Vajdišova besno do trijumfa

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 31.08.2007.

00:28

Default images

Čehinja Nikol Vajdišova pobedila je Flaviju Penetu sa 6:2, 7:5 u drugom kolu US opena, iako je prokockala nekoliko meč lopti na kraju drugog seta. Anastasija Rodionova se do finiša prvog seta dobro držala protiv 7. nositeljke Nadje Petrove, ali je favoritkinja zatim zaigrala mnogo bolje i slavila sa 7:5, 6:1. Mađarica Agneš Šavaj je pobedila 32. nositeljku Mihaelu Krajiček sa 7:6, 6:3, a Marija Kiriljenko je eliminisala 22. kosturašicu Katarinu Srebotnik – 6:4, 6:3.

Vajdišova je prvi set protiv Flavije Penete lagano rešila u svoju korist i ništa nije nagovešavalo veliku neizvesnost u nastavku meča. Ipak, Italijanka je zaigrala bolje, u dva navrata napravila brejk kada je rivalka servirala za meč (prvi put bez izgubljenog poena) i izborila taj brejk. Čehinja je u 'trinaestom gemu' pokazala klasu i do trijumfa stigla sa ubedljivih 7:0.

Prethodno se dogodilo nešto vrlo čudno - Nikol je tako jako udarila reket o stolicu, da se ovaj iskrivio. Bio je to krajnje nekarakterističan potez za temperamentnu, ali nikad tako agresivnu Vajdišovu. Ipak, to je urodio plodom, povratilo joj je fokus i spasa Peneti više nije bilo.

Petrova se puno namučila u 40 minuta dugom prvom setu sa Rodionovom, ali je njenoj sunarodnici za iznenađenje bilo potrebno više odvažnosti i smirenosti u prelomnim momentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: