Rajan Sviting

Rajan Sviting je rival našeg Janka Tipsarevića u prvom kolu. Amerikanac je na turnir došao samo zahvaljujući ’vajld-karti’ od strane organizatora i trenutno zauzima 253. poziciju na ATP listi. Najbolje plasiran bio je jula ove godine (230), a bolje rezultate beleži u dublu (osvojio dva ’čelindžera’ i jedan ’fjučers’). Pre dve godine je trijumfovao na juniorskom US openu, studira na Univerzitetu u Floridi, ali uskoro planira da se u potpunosti posveti tenisu.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.08.2007.

14:10

Default images

Tipsarević i Sviting nikada do sada nisu igrali jedan protiv drugog, ali bi Amerikanac srpskom teniseru trebalo da posluži kao zagrevanje za drugo kolo i meč sa (najverovatnije) Rafaelom Nadalom.

Sviting je nedavno napunio 20 godina, a debi na Gren slem turnirima imao je na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD-a, kada mu je meč prvog kola predao Giljermo Korija već sredinom prvog seta. Snažan otpor pružio je Olivijeu Rohusu u narednoj rundi, odservirao je 14 asova, ali je poražen nakon skoro 3 i po časa igre – 6:2, 3:6, 4:6, 6:4, 6:0. Na turniru u Vašingtonu prošle sezone pobedio je Džastina Gimelstoba u svom prvom meču na ATP turu, ali je već u narednom kolu poražen od Arnoa Klemona.

Momak rodom sa Bahama se takmiči uglavnom na ’čelindžerima’ i ’fjučersima’, ali ni tu nije imao nekih značajnijih uspeha – došao je do četvrtfinala u Vinetki, Bingamtonu, Forest Hilsu i Karsonu. Od malo poznatijih igrča pobedio je Simona Greula i Roberta Kendrika, a nedavno je izgubio u vrlo tesnom meču sa Tomasom Johansonom, nekada 7. teniserom planete.

Igra desnom rukom, omiljena podloga mu je tvrda, a tokom karijere je zaradio 87 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: