Nova vest
Tenis

Petak, 29.08.2008.

00:23

Senzacija: Ispala Ana Ivanović!

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od 188. teniserke sveta Žili Koan rezultatom 6:3, 4:6, 6:3 u drugom kolu US opena.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Najveći uzročnici senzacionalnog poraza Srpkinje jesu veliki broj grešaka u najgorim mogućim trenucima i fantastičan servis Koanove. Poslednji gem bio je vrlo uzbdljiv, bilo je očigledno da se Francuskinja uplašila pobede (dupla greška na prvoj meč lopti...), ali je ipak iskoristila treću meč priliku i ušla u treće kolo. Ana je prošle sezone u Njujorku ispala od Venus Vilijams u četvrtfinalu.

Od samog starta videlo se da Ivanovićeva neće imati lak zadatak. Francuskinja, kojoj je ovo bio drugi Gren slem meč ikada, forsira sličan stil igre kao Ivanovićeva. Snažan servis i forhend, ali ipak evidentno slabiji bekhend. Koanovu je u prvom setu besprekorno služio početni udarac i osvojila je 13 od 14 poena posle ubačenog prvog servisa.

Osim dobre igre, anonimna Koanova svakako je dobila prvi set zbog neshvatljivo loše Srpkinje i velikog broja neiznuđenih grešaka koje su nastale kao posledica ili nestrpljivosti ili lošeg rada nogu.

Mučenje je nastavljeno i u drugom setu, a Žili je došla do dve vezane brejk prilike u ranoj fazi seta. Ana je to nekako 'preživela', a od rezultata 4:3 za rivalku Anu je 'krenuo' servis, Koanovoj je vidno popustila koncentracija i to se odmah reflektovalo na semaforu – prva igračica sveta uzela je 12 od 14 narednih poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

Na početku trećeg seta Ivanovićeva je propustila brejk priliku i nije uspela da dotuče grogiranu protivnicu. Imala je Ana još jednu, ispostaviće se, poslednju priliku da izađe kao pobednica. U petom gemu je vodila sa 0:40, ali tada je usledila nova serija grešaka, Koanova je osvojila 13 od sledećih 14 poena i ubrzo došla u situaciju da servira za meč.

Francuskinja je prvu meč loptu prokockala duplom servis greškoom, drugu je Ana neutralisala odličnim forhendom ,ali je na trećoj poslal lopticu u aut i omogućila suparnici najveću pobedu u karijeri.

Utisak je da Ana tokom meča uopšte nije razmišljala o taktici. Protiv sjajnog servisa Koanove nije se moglo mnogo toga učiniti, ali trebalo je Ivanovićeva mnogo više da eksploatiše bekhend rivalke, koji je mnogo slabiji od forhenda.

Žili Koan u trećoj rundi igra sa sunarodnicom Ameli Morezmo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d