JJ za B92: "Napredujem"

Od našeg izveštača sa US Opena Nikole Olića.

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2008.

21:31

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković prošla je u četvrtfinale US Opena. Jelena je izgubila prvi set u duelu sa supertalentovanom Dankinjom Karolinom Vozniacki, ali je u naredna dva napokon zaigrala na svom nivou, i na kraju je slavila sa 3:6, 6:2, 6:1. Posle meča Jelena je za B92 izjavila da je sada već postala iskusna igračica, i da joj je upravo to iskustvo pomoglo u duelu sa Vozniacki.

„To dolazi sa godinama. Pokušavam da učim na svojim greškama, jer sam pre tri godine, baš iz tog razloga izgubila meč ovde na US Openu. Tada sam ušla u diskusiju sa sudijom i izgubila koncentraciju, a meč je skroz otišao u drugom pravcu. Tada sam i propustila šansu da prođem u finale. Potpuno je normalno da se desi neki razgovor sa sudijom ukoliko se mislim da nije u pravu.

Ovoga puta je na teren ušao papirić u trenutku kada sam udarala lopticu, i mislila sam da će se poen ponoviti. Ona (sudija) nije ponovila poen, i on je pripao mojoj protivnici. Međutim, već u sledećem poenu, kada je ušao papirić protivnici na teren, i ona je ponovila poen, koji sam inače ja osvojila. Mislim da nije bilo fer, ali nisam želela da se opterećujem, već da ostanem hladne glave i da se skoncentrišem na lsedeći poen, tako da me to nije nimalo omelo.“

Uskoro ćeš opet biti broj 1, pa koliko je važna ta smirenost da se konstantno ostane prvi u ženskom tenisu?

„Naravno da je važno. “Hladna glava“ igra bitnu ulogu u ženskom tenisu, kao i vera u sebe. Ako ja nemam samopouzdanja, niko neće verovati u mene. Želim i trudim se da dam svoj maksimum. Imala sam tešku godinu iza sebe i povreda. Nisam mogla da treniram onako kako sam želela. Ovo je, hvala Bogu napokon, prvi Gren slem ove godine na kome igram a da mi ništa ne fali, da nemam nikakvu povredu. Svakim danom napredujem u nekim aspektima svoje igre. Mislim da je to nabitnije, i nadam se da ću nastaviti ovako. Pa, šta bude biće“.

Kako uspevaš da održiš smirenost?

„Ja sam osoba koja kada završi teniske obaveze ne voli da priča o tenisu, niti me takve priče zanimaju. Okružena sam pozitivnim ljudima. Važno mi je da uživam u svemu onome što radim i budem srećna. Cilj mi je da napravim balans između posla kojim se bavim i nekih drugih aktivnosti koje me ispunjavaju i čine srećnom. Za sada sve super funkcioniše. Idem polako. Ušla sam u četvrtfinale. Jedva čekam svoj sledeći meč i daću sve od sebe“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: