Nova vest
Tenis

Petak, 24.08.2007.

19:41

Tenis i ljubav

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Verovatno najpoznatiji 'teniski' par čine Štefi Graf i Andre Agasi. Oni su počeli da se zabavljaju pošto su osvojili Rolan Garos 1999. Nemačka teniserka se oprostila od profesiomalnog igranja u julu iste godine. Par se venčao 22. oktobra 2001. Četiri dana kasnije rodio im se sin Džejden Gil (koji je dobio ime po Agasijevom dugogodišnjem treneru, Gilu Rejesu), a posle dve godine dobili su kćerku Džez El. Porodica Graf-Agasi živi u Las Vegasu.

Krajem prošle godine, Martina Hingis je izjavila na jednoj konferenciji za štampu u Australiji da se verila sa Radekom Stepanekom, nakon jedne godine zabavljanja. ''Zaprosio me je u Pragu i pristala sam. Bila sam u Švajcarskoj skoro mesec i po i niko nije primetio prsten na ruci'', rekla je švajcarska tenisreka. Međutim, osam meseci kasnije, češki igrač je objavio preko portparola Svetske teniske organizacije da venčanja ipak neće biti i da će ostati dobri prijatelji. To se desilo posle meča protiv Federerom na turniru u Montrealu. Nijedno od njih dvoje nije htelo da govori o razlozima rastanka. Martina Hingis je imala romantičnu vezu sa još jednim teniserom, Špancem Hulijanom Alonsom.

Pre nekoliko meseci najbolji američki teniser, Endi Rodik, je imao problema sa povredama i propustio je nekoliko turnira. U tom periodu pojavili su se tekstovi u medijima u SAD o navodnoj vezi sa Ruskinjom Marijom Šarapovom. Na nekoliko zabava pojavili su se zajedno i to je bio povod da krenu priče. Oboje su negirali novinske pretpostavke izjavivši da su samo dobri prijatelji.

Lejton Hjuit i Kim Klajsters su se upoznali na Australian Openu 2000. i posle toga počeli romantičnu vezu. U novembru 2003. na sajtu belgijske igračice objavljena je veridba. Međutim, jedanaest meseci kasnije su raskinuli. Iako je zvanično rečeno da su zajedno doneli takvu odluku, neki izvori kažu da je teniserka želela raskid. Australijski igrač je oženio sunarodnicu, glumicu Bek Kartrajt u julu 2005, sa kojom je dobio kćerku Miu. Klajsters se udala u julu ove godine za košarkaša Brajana Linča pošto je objavila da se povlači iz profesionalnog tenisa. Nešto ranije stiglo je obaveštenje da je teniserka trudna.

Još jedan 'teniski' par čine trenutno najbolji teniser sveta, Rodžer Federer, i bivša slovačka teniserka, Miroslava Vavrinec (sa švahcarskim pasošom), koja je prestala da se bavi tenisom 2002. zbog povrede stopala. Oni su se upoznali na Olimpijadi u Sidneju 2000. kada su predstavljali Švajcarsku. Par je promovisao parfem i kozmetičku liniju RF Cosmetics u oktobru 2003.

Iako se pre ovogodišnjeg Vimbldona gotovo nisu poznavali, Jelena Janković je prihvatila ponudu Džejmija Mareja da igraju u dublu na tom gren slemu. Srpska teniserka je izjavila da joj se učinilo da je to dobra prilika da se zabavi i da na terenu uživa u igri bez rezultatskog imperativa. Dvoje tenisera su osvojili Vimblon u dublu. Jelena je kasnije rekla: ''Zaista smo se zabavljali. Između poena mi nije govorio šta treba da odigram već kako dobro izgledam. Kada je on grešio ja sam ga podržaval i terala ga napred obećavajući mu poljupce''.

Jedan od najpoznatijih čeških parova čine Lusi Safarova i Tomas Berdih. 22. teniserka sveta je izjavila da nemaju nameru skoro dase venčaju jer su suviše mladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve