Huan Martin del Potro

Huan Martin del Potro je naredni rival Novaka Đokovića na US openu. On i Jevgenij Koroljev su predvodnici novog mladog talasa koji poseduje potencijal za Top 10. Argentinac ima 18 godina i proteklu godinu je završio kao najmlađi teniser u prvih 100. Ove sezone je igrao u polufinalu Adelajda i četvrtfinalu Notingema, a do 4. runde je dogurao u Majamiju. Na Gren slem turnirima nije ostvario zapažene rezultate (najviše 2. kolo), ali treba istaći vrlo težak žreb za Del Potra – Gonsales na AO, Nadal na Rolan Garosu i Federer na Vimbldonu.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 02.09.2007.

00:05

Default images

U 2003. i 2004. godini nije imao značajnih rezultata ni na 'fjučersima', a onda je 'eksplodirao' i u 2005. napravio pomak od preko 900 mesta na ATP listi. Osvojio je tri 'fjučersa' (Montevideo, Santijago i Buenos Aires), imao još neke solidne rezultate na 'čelindžerima' u drugom delu sezone i to je bilo dovoljno za poziciju najmlađeg tenisera u prvih 200.

Naredne sezone je trijumfovao na 'fjučersu' u Meksiku (25.000 dolara) i 'čelindžeru' u Segoviji (100.000 dolara), gde je pobedio Fernanda Verdaska i Bendžamina Bekera. Obećavajuće rezultate beležio je i na ATP turnirima, u Umagu je poražen u četvrtfinalu od budućeg prvaka Stanislasa Vavrinke, a na istom stepeniku zaustavio ga je Fernando Gonsales u Bazelu. Imao je još nekoliko trijumfa nad bolje rangiranim teniserima, savladao je Pavela, Čelu, Moju...

Ovu sezonu je počeo vrlo uspešno, pobedio Matjea i Kunjicina, a zatim poražen u polufinalu Adelajda od Krisa Gučonea. U Majamiju je za samo tri dana savladao isto toliko vrlo kvalitetnih tenisera – Bjorkamana, Bagdatisa i Južnija, ali je Nadal bio prevelik zalogaj u osmini finala – 6:0, 6:4. Stigao je i do trećeg kola u Sinsinatiju, a najbolji rejting u dosadašnjem toku karijere držao je u julu – 54. mesto. Sada je 57. na svetu, ali očekuje se da vrlo brzo dođe na vrata Top 30, možda i više.

Del Potrov najubojitiji udarac je servis, visok je 195 cm, što rivalu čini ritern vrlo teškim. Uz servis, najviše se oslanja na volej, pa preferira brze podloge, posebno beton. Ipak, 18-godišnji Argentinac ima pristojnu igru i sa osnovne linije i poseduje talenat da postane kompletan teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: