Sem Kveri

Sem Kveri je teniser od koga Amerikanci očekuju vrhunske rezultate u budućnosti. Od maja 2006. do istog meseca ove godine napravio je fantastičan pomak od 300 mesta i bio je 66. na listi. Nešto slabije igre spustile su ga niz lestvicu (91. pozicija), ali poznato je da teniseri Kverijevih karakteristika kasnije sazrevaju. Mladi Amerikanac je visok 198 cm, ima odličan servis i forhend, a najbolje partije pruža na betonskoj podlozi, što je i logično, s obzirom da je na njoj najviše trenirao kao junior. U 2006. godini osvojio je tri titule na ’čelindžerima’ (Juba Siti, Vinetka, Lubok), a profesionalni debi imao je u San Hozeu, gde je već na startu poražen od Vinsa Spejdije.

Izvor: Saša Ozmo

Utorak, 21.08.2007.

17:08

Default images

Prvu pobedu na ATP turu zabeležio je u Indijan Velsu protiv Bobija Rejnoldsa (6:3, 7:5), a zatim je izgubio u tri seta od Džejmsa Blejka – 1:6, 6:1, 6:3. Izvojevao je još nekoliko pobeda protiv bolje rangiranih igrača (Tipsarević, Alberto Martin, Amer Delić), a u prvom kolu turnira u Sinsinatiju uspeo je da oduzme set Nadalu – 6:7, 6:2, 6:3. Na prošlogodišnjem US openu je došao do drugog kola, gde ga je u 4 seta savladao Gaston Gaudio.

Sjajno je počeo tekuću sezonu, pobedio u prva dva kola Australijen opena Hosea Akasusa i Florana Seru, ali je poklekao u 4 seta protiv Tomija Robreda – 6:4, 6:7, 6:2, 6:1. U Memfisu je pobedio Karlovića i Benetoa, a zatim izgubio u četvrtfinalu od Tomija Hasa. Isti uspeh ostvario je u Las Vegasu, gde ga je u borbi za polufinale pobedio Jevgenij Koroljev. U Indijan Velsu i Majamiju takmičenje je završio u drugoj rundi, ali objektivno nije mogao više u datom trenutku, s obzirom da su mu rivali bili Davidenko i Federer. Na Rolan Garosu i Vimbldonu ispao je već na startu (Loran Rekurde i Alehandro Falja), a ništa bolje nije prošao ni u Haleu (poraz od Blejka).

Kveri pod hitno mora da poradi na kondiciji, jer kada igra sa najboljima, skoro uvek uspeva da održi egal dok se ne umori, a posle padne i gubi setove lagano, najčešće sa jednim ili dva dobijena gema. To se dogodilo nekoliko puta – protiv Robreda na AO, Gaudija na US openu, Soderlinga u Nju Hejvenu... Ima solidan osećaj za volej, mada mu je igra bekhendom na mreži nešto slabija. Kada dodatno unapredi igru na mreži i nauči da pravilno rasporedi snagu tokom meča, biće veoma opasan rival. Možda zablista baš na US openu...

Veoma visoko mišljenje o Kverijevim kvaliteteima imaju i selektor američke Dejvis kup reprezentacije Patrik Mekinro, kao i Endi Rodik.

„Mislim da ni on sam ne shvata koliko je dobar. Volim njegovu igru. Samo onakav servis je dovoljan da ga održava u igri, a on poseduje još izvrsnih udaraca. Pred njim je blistava karijera“, kaže Rodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: