u nedelju igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je savladao Amerikanca Robija Đineprija, sa 3:1.

US Open je za mnoge tenisere omiljeni gren slem zbog činjenice da se održava u Njujorku, ali Đoković ističe da se trudi da izbegne gužvu i na miru dočeka naredni meč.

"Njujork jeste drugačiji od drugih gradova, grad sa verovatno najbržim tempom života. Većina igrača odseda na Menhetnu, koji je 'ludilo'. Ipak, ja ne provodim mnogo vremena u gradu. Uglavnom sam u teniskom kompleksu ili u hotelu. Uveče obično odem u neki miran restoran sa porodicom i prjateljima i uglavnom se trudim da sačuvam što više energije za sledeći meč".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d