Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.09.2008.

23:31

Izgubili Zimonjić i Nestor!

Prvi nosioci Nenad Zimonjić i Danijel Nestor završili su učešće na US openu u konkurenciji muških dublova.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Bolji od srpsko-kanadske kombinacije bili su Finac Jarko Nieminen i Šveđanin Robert Lindšted rezultatom 6:4, 6:7, 6:3. Nenad i Nestor su bili na pragu poraza i u drugom setu, ali se činilo da će posle tesno dobijenog drugog seta preuzeti kontrolu i dobiti meč. To se, nažalost, nije desilo i prvi favoriti su neočekivano završili takmičenje u četvrtom kolu.

Lindšted i Nieminen su u prvom setu iskoristili jednu od četiri brejk prilike, dok Zimonjić i Nestor nisu materijalizovali svoju jedinu brejk šansu – 6:4 posle 40 minuta igre.

Šveđanin i Finac su bili na pragu pobede, pošto su servirali za meč pri rezultatu 5:4 u durgom setu. Zimonjić i Nestor su ipak uspeli da izbore taj brejk i da izbegnu eliminiaciju.

U ’dodatnom gemu’ čak 22 poena nije bilo nijednog mini-brejka, a onda su prvi nosioci konačno došli do prednosti, a ubrzo i do izjednačenja. Ispostavilo se da je to bio kratak bljesak Nenada i Danijela, pošto su rivali u trećem setu ponovo bili bolji i došli do zaslužene pobede.

Nieminen i Lindšted u četvrtfinalu igraju sa Lukašom Dlouhijem i Leanderom Paesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve