Akasusov rođendanski poklon Rodiku

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 30.08.2007.

23:48

Default images

Peti nosilac Endi Rodik se na svoj 25. rođendan plasirao u treće kolo US opena, pošto mu je Argentinac Hose Akasuso predao meč pri rezultatu 4:6, 6:2, 6:1. U vrlo dramatičnom dvoboju između Felisijana Lopesa i Igora Andrejeva bolji je bio Španac – 6:7, 7:5, 3:6, 6:4, 7:6, dok je Luis Orna predao meč Almagru na 0:2 u setovima. Belorus Maks Mirnji nije ponovio partiju iz duela sa Bagdatisom, a 'naleteo' je na sjajnog riternera Sebastijana Grožana, pa je epilog bio očekivan – 6:4, 6:7, 6:4, 6:3 za Francuza.

Hose Akasuso, vrlo nepredvidiv teniser, krenuo je vrlo dobro u duelu sa favorizovanim Rodikom - prvi je oduzeo servis rivalu, zatim spasao 0:40 na svoj servis i osvojio prvi set.

Zatim je Argentinac krenuo sa sebi svojstvenim oscilacijama, koje su ga i spustile na 70. mesto na ATP listi. Olakšao je posao Amerikancu, na to se nadovezala i povreda, pa je Endi pobedio mnogo lakše nego što se činilo nakon prvog seta.

Lopes je eliminisao Andrejeva i omogućio sebi priluku za dobar rezultat na US openu, pošto ga u narednoj rundi čeka Donald Jang. Maksa Mirnjija nije služio servis, napravio je 13 dvostrukih servis greški i ubacio prvi servis u samo 51% slučajeva.Netaktični juriši na mrežu nisu se isplatili protiv Grožana, koji je napravio mnogo direktnih poena iz 'pasinga' i zasluženo došao do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: