Novak Đoković: "Najuzbudljiviji meč karijere!"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je pobedio Radeka Štepaneka posle 4 sata i 44 minuta igre. Utiske posle iscrpljujućeg dvoboja izneo je u razgovoru sa izveštačem B92 Nikolom Olićem.

"Ovo je jedan od najuzbudljivijih mečeva koji sam igrao, ali nikako ne i najbolji. Imao sam 2 i po dana čekanja i to je razlog što sam u meč ušao vrlo nervozno. Jedva sam čekao da izađem na teren, hteo sam brzo da završim meč, ali imao sam vrlo nezgodnog protivnika, koji je pre samo nekoliko nedelja osvojio turnir u Los Anđelesu i koji najbolje partije pruža upravo na ovoj podlozi".

Izvor: NO SO

Subota, 01.09.2007.

01:40

Default images

Nole je potom pohvalio igru protivnika i rekao da je trebalo da igra više napadački sa osnovne linije.

"Bio sam pod velikim pritiskom jer je Štepanek dosta dobro servirao i retko grešio prilikom voleja, tako da sam morao da riterniram i igram 'pasing' vrlo dobro. Kada mi se pružala prilika da odradim poen sa osnovne linije, nisam bio dovoljno agresivan, kao u našim prethodnim duelima. On je mnogo napredovao sa bazne linije, verujem da je to uticaj Korde, njegovog novog trenera, koji je bio drugi na svetu".
Srpski teniser sledeći meč igra za dva dana, a do tada če pokušati da se odmori.

"Sada mi je prioritet da se fizički oporavim koliko mogu. Nisam zadovoljan igrom, ali pobedi se ne gleda u zube. Moram da ostanem pozitivan, nadam se da će u sledećem kolu biti znatno bolje. Pod velikim sam pritiskom, nije lako igrati kada svi imaju velika očekivanja, ali ako želim da postignem značajan rezultat, moram da ostanem skoncentrisan i da ne obraćam pažnju na sporedne stvari".

Đoković se osvrnuo i na atmosferu koja je vladala na tribinama, kao i na prelomne trenutke petog seta.

"Radek i ja smo pred taj brejk pokušali da podignemo atmosferu i zaista je bilo fenomenalno. Ljudi su nas podržavali, znali su da cene to što se toliko dugo borimo na terenu. Publika u SAD-u je specifična, voli da podiže adrenalin i bilo je interesantno igrati pred njima. Ponosan sam što sam relativno lako dobio taj brejk poslednjeg seta, verovatno je pozitivan skor koji imam tokom karijere uticao da sa više samopouzdanja odigram odlučujuće momente".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: