Prošli Has i Davidenko

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 31.08.2007.

01:58

Default images

Deseti nosilac Tomi Has je izborio plasman u treće kolo US opena, pošto je savladao kvalifikanta Filipa Pečnera sa 4:6, 6:3, 6:2, 7:5. Naredni Hasov rival biće Sebastijan Grožan. Rus Nikolaj Davidenko je mnogo lakše nego što se očekivalo pobedio Nikolasa Kifera za samo 105 minuta igre – 6:2, 6:2, 6:2. Za prolaz u osminu finala boriće se sa Nikolasom Almagrom.

Četvrti nosilac je čak 6 puta oduzeo servis Kiferu, a Nemcu je dozvolio samo 2 brejk lopte. Davidenko je tokom čitavog meča bio znatno bolji rival, o čemu najbolje svedoče statistički podaci – Rus je napravio 25 'vinera' naspram Kiferovih 11, kao i 14 neiznuđenih grešaka manje (18-32).

Davidenko je ovih dana pod velikim pritiskom javnosti zbog optužbi povodom navodnog nameštanja meča sa Vasalom Arhuelom na nedavnom turniru u Sopotu, ali to uopšte nije imalo uticaja na njegovu igru protiv Kifera.

Tomiju Hasu su bilo potrebna 2 časa i 36 minuta da pobedi Filipa Pečnera, trenutno 290. tenisera sveta. Has, baš kao ni u meču sa Darcisom, nije bio ni blizu svog maksimuma i moraće pod hitno da podigne igru na viši nivo ukoliko želi zapažen rezultat u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: