Nadal dobio Viktora u tri seta

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od prvog igrača sveta Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:3, 6:0 u trećem kolu US opena.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 30.08.2008.

21:01

Default images

Viktor se dobro držao u prvoj polovini meča, ali je posle popustio. Imao je vođstvo od 3:1 u drugom setu, ali od tada nije uzeo nijedan gem. Španac će u osmini finala igrati sa Amerikancem Semom Kverijem, koji je pobedio Iva Karlovića sa 7:6, 7:6, 6:2.

Troicki je fantastično servirao u prvoj polovini seta i do osmog gema je izgubio samo jedan poen. Tada je Nadal izvršio prvi pritisak na servis rivala, došao do dve vezane brejk lopte, ali je srpski igrač preciznom bekhend paralelom i odličnim servisom održao ravnotežu.

Španac je imao malo problema u sledećem servis gemu, pošto je Viktor od 40:0 došao do izjednačenja, ali veće opasnosti nije bilo.

U desetom gemu Troicki je preterano grešio iz čistih pozicija i Nadal je došao do set lopte. Neutralisao ju je Viktor servis ’vinerom’, ali je potom napravio duplu servis grešku i poslao bekhend u aut – 1:0 za Maljorčanina posle 61 minuta igre.

Troicki je rafalno startovao u drugom setu, napravio je tri briljantna direktna poena i došao do brejka viška. Međutim, od rezultata 3:1 Viktor gubi pet gemova u nizu, a time i drugi set.

Ne može se reći da je Nadal bio ubedljiv i da je dominirao, ali je u svakom bitnom trenutku bio na visini zadatka ili je Troicki pravio neshvatljive greške. Španac je brejk vratio nestvarnim forhendom iz punog trka, a do prednosti je došao zbog niza loših rešenja i propusta srpskog tenisera.

Na 5:3 Viktor je imao dve uzastopne brejk lopte, ali je ponovo dva puta katastrofalno odigrao i Nadal je ubrzo duplirao prednost.

Deprimirani Troicki nije imao više volje i snage da se odupre najboljem na svetu, pa je Nadal završio posao posle 1 čas i 54 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: