Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.08.2007.

01:42

Jelena rutinski do trećeg kola

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, nakon što je u meču druge runde pobedila Beloruskinju Olgu Govorcovu rezultatom 6:2, 6:2 za 62 minuta igre. Jelena je rutinski obavila posao, rivalka je daleko slabija teniserka i pitanje pobednice nije se postavljalo nijednog trenutka. Protivnica našoj igračici u borbi za osminu finala biće talentovana Alis Korne, koja je ubedljivo savladala Karolin Voznijački - 6:2, 6:1.

Iako je Jankovićeva imala četiri brejk lopte već u početnom gemu (tri vezane), Govorcova je uspela da ih neutrališe, a zatim i da dođe do 2:0. Međutim, na Jeleninom licu nije bilo ni traga nervoze, momentalno je preuzela kontrolu nad mečom i uzela narednih šest gemova.

Jankovićeva nije igrala preterano agresivno, mada je napravila nekoliko lepih 'vinera' iz bekhenda. Govorcova bi s vremena na vreme odigrala perfektan poen, ali mnogo češće su bile neiznuđene greške, čak 31.

Naša teniserka je mudro čekala grešku rivalke i vrebala priliku za napad. Takva taktika se isplatila, a bilo je primetno da Jelena ne igra u punom ritmu, što će biti vrlo bitno za nastavak turnira, svaka ušteda snage i energije dobro će doći u kasnijoj fazi takmičenja.

Iako Govorcova nije protivnica posle koje se može vršiti ozbiljnija analiza igre, činjenica je da je Jelena odlično servirala, naročito u prvom setu, kao i da joj je bekhend bio stanadardno dobar. Mali problemi u kretanju više su posledica manjka motivacija, nego nekog problema, jer Jelena je jedna od najboljih trkačica na Turu.

Jelena će se, ukoliko prođe Alis Korne, sastati sa boljom iz dvoboja Dementijeva - Bamer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve