Subota, 01.09.2007.

01:40

Novak Đoković: "Najuzbudljiviji meč karijere!"

Izvor: NO SO

Novak Ðokoviæ: "Najuzbudljiviji meè karijere!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

marija

pre 16 godina

Izuzetno mi je ruzno sto mnogi komentatori sebi daju za pravo da govore sta je nole trebalo da radi, koje udarce da koristi, kakvu taktiku da ima...I poluobavesten diskutuje o tome da li je ovaj ili onaj igrac dobar/los, kao Plikuscht na primer...

Kladim se da nijedan takav komentator nije teniser ni amaterski, a kamoli profi.

Verujem da je Nole imao i dobru strategiju i dobru taktiku, bolju sigurno nego preporuke ljudi sa ovog sajta. Poteskoce su verovatno bile u realizaciji iste.
Ono na sta Nole ne moze da utice, to je motivacija i igra protivnika. I to sigurno doprinosi poteskocama u realizovanju taktike koje ima. I psihicki momenat, jer hvala bogu, ovaj divni momak nije robot :), i ima i dobre i lose momente, i dobre i lose dane.

U svakom slucaju, upravo taj "psihicki momenat" je za mene najlepsi deo njegove igre i njega kao coveka..
Ne znam da li je to neko primetio, ali cak i kada je u krizi, Nole nikad ne tone, isprazni svoj bes i frustraciju, a onda se za tili cas motivise i odservira na primer as ili slicno. Da li ste primetili posle kakvih kriza je on sposoban za fantasticne udarce i za povratak u mec kao da se nista nije desilo pre koji tren? To je mentalna snaga na kojoj mu svako moze pozavideti, ili mu se beskrajno diviti. (Primera radi, Ana vrlo cesto tone do dna u krizi, i tesko uspe da se vrati u mec... Da je ne ureknem, nadam se da ce to prevazici, i u poslednje vreme joj se to redje desava cini mi se ...)

A to koliki je Nole covek i kakav je dzentlmen suvisno je i komentarisati. Kao sto neko rece, ova fotka iskrenog zagrljaja Stepaneka i Noleta je nesto sto ce se pamtiti.

dusan

pre 16 godina

Ocigledno da to nije bio Novakov dan. Dobro je sto je uz sve greske koje je napravio, mentalno ipak izdrzao do pobede. Nadamo se da ce takvih dana biti sve manje. Samo napred, ne okreci se sine!

Shrek

pre 16 godina

Ova fotka "u zagrljaju" zaista govori o ljudskoj velicini obojice tenisera. Sta god da se desi na US Openu, mislim da ce ova fotografija obeleziti turnir.

darko_trebinje

pre 16 godina

@plikuscht
Ja kada sam pogledao koliki je tvoj komentar pomislio sam da cu naci bar jedan dobar razlog kojim bi mogao na neki nacin "iskritikovati" Novaka,ali ono sto si ti napisao definitivno nije tacno.
1.Radek nije "neki igrac" vec bivsi broj 8,ako se ne varam,koji nije igrao skoro pola godine zbog povrede pa je zato na rang listi tu gdje jeste
2.Tacno je da u round 2 Novak ne bi trebao da se trosi i da igra 5 setova ali ne moze on sam da bira protivnike a ovaj je mozda i najtezi koji ga je mogao zapasti u drugom kolu
3.Kao sto neko rece gore i sam Federer se prije 15-ak dana mucio sa istim tim Stepanekom
4.Naravno da treba decku pruziti podrsku i nazivati ga legendo,carom,Srbinom jer on to zasluzuje svojim igrama,ali je isto tako mozda previse ocekivati da osvoji Us Open ove godine jer je ocigledno da nije fizicki potpuno spreman za taj domet,posebno ako se uzme u obzir cinjenica da npr.Federer koji ce realno doci do finala ima odlican raspored
1.kolo u ponedeljak
2.kolo u srijedu
3.kolo danas
za razliku od njega Nole je morao da ceka do petka da bi odigrao 2.kolo sto znaci da ce 3.i eventualno 4.kolo morati da igra dan za danom sto ce za njega biti veliki napor,posebno ako mec sa Del Potrom ne rijesi 3 seta.Iskreno se nadam da hoce iako se radi o igracu koji je super talentovan i koji nije za potcjenjivanje.Trenutno je 57.na rang listi,ali konstantno napreduje,mladji je godinu dana od Novaka i nije klasican sljakas kao vecina Argentinaca.

4S

pre 16 godina

BRAVO, NOVACE!!!
Fotografija iz ovoga clanka je ZAISTA MOCNA!!!
Jer govori, vise nego upecatljivo, kakav je NOVAK TENISER I COVEK.
Iskren zagrljaj sa ljutim protivnikom na kraju meca meni bar govori da ce Novak, ZAISTA BITI NO.1. Jer, i ovakav odnos prema pobedjenom protivniku je, od itekako velikog znacaja, jer ovako nesto mogu ISTINSKI SPORTISTI I VELIKI LJUDI. A NAS NOVAK JE VELIKI COVEK!!! SLIKA DOVOLJNO GOVORI.
JOS JEDNOM, BARAVO, NOVACE!!! Mnogo srece u narednim mecevima, i ako Bog da, u finalu!!!
A, za koju godinu, pa stvarno ozeni Anu! Predlog jednog od prethodnih komentatora nije losa ideja!

finka

pre 16 godina

Radek Stepanek 35 na svetu ili tako nekako??...Hm smesno...mesto mu je medju prvih 5 zasigurno...navijala bih za njega da Nole nije prosao...To apsolutno vise nije bitno ko je koji broj na listi..prvih 100 igra sjajno.. (sto se muske konkurencije tice)...kod zena hm..plac majke bozje...samo prvih deset eventualno cepa....

radek

pre 16 godina

svi vi koji kazete da je novak arogantan i da podcenjuje protivnika ste sinoc najbolje mogli da vidite da gresite. kada je publika tapsala novaku on je kao pravi dzentlmen svojom rukom pokazivao na zasluge stepaneka..a takodje je i jedan od retkih igraca koji tapse na lep protivnikov poen.razmislite malo o tome

Cakana

pre 16 godina

Cicaglisa, samo malo... Koliko se secam, Nole je tog istog Federera dobio na proslom turniru, na istoj podlozi, tako da je trebalo da dobije Radeka mnogo lakse nego sto ga je Federer pobedio! Ja jesam uz Noleta, ali smatram da je njegova VELIKA greska bila sto je zapoceo mec kako je zapoceo...

Jos jedna stvar me kopka kad gledam i slusam sve ovo... Svi vicu ''bravo Nole, Srbine'', ''Srpski teniser Novak..'' i ostalo... Svi se sad njima dicimo!A gde je bila ta Srbija kad su svi oni dolazili do vrha?!?! Gde je bila kada su njihovi roditelji davali silne novce, za treninge?! Drzava ni dinar nije dala (kako je i sam Novakov otac rekao)!! Mislim da na neki nacin nismo zasluzili da nas oni promovisu u svetu...

Aljoša

pre 16 godina

@Plikuscht
Uopšte se ne slažem sa tobom. Radek je pre izvesnog vremena bio 8 ili 9 igrač na svetu, pre nekoliko nedelja je osvojio turnir u Los Angelesu, i uopšte nije neki tamo Čeh. A što se tiče Noleta, ja mislim da se baš posle ovakvih mečeva postaje broj 1. Pokazao je da sa svojih 20 godina ima snage za 5 sati vrhunskog tenisa, i pri tome je pokazao mentalnu snagu kojom ni jedan od njegovih vršnjaka ne može da se pohvali. Sve u svemu svaka čast. Napred NOKIA!!!!!!

Masa

pre 16 godina

Plikuscht:
ON IMA 20 GODINA!!! Stepanek je fenomenalno igrao. Tih pet setova nisu Novakov propust nego Radekova dobra igra! Pa shta i ako izgubi protiv, za tebe verovatno nekog tamo del Potra! Njemu i treba samo da se chestita i govori "bravo care" i sl. jer je i vishe nego zasluzio! Obozavam te "komentatore" tenisa koji uvek imaju neshto da kazu. Kada je pobedio Federera, e si se pitao zashto nije mogao u 2 seta, nego je morao bash tri! A i Nadal je toliko sjajan igrach da je igrao 4 seta protiv 123! Samo da te podsteim da je Radek bio 8!

diablo

pre 16 godina

Nole toliko te volim i postujem da jedva uspevam da skrijem suze radosnice kad dobijas ovakve meceve, za razliku od mnogih ti znas kako se dize iz mrtvih i nikada se ne predajes, svaka cast na tome majstore i nastavi tako! Odavno si za sve nas No1!!!

sasa jokic

pre 16 godina

Nole svaka cast, ali trebao si da krenes sa jacim udarcima sa osnovne linije, sto i te kako umes. Ceh je izvanredan na mrezi jer je dubl igrac, ali da si malo jace udarao po lopti, ne bi imao onako uspesne voleje. To mu je unelo samopouzdanje da odigra verovatno do sad najbolji mec u karijeri. Tek si u petom setu krenuo da udaras kako znas, ali si igranjem ovako dugackog meca opteretio misice, sto ce Ti smetati u nastavku. Sreca je sto je sledeci protivnik slab, pa se potrudi da ga "pometes" u tri seta. Mada je dobro prebroditi ovakvu krizu pred finalne meceve.

Gaja

pre 16 godina

Alo bre ljudi, pa nije ni taj Stepanek neki amater bre, sta vam je! On je ipak 35 na svetu, a i Federer se, ja mislim u Montrealu, lepo namucio protiv njega! Bravo nole, samo tako nastavi i na sledecem US openu si prvi nosilac sigurno!!!

cicaglisa

pre 16 godina

Plikuscht, samo da te podsetim da ce taj Stepanek za par meseci da bude medju prvih 10-15 a takodje ako si gledao pre par turnira i Federer ga je dobio na 7-6 po setovima nije da ga je "odvalio" tako lako...

Jovan

pre 16 godina

Eh Plikuscht, ništa ti nisi razumeo - baš zbog ovakvih stvari Novak će biti broj 1. Nije bitno ko je protivnik (svako ima svoj bolji ili lošiji dan), ali Novak voli da igra (što je izuzetno bitno), grize za svaki poen i ne štedi se. Pa neka se Novak nervirao zbog nekoliko poena, još više se radovao zbog drugih.

Da, možda će zbog toga biti umoran i možda će ga neko zaustaviti na putu do titule (ovaj put). Ali ono juče je bio fenomenalan meč koji će se pamtiti i prepričavati. Učešće (i pobede) u ovakvim duelima su ono zbog čega se ulazi u istoriju i postaje #1.

Zexx

pre 16 godina

Tako je Nole! Ovim pokazujes da si postao vrhunski teniser i da cemo gledati jos puno ovakvih meceva u finalima koje ces dobijati. Samo napred, HVALA!

Plikuscht

pre 16 godina

Da ... kako se i moglo ocekivati ... lavina komentara 'Nole careeee ... srbine ... legendo ... ti si genije ...' i ostalih tog tipa.
Malo ko da malo zastane, ozbiljno porazmisli, i, ne daj boze, dodje do malo drugacijeg zakljucka.

A on bi mogao da glasi da ovo Novaku nije trebalo i da se ovako ne postaje broj 1 na svetu. Zasto?

Pa zato sto je ovo bio Round 2 (tek!) i njemu poslednje sto je trebalo je da igra skoro 5h protiv (ipak 'nekog') Stepaneka koji nije ni nosilac. I sta ce biti par kola dalje kroz turnir? Zuljevi? Otezano disanje? Malaksalost? Premor? Ne mora da bude nista tako radikalno, nek samo bude 10% manje fit jer mu se telo nije odmorilo dovoljno i to ce znaciti greske u mozda nekim prelomnim trenucima meca kada telo ne poslusa nameru i obicno loptica zavrsi za centimetar u autu ili 'na sajli'.

Nadal i Federer sebi ne dozvoljavaju ovakve gluposti i ne arce ni svoje telo ni svoju psiho pripremu na ovako 'malim' (podsecam: tek je drugo kolo!) mecevima, sto im ostavlja mogucnosti da na kraju turnira pruze svoj maksimum.

Naravno da ne tvrdim da je ovo Novak namerno uradio, verujem da bi i sam izabrao laganih 3:0 u setovima za manje od dva sata da su ga pitali kako bi voleo da se mec zavrsi. Ali, ako krenemo od pretpostavke da je on 3. (eeeeej, treci!) igrac sveta i da je bolji od Stepaneka, onda je ovaj vidjen maraton Novakov propust, odnosno posledica uzasno mlitavog i bezvoljnog pocetka meca. A ja ga odavno nisam video onako 'mrtvog', indisponiranog, neubedljivog, bez emocije, kao tokom prvih par setova juce.


Ako ima neceg dobrog u svemu sto se desilo (a uvek ima) onda je to cinjenica da je tezak i iscrpljujuc mec - dobio! Vezbao je svoju mentalnu snagu i smirenost i neverovatan je napredak koji je na tom polju ostvario. Kapa dole za to. Ali bas.

No ponavljam, mora da prestane da sebi priredjuje ovakve meceve, jer nekada je sam sebi najveci neprijatelj.

Drz' se Novace, i 'ajd sad malo po 3:0 bar do polufinala :)

Zadivljen

pre 16 godina

Gledao sam mec juce i nisam mogao da sedim mirno ni minutu! Nije mi jasno kako covek moze da bude "hladne glave" u nekim trenucima. Stvarno si VELIK! Puno srece u nastavku turnira i karijere

mail

pre 16 godina

Majstore, samo napred. Nerviramli smo se puno, drali se jos vise. Ako bude jos jedan ovakav mec, mi necemo izdrzati, ali za tebe smo sigurni da ces dobiti. Svaka cast jos jednom.

mk

pre 16 godina

Uh kakav mec. Nole uvek zna da nam dan ucini zanimljivijim. :) Vidi se koliko je psihicki i fizicki napredovao u zadnjih godinu dana. Jedva cekam sledeci mec. Napred Nole !

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Novak ti si neverovatno pametan i covek i teniser !!!
Auu kako bih bio ponosan na sebe da te poznajem!
(mogao bih da te gledam uzivo i to besplatno :-)

Jovan

pre 16 godina

Eh Plikuscht, ništa ti nisi razumeo - baš zbog ovakvih stvari Novak će biti broj 1. Nije bitno ko je protivnik (svako ima svoj bolji ili lošiji dan), ali Novak voli da igra (što je izuzetno bitno), grize za svaki poen i ne štedi se. Pa neka se Novak nervirao zbog nekoliko poena, još više se radovao zbog drugih.

Da, možda će zbog toga biti umoran i možda će ga neko zaustaviti na putu do titule (ovaj put). Ali ono juče je bio fenomenalan meč koji će se pamtiti i prepričavati. Učešće (i pobede) u ovakvim duelima su ono zbog čega se ulazi u istoriju i postaje #1.

Plikuscht

pre 16 godina

Da ... kako se i moglo ocekivati ... lavina komentara 'Nole careeee ... srbine ... legendo ... ti si genije ...' i ostalih tog tipa.
Malo ko da malo zastane, ozbiljno porazmisli, i, ne daj boze, dodje do malo drugacijeg zakljucka.

A on bi mogao da glasi da ovo Novaku nije trebalo i da se ovako ne postaje broj 1 na svetu. Zasto?

Pa zato sto je ovo bio Round 2 (tek!) i njemu poslednje sto je trebalo je da igra skoro 5h protiv (ipak 'nekog') Stepaneka koji nije ni nosilac. I sta ce biti par kola dalje kroz turnir? Zuljevi? Otezano disanje? Malaksalost? Premor? Ne mora da bude nista tako radikalno, nek samo bude 10% manje fit jer mu se telo nije odmorilo dovoljno i to ce znaciti greske u mozda nekim prelomnim trenucima meca kada telo ne poslusa nameru i obicno loptica zavrsi za centimetar u autu ili 'na sajli'.

Nadal i Federer sebi ne dozvoljavaju ovakve gluposti i ne arce ni svoje telo ni svoju psiho pripremu na ovako 'malim' (podsecam: tek je drugo kolo!) mecevima, sto im ostavlja mogucnosti da na kraju turnira pruze svoj maksimum.

Naravno da ne tvrdim da je ovo Novak namerno uradio, verujem da bi i sam izabrao laganih 3:0 u setovima za manje od dva sata da su ga pitali kako bi voleo da se mec zavrsi. Ali, ako krenemo od pretpostavke da je on 3. (eeeeej, treci!) igrac sveta i da je bolji od Stepaneka, onda je ovaj vidjen maraton Novakov propust, odnosno posledica uzasno mlitavog i bezvoljnog pocetka meca. A ja ga odavno nisam video onako 'mrtvog', indisponiranog, neubedljivog, bez emocije, kao tokom prvih par setova juce.


Ako ima neceg dobrog u svemu sto se desilo (a uvek ima) onda je to cinjenica da je tezak i iscrpljujuc mec - dobio! Vezbao je svoju mentalnu snagu i smirenost i neverovatan je napredak koji je na tom polju ostvario. Kapa dole za to. Ali bas.

No ponavljam, mora da prestane da sebi priredjuje ovakve meceve, jer nekada je sam sebi najveci neprijatelj.

Drz' se Novace, i 'ajd sad malo po 3:0 bar do polufinala :)

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Novak ti si neverovatno pametan i covek i teniser !!!
Auu kako bih bio ponosan na sebe da te poznajem!
(mogao bih da te gledam uzivo i to besplatno :-)

cicaglisa

pre 16 godina

Plikuscht, samo da te podsetim da ce taj Stepanek za par meseci da bude medju prvih 10-15 a takodje ako si gledao pre par turnira i Federer ga je dobio na 7-6 po setovima nije da ga je "odvalio" tako lako...

Aljoša

pre 16 godina

@Plikuscht
Uopšte se ne slažem sa tobom. Radek je pre izvesnog vremena bio 8 ili 9 igrač na svetu, pre nekoliko nedelja je osvojio turnir u Los Angelesu, i uopšte nije neki tamo Čeh. A što se tiče Noleta, ja mislim da se baš posle ovakvih mečeva postaje broj 1. Pokazao je da sa svojih 20 godina ima snage za 5 sati vrhunskog tenisa, i pri tome je pokazao mentalnu snagu kojom ni jedan od njegovih vršnjaka ne može da se pohvali. Sve u svemu svaka čast. Napred NOKIA!!!!!!

Masa

pre 16 godina

Plikuscht:
ON IMA 20 GODINA!!! Stepanek je fenomenalno igrao. Tih pet setova nisu Novakov propust nego Radekova dobra igra! Pa shta i ako izgubi protiv, za tebe verovatno nekog tamo del Potra! Njemu i treba samo da se chestita i govori "bravo care" i sl. jer je i vishe nego zasluzio! Obozavam te "komentatore" tenisa koji uvek imaju neshto da kazu. Kada je pobedio Federera, e si se pitao zashto nije mogao u 2 seta, nego je morao bash tri! A i Nadal je toliko sjajan igrach da je igrao 4 seta protiv 123! Samo da te podsteim da je Radek bio 8!

radek

pre 16 godina

svi vi koji kazete da je novak arogantan i da podcenjuje protivnika ste sinoc najbolje mogli da vidite da gresite. kada je publika tapsala novaku on je kao pravi dzentlmen svojom rukom pokazivao na zasluge stepaneka..a takodje je i jedan od retkih igraca koji tapse na lep protivnikov poen.razmislite malo o tome

Zadivljen

pre 16 godina

Gledao sam mec juce i nisam mogao da sedim mirno ni minutu! Nije mi jasno kako covek moze da bude "hladne glave" u nekim trenucima. Stvarno si VELIK! Puno srece u nastavku turnira i karijere

finka

pre 16 godina

Radek Stepanek 35 na svetu ili tako nekako??...Hm smesno...mesto mu je medju prvih 5 zasigurno...navijala bih za njega da Nole nije prosao...To apsolutno vise nije bitno ko je koji broj na listi..prvih 100 igra sjajno.. (sto se muske konkurencije tice)...kod zena hm..plac majke bozje...samo prvih deset eventualno cepa....

mk

pre 16 godina

Uh kakav mec. Nole uvek zna da nam dan ucini zanimljivijim. :) Vidi se koliko je psihicki i fizicki napredovao u zadnjih godinu dana. Jedva cekam sledeci mec. Napred Nole !

mail

pre 16 godina

Majstore, samo napred. Nerviramli smo se puno, drali se jos vise. Ako bude jos jedan ovakav mec, mi necemo izdrzati, ali za tebe smo sigurni da ces dobiti. Svaka cast jos jednom.

Gaja

pre 16 godina

Alo bre ljudi, pa nije ni taj Stepanek neki amater bre, sta vam je! On je ipak 35 na svetu, a i Federer se, ja mislim u Montrealu, lepo namucio protiv njega! Bravo nole, samo tako nastavi i na sledecem US openu si prvi nosilac sigurno!!!

4S

pre 16 godina

BRAVO, NOVACE!!!
Fotografija iz ovoga clanka je ZAISTA MOCNA!!!
Jer govori, vise nego upecatljivo, kakav je NOVAK TENISER I COVEK.
Iskren zagrljaj sa ljutim protivnikom na kraju meca meni bar govori da ce Novak, ZAISTA BITI NO.1. Jer, i ovakav odnos prema pobedjenom protivniku je, od itekako velikog znacaja, jer ovako nesto mogu ISTINSKI SPORTISTI I VELIKI LJUDI. A NAS NOVAK JE VELIKI COVEK!!! SLIKA DOVOLJNO GOVORI.
JOS JEDNOM, BARAVO, NOVACE!!! Mnogo srece u narednim mecevima, i ako Bog da, u finalu!!!
A, za koju godinu, pa stvarno ozeni Anu! Predlog jednog od prethodnih komentatora nije losa ideja!

Shrek

pre 16 godina

Ova fotka "u zagrljaju" zaista govori o ljudskoj velicini obojice tenisera. Sta god da se desi na US Openu, mislim da ce ova fotografija obeleziti turnir.

diablo

pre 16 godina

Nole toliko te volim i postujem da jedva uspevam da skrijem suze radosnice kad dobijas ovakve meceve, za razliku od mnogih ti znas kako se dize iz mrtvih i nikada se ne predajes, svaka cast na tome majstore i nastavi tako! Odavno si za sve nas No1!!!

Zexx

pre 16 godina

Tako je Nole! Ovim pokazujes da si postao vrhunski teniser i da cemo gledati jos puno ovakvih meceva u finalima koje ces dobijati. Samo napred, HVALA!

Cakana

pre 16 godina

Cicaglisa, samo malo... Koliko se secam, Nole je tog istog Federera dobio na proslom turniru, na istoj podlozi, tako da je trebalo da dobije Radeka mnogo lakse nego sto ga je Federer pobedio! Ja jesam uz Noleta, ali smatram da je njegova VELIKA greska bila sto je zapoceo mec kako je zapoceo...

Jos jedna stvar me kopka kad gledam i slusam sve ovo... Svi vicu ''bravo Nole, Srbine'', ''Srpski teniser Novak..'' i ostalo... Svi se sad njima dicimo!A gde je bila ta Srbija kad su svi oni dolazili do vrha?!?! Gde je bila kada su njihovi roditelji davali silne novce, za treninge?! Drzava ni dinar nije dala (kako je i sam Novakov otac rekao)!! Mislim da na neki nacin nismo zasluzili da nas oni promovisu u svetu...

darko_trebinje

pre 16 godina

@plikuscht
Ja kada sam pogledao koliki je tvoj komentar pomislio sam da cu naci bar jedan dobar razlog kojim bi mogao na neki nacin "iskritikovati" Novaka,ali ono sto si ti napisao definitivno nije tacno.
1.Radek nije "neki igrac" vec bivsi broj 8,ako se ne varam,koji nije igrao skoro pola godine zbog povrede pa je zato na rang listi tu gdje jeste
2.Tacno je da u round 2 Novak ne bi trebao da se trosi i da igra 5 setova ali ne moze on sam da bira protivnike a ovaj je mozda i najtezi koji ga je mogao zapasti u drugom kolu
3.Kao sto neko rece gore i sam Federer se prije 15-ak dana mucio sa istim tim Stepanekom
4.Naravno da treba decku pruziti podrsku i nazivati ga legendo,carom,Srbinom jer on to zasluzuje svojim igrama,ali je isto tako mozda previse ocekivati da osvoji Us Open ove godine jer je ocigledno da nije fizicki potpuno spreman za taj domet,posebno ako se uzme u obzir cinjenica da npr.Federer koji ce realno doci do finala ima odlican raspored
1.kolo u ponedeljak
2.kolo u srijedu
3.kolo danas
za razliku od njega Nole je morao da ceka do petka da bi odigrao 2.kolo sto znaci da ce 3.i eventualno 4.kolo morati da igra dan za danom sto ce za njega biti veliki napor,posebno ako mec sa Del Potrom ne rijesi 3 seta.Iskreno se nadam da hoce iako se radi o igracu koji je super talentovan i koji nije za potcjenjivanje.Trenutno je 57.na rang listi,ali konstantno napreduje,mladji je godinu dana od Novaka i nije klasican sljakas kao vecina Argentinaca.

sasa jokic

pre 16 godina

Nole svaka cast, ali trebao si da krenes sa jacim udarcima sa osnovne linije, sto i te kako umes. Ceh je izvanredan na mrezi jer je dubl igrac, ali da si malo jace udarao po lopti, ne bi imao onako uspesne voleje. To mu je unelo samopouzdanje da odigra verovatno do sad najbolji mec u karijeri. Tek si u petom setu krenuo da udaras kako znas, ali si igranjem ovako dugackog meca opteretio misice, sto ce Ti smetati u nastavku. Sreca je sto je sledeci protivnik slab, pa se potrudi da ga "pometes" u tri seta. Mada je dobro prebroditi ovakvu krizu pred finalne meceve.

dusan

pre 16 godina

Ocigledno da to nije bio Novakov dan. Dobro je sto je uz sve greske koje je napravio, mentalno ipak izdrzao do pobede. Nadamo se da ce takvih dana biti sve manje. Samo napred, ne okreci se sine!

marija

pre 16 godina

Izuzetno mi je ruzno sto mnogi komentatori sebi daju za pravo da govore sta je nole trebalo da radi, koje udarce da koristi, kakvu taktiku da ima...I poluobavesten diskutuje o tome da li je ovaj ili onaj igrac dobar/los, kao Plikuscht na primer...

Kladim se da nijedan takav komentator nije teniser ni amaterski, a kamoli profi.

Verujem da je Nole imao i dobru strategiju i dobru taktiku, bolju sigurno nego preporuke ljudi sa ovog sajta. Poteskoce su verovatno bile u realizaciji iste.
Ono na sta Nole ne moze da utice, to je motivacija i igra protivnika. I to sigurno doprinosi poteskocama u realizovanju taktike koje ima. I psihicki momenat, jer hvala bogu, ovaj divni momak nije robot :), i ima i dobre i lose momente, i dobre i lose dane.

U svakom slucaju, upravo taj "psihicki momenat" je za mene najlepsi deo njegove igre i njega kao coveka..
Ne znam da li je to neko primetio, ali cak i kada je u krizi, Nole nikad ne tone, isprazni svoj bes i frustraciju, a onda se za tili cas motivise i odservira na primer as ili slicno. Da li ste primetili posle kakvih kriza je on sposoban za fantasticne udarce i za povratak u mec kao da se nista nije desilo pre koji tren? To je mentalna snaga na kojoj mu svako moze pozavideti, ili mu se beskrajno diviti. (Primera radi, Ana vrlo cesto tone do dna u krizi, i tesko uspe da se vrati u mec... Da je ne ureknem, nadam se da ce to prevazici, i u poslednje vreme joj se to redje desava cini mi se ...)

A to koliki je Nole covek i kakav je dzentlmen suvisno je i komentarisati. Kao sto neko rece, ova fotka iskrenog zagrljaja Stepaneka i Noleta je nesto sto ce se pamtiti.

Plikuscht

pre 16 godina

Da ... kako se i moglo ocekivati ... lavina komentara 'Nole careeee ... srbine ... legendo ... ti si genije ...' i ostalih tog tipa.
Malo ko da malo zastane, ozbiljno porazmisli, i, ne daj boze, dodje do malo drugacijeg zakljucka.

A on bi mogao da glasi da ovo Novaku nije trebalo i da se ovako ne postaje broj 1 na svetu. Zasto?

Pa zato sto je ovo bio Round 2 (tek!) i njemu poslednje sto je trebalo je da igra skoro 5h protiv (ipak 'nekog') Stepaneka koji nije ni nosilac. I sta ce biti par kola dalje kroz turnir? Zuljevi? Otezano disanje? Malaksalost? Premor? Ne mora da bude nista tako radikalno, nek samo bude 10% manje fit jer mu se telo nije odmorilo dovoljno i to ce znaciti greske u mozda nekim prelomnim trenucima meca kada telo ne poslusa nameru i obicno loptica zavrsi za centimetar u autu ili 'na sajli'.

Nadal i Federer sebi ne dozvoljavaju ovakve gluposti i ne arce ni svoje telo ni svoju psiho pripremu na ovako 'malim' (podsecam: tek je drugo kolo!) mecevima, sto im ostavlja mogucnosti da na kraju turnira pruze svoj maksimum.

Naravno da ne tvrdim da je ovo Novak namerno uradio, verujem da bi i sam izabrao laganih 3:0 u setovima za manje od dva sata da su ga pitali kako bi voleo da se mec zavrsi. Ali, ako krenemo od pretpostavke da je on 3. (eeeeej, treci!) igrac sveta i da je bolji od Stepaneka, onda je ovaj vidjen maraton Novakov propust, odnosno posledica uzasno mlitavog i bezvoljnog pocetka meca. A ja ga odavno nisam video onako 'mrtvog', indisponiranog, neubedljivog, bez emocije, kao tokom prvih par setova juce.


Ako ima neceg dobrog u svemu sto se desilo (a uvek ima) onda je to cinjenica da je tezak i iscrpljujuc mec - dobio! Vezbao je svoju mentalnu snagu i smirenost i neverovatan je napredak koji je na tom polju ostvario. Kapa dole za to. Ali bas.

No ponavljam, mora da prestane da sebi priredjuje ovakve meceve, jer nekada je sam sebi najveci neprijatelj.

Drz' se Novace, i 'ajd sad malo po 3:0 bar do polufinala :)

Cakana

pre 16 godina

Cicaglisa, samo malo... Koliko se secam, Nole je tog istog Federera dobio na proslom turniru, na istoj podlozi, tako da je trebalo da dobije Radeka mnogo lakse nego sto ga je Federer pobedio! Ja jesam uz Noleta, ali smatram da je njegova VELIKA greska bila sto je zapoceo mec kako je zapoceo...

Jos jedna stvar me kopka kad gledam i slusam sve ovo... Svi vicu ''bravo Nole, Srbine'', ''Srpski teniser Novak..'' i ostalo... Svi se sad njima dicimo!A gde je bila ta Srbija kad su svi oni dolazili do vrha?!?! Gde je bila kada su njihovi roditelji davali silne novce, za treninge?! Drzava ni dinar nije dala (kako je i sam Novakov otac rekao)!! Mislim da na neki nacin nismo zasluzili da nas oni promovisu u svetu...

sasa jokic

pre 16 godina

Nole svaka cast, ali trebao si da krenes sa jacim udarcima sa osnovne linije, sto i te kako umes. Ceh je izvanredan na mrezi jer je dubl igrac, ali da si malo jace udarao po lopti, ne bi imao onako uspesne voleje. To mu je unelo samopouzdanje da odigra verovatno do sad najbolji mec u karijeri. Tek si u petom setu krenuo da udaras kako znas, ali si igranjem ovako dugackog meca opteretio misice, sto ce Ti smetati u nastavku. Sreca je sto je sledeci protivnik slab, pa se potrudi da ga "pometes" u tri seta. Mada je dobro prebroditi ovakvu krizu pred finalne meceve.

Masa

pre 16 godina

Plikuscht:
ON IMA 20 GODINA!!! Stepanek je fenomenalno igrao. Tih pet setova nisu Novakov propust nego Radekova dobra igra! Pa shta i ako izgubi protiv, za tebe verovatno nekog tamo del Potra! Njemu i treba samo da se chestita i govori "bravo care" i sl. jer je i vishe nego zasluzio! Obozavam te "komentatore" tenisa koji uvek imaju neshto da kazu. Kada je pobedio Federera, e si se pitao zashto nije mogao u 2 seta, nego je morao bash tri! A i Nadal je toliko sjajan igrach da je igrao 4 seta protiv 123! Samo da te podsteim da je Radek bio 8!

Shrek

pre 16 godina

Ova fotka "u zagrljaju" zaista govori o ljudskoj velicini obojice tenisera. Sta god da se desi na US Openu, mislim da ce ova fotografija obeleziti turnir.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Novak ti si neverovatno pametan i covek i teniser !!!
Auu kako bih bio ponosan na sebe da te poznajem!
(mogao bih da te gledam uzivo i to besplatno :-)

mk

pre 16 godina

Uh kakav mec. Nole uvek zna da nam dan ucini zanimljivijim. :) Vidi se koliko je psihicki i fizicki napredovao u zadnjih godinu dana. Jedva cekam sledeci mec. Napred Nole !

mail

pre 16 godina

Majstore, samo napred. Nerviramli smo se puno, drali se jos vise. Ako bude jos jedan ovakav mec, mi necemo izdrzati, ali za tebe smo sigurni da ces dobiti. Svaka cast jos jednom.

Zexx

pre 16 godina

Tako je Nole! Ovim pokazujes da si postao vrhunski teniser i da cemo gledati jos puno ovakvih meceva u finalima koje ces dobijati. Samo napred, HVALA!

Zadivljen

pre 16 godina

Gledao sam mec juce i nisam mogao da sedim mirno ni minutu! Nije mi jasno kako covek moze da bude "hladne glave" u nekim trenucima. Stvarno si VELIK! Puno srece u nastavku turnira i karijere

cicaglisa

pre 16 godina

Plikuscht, samo da te podsetim da ce taj Stepanek za par meseci da bude medju prvih 10-15 a takodje ako si gledao pre par turnira i Federer ga je dobio na 7-6 po setovima nije da ga je "odvalio" tako lako...

Jovan

pre 16 godina

Eh Plikuscht, ništa ti nisi razumeo - baš zbog ovakvih stvari Novak će biti broj 1. Nije bitno ko je protivnik (svako ima svoj bolji ili lošiji dan), ali Novak voli da igra (što je izuzetno bitno), grize za svaki poen i ne štedi se. Pa neka se Novak nervirao zbog nekoliko poena, još više se radovao zbog drugih.

Da, možda će zbog toga biti umoran i možda će ga neko zaustaviti na putu do titule (ovaj put). Ali ono juče je bio fenomenalan meč koji će se pamtiti i prepričavati. Učešće (i pobede) u ovakvim duelima su ono zbog čega se ulazi u istoriju i postaje #1.

diablo

pre 16 godina

Nole toliko te volim i postujem da jedva uspevam da skrijem suze radosnice kad dobijas ovakve meceve, za razliku od mnogih ti znas kako se dize iz mrtvih i nikada se ne predajes, svaka cast na tome majstore i nastavi tako! Odavno si za sve nas No1!!!

Aljoša

pre 16 godina

@Plikuscht
Uopšte se ne slažem sa tobom. Radek je pre izvesnog vremena bio 8 ili 9 igrač na svetu, pre nekoliko nedelja je osvojio turnir u Los Angelesu, i uopšte nije neki tamo Čeh. A što se tiče Noleta, ja mislim da se baš posle ovakvih mečeva postaje broj 1. Pokazao je da sa svojih 20 godina ima snage za 5 sati vrhunskog tenisa, i pri tome je pokazao mentalnu snagu kojom ni jedan od njegovih vršnjaka ne može da se pohvali. Sve u svemu svaka čast. Napred NOKIA!!!!!!

Gaja

pre 16 godina

Alo bre ljudi, pa nije ni taj Stepanek neki amater bre, sta vam je! On je ipak 35 na svetu, a i Federer se, ja mislim u Montrealu, lepo namucio protiv njega! Bravo nole, samo tako nastavi i na sledecem US openu si prvi nosilac sigurno!!!

finka

pre 16 godina

Radek Stepanek 35 na svetu ili tako nekako??...Hm smesno...mesto mu je medju prvih 5 zasigurno...navijala bih za njega da Nole nije prosao...To apsolutno vise nije bitno ko je koji broj na listi..prvih 100 igra sjajno.. (sto se muske konkurencije tice)...kod zena hm..plac majke bozje...samo prvih deset eventualno cepa....

radek

pre 16 godina

svi vi koji kazete da je novak arogantan i da podcenjuje protivnika ste sinoc najbolje mogli da vidite da gresite. kada je publika tapsala novaku on je kao pravi dzentlmen svojom rukom pokazivao na zasluge stepaneka..a takodje je i jedan od retkih igraca koji tapse na lep protivnikov poen.razmislite malo o tome

4S

pre 16 godina

BRAVO, NOVACE!!!
Fotografija iz ovoga clanka je ZAISTA MOCNA!!!
Jer govori, vise nego upecatljivo, kakav je NOVAK TENISER I COVEK.
Iskren zagrljaj sa ljutim protivnikom na kraju meca meni bar govori da ce Novak, ZAISTA BITI NO.1. Jer, i ovakav odnos prema pobedjenom protivniku je, od itekako velikog znacaja, jer ovako nesto mogu ISTINSKI SPORTISTI I VELIKI LJUDI. A NAS NOVAK JE VELIKI COVEK!!! SLIKA DOVOLJNO GOVORI.
JOS JEDNOM, BARAVO, NOVACE!!! Mnogo srece u narednim mecevima, i ako Bog da, u finalu!!!
A, za koju godinu, pa stvarno ozeni Anu! Predlog jednog od prethodnih komentatora nije losa ideja!

darko_trebinje

pre 16 godina

@plikuscht
Ja kada sam pogledao koliki je tvoj komentar pomislio sam da cu naci bar jedan dobar razlog kojim bi mogao na neki nacin "iskritikovati" Novaka,ali ono sto si ti napisao definitivno nije tacno.
1.Radek nije "neki igrac" vec bivsi broj 8,ako se ne varam,koji nije igrao skoro pola godine zbog povrede pa je zato na rang listi tu gdje jeste
2.Tacno je da u round 2 Novak ne bi trebao da se trosi i da igra 5 setova ali ne moze on sam da bira protivnike a ovaj je mozda i najtezi koji ga je mogao zapasti u drugom kolu
3.Kao sto neko rece gore i sam Federer se prije 15-ak dana mucio sa istim tim Stepanekom
4.Naravno da treba decku pruziti podrsku i nazivati ga legendo,carom,Srbinom jer on to zasluzuje svojim igrama,ali je isto tako mozda previse ocekivati da osvoji Us Open ove godine jer je ocigledno da nije fizicki potpuno spreman za taj domet,posebno ako se uzme u obzir cinjenica da npr.Federer koji ce realno doci do finala ima odlican raspored
1.kolo u ponedeljak
2.kolo u srijedu
3.kolo danas
za razliku od njega Nole je morao da ceka do petka da bi odigrao 2.kolo sto znaci da ce 3.i eventualno 4.kolo morati da igra dan za danom sto ce za njega biti veliki napor,posebno ako mec sa Del Potrom ne rijesi 3 seta.Iskreno se nadam da hoce iako se radi o igracu koji je super talentovan i koji nije za potcjenjivanje.Trenutno je 57.na rang listi,ali konstantno napreduje,mladji je godinu dana od Novaka i nije klasican sljakas kao vecina Argentinaca.

dusan

pre 16 godina

Ocigledno da to nije bio Novakov dan. Dobro je sto je uz sve greske koje je napravio, mentalno ipak izdrzao do pobede. Nadamo se da ce takvih dana biti sve manje. Samo napred, ne okreci se sine!

marija

pre 16 godina

Izuzetno mi je ruzno sto mnogi komentatori sebi daju za pravo da govore sta je nole trebalo da radi, koje udarce da koristi, kakvu taktiku da ima...I poluobavesten diskutuje o tome da li je ovaj ili onaj igrac dobar/los, kao Plikuscht na primer...

Kladim se da nijedan takav komentator nije teniser ni amaterski, a kamoli profi.

Verujem da je Nole imao i dobru strategiju i dobru taktiku, bolju sigurno nego preporuke ljudi sa ovog sajta. Poteskoce su verovatno bile u realizaciji iste.
Ono na sta Nole ne moze da utice, to je motivacija i igra protivnika. I to sigurno doprinosi poteskocama u realizovanju taktike koje ima. I psihicki momenat, jer hvala bogu, ovaj divni momak nije robot :), i ima i dobre i lose momente, i dobre i lose dane.

U svakom slucaju, upravo taj "psihicki momenat" je za mene najlepsi deo njegove igre i njega kao coveka..
Ne znam da li je to neko primetio, ali cak i kada je u krizi, Nole nikad ne tone, isprazni svoj bes i frustraciju, a onda se za tili cas motivise i odservira na primer as ili slicno. Da li ste primetili posle kakvih kriza je on sposoban za fantasticne udarce i za povratak u mec kao da se nista nije desilo pre koji tren? To je mentalna snaga na kojoj mu svako moze pozavideti, ili mu se beskrajno diviti. (Primera radi, Ana vrlo cesto tone do dna u krizi, i tesko uspe da se vrati u mec... Da je ne ureknem, nadam se da ce to prevazici, i u poslednje vreme joj se to redje desava cini mi se ...)

A to koliki je Nole covek i kakav je dzentlmen suvisno je i komentarisati. Kao sto neko rece, ova fotka iskrenog zagrljaja Stepaneka i Noleta je nesto sto ce se pamtiti.