Nova vest
Tenis

Subota, 01.09.2007.

20:17

Neke nove klinke...

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Šesti dan US opena ostaće upamćen po velikim pobedama četiri buduće zvezde – Agneš Savaj, Agnješke Radvanske, Viktorije Azarenke i Tamire Pašek. Mađarica je iskoristila slab dan Nadje Petrove i slavila sa 6:4, 6:4, dok je 18-godišnja Poljakinja napravila pravu senzaciju eliminisavši prošlogodišnju pobednicu Mariju Šarapovu sa 6:4, 1:6, 6:2. Azarenka je izbacila Martinu Hingis sa 3:6, 6:1, 6:0, a Pašekova je bila bolja od Pati Šnider - 4:6, 6:4, 7:6.

Odavno se nije desio ovakav 'potop' favoritkinja u jednom danu, a posebno je značajno što su sve poražene od izuzetno perspektivnih teniserki. Prvi septembar 2007. godine mogao bi da označi početak promene poretka u ženskom tenisu.

Julija Vakulenko je savladala Mariju Kiriljenko rezultatom 6:2, 6:4, a 6. nositeljka Ana Čakvetadze nije imala težak posao sa Sanijom Mirzom - 6:2, 6:3.

Dvoboj Radvanske i Šarapove započet je po velikom vetru, a u takvim uslovima bolje se snašla mlada Poljakinja i došla do vođstva u setovima. Posle neizvesnog početka drugog seta, kada je Agnješka propustila nekoliko prilika, druga nositeljka preuzima inicijativu i stiže od izjednačenja.

Očekivao se uobičajen rasplet u duelima velike favoritkinje i neiskusne teniserke – lagana završnica Šarapove. Posle 2:0 na početku odlučujućeg seta, činilo se da će epilog biti upravo takav, ali onda je Radvanska uzela 6 gemova u nizu i zabeležila najvredniju pobedu u karijeri.

Šarapova je, kao i uvek, forsirala agresivnu igru, napravila mnogo direktnih poena (36), ali i još više grešaka (49). Servis je bio presudan faktor u porazu Ruskinje, koja je imala čak 12 dvostrukih servis greški, a posle drugog servisa osvojila je samo 7 od 30 poena. Marija nije ispala u tako ranoj fazi Gren slem takmičenja još od US opena 2004. godine.

Mađarica Savaj, rođena u decembru 1988. godine, pobedila je sedmu nositeljku Nadju Petrovu za tačno 80 minuta igre. Ruskinja je napravila 29 neiznuđenih grešaka i imala 4 'vinera' manje (15-19).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve