Nova vest
Tenis

Subota, 01.09.2007.

05:01

Tipsarević predao Nadalu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo US Opena.

Drugi nosilac turnira, Španac Rafel Nadal, bio je uspešniji do srpskog asa, koji je predao u trećem setu pri rezultatu 6:2, 6:3, 3:2.

U trećoj rundi Nadala očekuje meč sa Francuzom Žo-Vilfridom Congom, koji je izbacio Tima Henmana.

Tipsarević je prvi srpski predstavnik u singlu koji je doživeo poraz, a posle poraza u dublu za njega je okončan ovogodišnji US Open.

Ipak, već plasmanom u drugu rundu Janko je postigao najveći uspeh ikada na US Openu.

Šansu za najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira "Tipsi" je ispustio u drugom setu. Posle prilično ubedljive igre u prvom setu Nadal je stao, što je drugi reket Srbije iskoristio i otvorio drugi set sa 3:0.

Tada se Španac brzo vratio u igru i dobio sve gemove do kraja tog seta.

U trećem setu Nadal je nastavio seriju uzastopnih gemova, a posle petog gema Tipsarević nije mogao da nastavi zbog povrede mišića rebara.

Janku predstoji nekoliko nedelja pauze, a očekuje se da će biti potpuno spreman za Dejvis kup meč Srbije sa Australijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve