Budućnost tenisa se zove Novak Đoković

U samo tri avgustovska dana razotkrila se budućnost muškog tenisa. Njeno ime je Novak Đoković. Tim rečima novinar ESPN-a Greg Garber započinje priču o najboljem srpskom teniseru i njegovom meteorskom usponu. Eminentni stručnjaci slažu se da je Novak trijumfom u Montrealu dobio mnogo više od titule – on se definitivno izdvojio iz svoje generacije.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 30.08.2007.

00:31

Default images

Markos Bagdatis, Rišar Gaske i Endi Marej ne napreduju istim tempom kao Đoković, ni igrački, a ni na ATP listi.

Rikardo Akunja, čovek koji trenutno radi sa novom američkom nadom Džonom Ajznerom, pokušao je da objasni razloge neverovatnog progresa Novaka Đokovića i šta je to što ga odvaja od ostalih tenisera.

"Đoković je mlad, ali ne preza ni od čega. Kada jednom pobediš najbolje, u tvom mozgu više nema straha. On je pobedio Rodika, Nadala i Federera u periodu od tri dana – od toga nema bolje. Berdih, Gaske i Bagdatis su dobri igrači, ali ne verujem da mogu da se nadmeću sa najboljima. Oni poseduju sve potrebne udarce, ali tu finu nijansu između odličnog i vrhunskog igrača čini psiha. Neki se zadovolje onim što su postigli, nemaju više toliko motiva. Kod Đokovića to nije slučaj – on uvek želi više, to je evidentno".

Akunja je potom izneo još nekoliko interesantnih zapažanja na račun Noletove igre.

"Đoković ima kompletnu igru, što je začuđujuće za njegove godine. Bolji je od svojih rivala u svakom aspektu teniske igre, bar za jednu malu nijansu. Ipak, mislm da ono što ga najviše odvaja od Gaskea i ostalih jeste kretanje".

Dok je Akunja oduševljen Đokovićem u svakom pogledu, četvorostruki Gren slem šampion Džim Kurijer kaže da još nije vreme za formiranje 'Velike trojke'.

"Moramo da sačekamo da vidimo kakav će rezultat zabeležiti na US openu. Kada postigne nešto značajno, osvoji neki Gren slem na primer, rado ću ga uključiti u krem svetskog tenisa", rekao je Kurijer, koji sada radi kao komentator.

Slavni Džon Mekinro je još od ranije poznat kao veliki ljubitelj Đokovićeve igre, a nije propustio ni ovu priliku da pohvali srpskog tenisera.

"On je pametan momak, sluša šta mu se govori, konstantno pokušava da doda neke nove dimenzije svojoj igri. Servis mu se poboljšao, baš kao i bekhend. Verujem da će osvajati najveće turnire, a mislim da i Novak deli moje mišljenje".

Rikardo Akunja je povukao paralelu između našeg asa i Matsa Vilandera, rekavši da su obojica neustrašivi.

"Kad si tako mlad i tako dobar, osećaš se nepobedivim. Taj decko... Nesutrašiv je. Po mom mišljenju, Đoković će za 2-3 godine biti prvi teniser sveta i svi će želeti da ga skinu sa trona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: