Aiko Nakamura

Aiko Nakamura je početna rivalka Ane Ivanović na US openu. Avgusta ove godine ostvarila je svoj najbolji plasman, 47. mesto na WTA listi. Ne može se reći da je perspektivna, pošto ima već 23 godina, a nije osvojila nijednu titulu, dok na Gren slem turnirima nikada nije prošla dalje od 3. kola. Iako je profesionalka od 1999. godine, u prve 3-4 sezone karijere nikako nije uspevala da se probije ni u glavni žreb nekog WTA turnira, a nije igrala cele 2000. godine.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 23.08.2007.

15:58

Default images

Ana Ivanović i Nakamura su igrale dva puta do sada, a naša teniserka nije imala većih poteškoća da izađe na kraj sa Japankom. Prvo je u Fukuoki 2004. trijumfovala sa 6:4, 6:4, a na prošlogodišnjem US openu sa 7:5, 6:3.

Na debitantskom WTA turniru u Baliju 2004. godine Nakamura je izbacila 14. teniserku sveta Ai Sugijamu, ali nije uspela da konstanto pruža dobre partije, pa je ozbiljniji progres izostao.

U drugoj rundi na Baliju 2005. godine eliminisala je Anu Lenu Grenefeld, 5. nositeljku, a kasnije je u četvrtfinalu ispala od Pati Šnider. Te sezone je učestvovala u glavnom žrebu svih turnira ’velike četvorke’, a na tri je stigla do 2. runde.

Sledeće sezone doživela je potpunu afirmaciju, a najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri napravila je u rodnoj zemlji. Na turniru sa nagradnim fondom od 175.000 dolara u Tokiju izbacila je Vozniacki, Medinu Gariges, Džeksonovu i Čan, pre nego što ju je u finalu pobedila prva nositeljka Marion Bartoli. To finale je bilo specifično po tome što su se prvi put za trofej borile teniserke koje dvoručno igraju i forhend i bekhend. Već naredne nedelje je stigla do četvrtfinala u Bangkoku, ali je bolja bila Megan Šonesi.

Na ovogodišnjem AO je bila vrlo dobra, eliminisala Danilidu i Saniu Mirzu, ali je ispala u trećem kolu od Martine Hingis. Ostatak sezone prošao je solidno, pa Japanka US open dočekuje sa 52. pozicije na WTA listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: