Vera Duševina

Vera Duševina je rivalka Ane Ivanović u trećoj rundi US opena. Ruskinja se profesionalno bavi tenisom od 2001. godine, a jedini trofej osvojila je dve godine kasnije, kada je slavila na 'čelindžeru' u Insbruku. Na Gren slem takmičenjima se samo jednom probila dalje od 3. kola (AO 2005. godine), a na WTA turnirima je dva puta stigla do finala – u Istbornu i Stokhlomu.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 29.08.2007.

20:39

Default images

Ivanovićeva i Duševina se poznaju vrlo dobro, pošto su četiri puta do sada delile megdan. Ruskinja je trijumfovala u kvalifikacijama turnira u Dubaiju 2005. sa 6:4, 6:4, ali je Ana u preostala tri susreta bila uspešnija – na Vimbldonu 2005. sa 6:4, 6:3, u Los Anđelesu 2006. sa 6:3, 6:3 i na prošlogodišnjem US openu sa 6:3, 5:7, 6:4.

Duševina je imala vrlo uspešnu juniorsku karijeru, 2002. godine je trijumfovala na Vimbldonu i Oranž Boulu, a igrala je i finale Rolan Garosa. Veliki talenat nikada nije pretočila u kvalitet, pre svega zahvaljujući brojnim oscilacijama u igri i slabim živcima u prelomnim momentima.

U 2004. godini Duševina se prvi put plasirala u 100 najboljih, a tu sezonu obeležio je plasman u treću rundu US opena i Majamija.

Naredna sezona bila je najuspešnija u karijeri 20-godišnje Ruskinje. Stigla je do osmine finala Australijen opena, a u duelu sa Džil Krejbas je spasla set zaostatka i 1:5 u drugom i na kraju trijumfovala. Pobedila je i Veru Zvonarejevu, ali je ispala od Kuznjecove.

Veliki uspeh napravila je u Istbornu, kada je eliminisala Ameli Moresmo (6:4, 6:4) i u finalu izgubila od Kim Klajsters. Te sezone se plasirala u polufinale u Stokholomu i u četvrtfinale u Strazburu i Seulu. Sredinom te godine ostvarila je najbolji rejting u karijeri, 31. mesto.

U 2006. nije imala naročitih uspeha, skor 22-25 govori dovoljno o njenim rezlutatima prošle godine. Ove sezone je trijumfovala u Stokhlomu, ali pored toga nije napravila značajniji rezultat, ni na jednom Gren slemu nije prošla drugo kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: