Nova vest
Tenis

Subota, 23.08.2008.

23:58

Federer: "Teret favorita na Rafi"

Rodžer Federer prvi put u poslednjih pet godina nije prvi favorit na US Openu. On kaže da će mu to biti podstrek za pobedu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

On na turnir, koji počinje u ponedeljak, dolazi da po peti put u nizu osvoji US Open, ali je to i prvi put da od 2002. godine nije osvojio ni jednu Gren slem titulu. Izgubio je finala Rolan Garosa i Vimbldona od Nadala, koji je osvojio i zlatnu medalju na OI i prekinuo Rodžerov niz od 237 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Federer je zadovoljan što teret favorita sada nije ne njegovim plećima.

To svakako smanjuje pritisak. Gotovo pet godina se od mene očekivalo da osvojim turnir na kom sam igrao, tako da je situacija možada malo promenjena. Sada će Rafa osećati ono što sam ja osećao dugo vremena. Biće zanimljivo videti kako će izdržati. On odlično igra ove sezone, pobeđivao je na svim podlogama. Dobro je doći na Gren slem turnir i ne biti broj jedan", rekao je Federer.

Po mnogima je polufinale otovrenog prvenstva Australije i finala Rolan Garosa i Vimbldona veliki uspeh i dobra godina u karijeri. Federer je u prethodne dve godine osvoji ukupno šest Gren slem titula i ove je hteo još više, ali je izjavio da je infektivna mononukleoza, od koje je oboleo početkom godine, imala mnogo veći uticaj na njega nego što se nadao.

Morao sam mnogo da nadoknađujem. Propustio sam oko 20 dana treninga, što je previše za nas. Moram postupnije da se vraćam u formu, iako sam na Gren slem takmičenjima bio u dobroj formi. Rafa je igrao odlično i zaslužuje prvo mesto. On je odjednom favorit i na tvrdim podlogama, jer je unapredio svoju igru”.

Rodžer je dodao i da se nada da će, pošto više nije najbolje rangiran, publika sada biti na njegovoj strani.

Odigrao sam nekle legendarne mečeve sa Agasijem i Rodikom ovde. Noćni mečevi su nešto neverovatno i publika me je uvek podržavala. Nadam se da će mi navijanjem pomoći sada kada nisam u top formi", rekao je Švajcarac.

Rodžer Federer u prvom kolu US Opena, na kom je drugi nosilac, igra sa Argentincem Maksimom Gonzalezom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve