Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.09.2010.

23:02

KSS Ivkoviću duguje 430 hiljada evra

Predsednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić istakao je da nema ništa protiv da Dušan Ivković ostane na čelu reprezentacija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tokom SP, uz našu reprezentaciju sve vreme su bili Dragan Kapičić i Zoran Gavrilović, predsednik i v. d. generalnog sekretara KSS.

Ali umesto bliskosti sa stručnim štabom i igračima viđena je poslovna hladnoća isprovocirana izostankom nagrada Saveza (oko 250.000 evra bruto) za prošlogodišnje evropsko srebro, kao i mesečnih prihoda selektora Dušana Ivkovića.

U takvoj atmosferi, ni solidna izdanja “orlova” u Turskoj, ne mogu da u drugi plan stave svakodnevne probleme, od besparice u KSS do pitanja ostanka selektora Ivkovića, koji je revizijom ugovora, posle klupskog angažmana (Olimpijakos), ostavio nešto manevarskog prostora.

“Hitno ćemo rešavati status selektora, finansijsku situaciju, ali i ući u proceduru izmene Statuta KSS. Najvažnija je stvar nastavak razgovora o eventualnom daljem angažovanju Ivkovića, bez obzira na njegove klupske obaveze u Olimpijakosu. Organi saveza, pre svih Izvršni odbor i Upravni odbor, doneće najbolju moguću odluku”, napominje Kapičić.

Da li ste vi za opciju da Ivković i dalje vodi seniorsku reprezentaciju?

“Nemam ništa protiv, ali znate da sam ne mogu da donesem takvu odluku, s obzirom na naš delegatski sistem odlučivanja. Poslednji posao na SP u Turskoj je odlično odradio, bez obzira na sve ono, “nekošarkaško“, što se dešavalo na polufinalnoj utakmici sa Turskom”.

Nije tajna da su odnosi na relaciji selektor Ivković - najuže rukovodstvo KSS napeti, najviše zbog dugovanja.

“Selektoru smo dužni devet plata, a to je suma oko 180.000 evra, plus obećane premije za srebro u Poljskoj, u visini od 250.000 evra. Nadam se da ćemo u sledeću godinu ući bez tih ‘repova’”.

Kapičić ne krije razočaranje zbog svega viđenog na meču s Turskom.

“Razočaran sam zato što je 90 odsto trebalo da nam pripadne medalja, odnosno da učestvujemo u finalu. Međutim, na sve su uticale neke sasvim druge ‘igre’”.

Dragan Kapičić napominje da prašina neće tek tako pokriti duel s Turskom. Naprotiv, treba očekivati konsekvence.

“Već je sa mnom kontaktirao Ivan Mainini, novi predsednik FIBA, ne krijući veliko nezadovoljstvo događajima na tom meču. Istina, nije se konkretno izjašnjavao u vezi sa suđenjem, ali je najavio pod hitno ozbiljnu analizu. Da sve nije regularno, pokazala mi je i reakcija Rafnsona, predsednika Evropske zone koji je posle polufinala samo odmahnuo rukom i rekao: „Nemam komentar“”.

Na konkretno pitanje, da li je i koliko komunicirao sa selektorom Ivkovićem, Kapičić je odgovorio:

“U svlačionicu nisam zalazio, da ne bih narušavao mir i koncentraciju, a na indirektnu sugestiju selektora Ivkovića”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve