Nova vest
Košarka

Petak, 27.08.2010.

11:45

Raduljica otpao sa Ivkovićevog spiska

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zaključio je spisak za SP u Turskoj, „precrtavši“ centra Efes Pilsena, Miroslava Raduljicu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodno je sa spiska otpao debitant u nacionalnom timu, Dragan Milosavljević.

Ivković je tako pokazao da ozbiljno računa na kažnjene, kapitena Nenada Krstića i Miloša Teodosića koji su suspendovani tri, odnosno dva meča.

Selektor Dušan Ivković je na konferenciji za novinare u Kajzeriju istakao da je u obzir pri izboru uzeo kako trenutnu formu, tako i naredne protivnike.

"Birali smo između Raduljice i Milana Mačvana. Razmišljali smo ne samo o trenutnoj formi, već i o sledećim protivnicima. Moja je odluka je da se na velikom trudu i radu zahvalimo Raduljici. Mačvan nam je potrebniji", rekao je Ivković.

Srbija će, ipak, prve dve utakmice na Mundobasketu igrati sa 10 igrača, zbog suspenzija kapitena Nenada Krstića i pleja Miloša Teodosića. Treću utakmicu sa Jordanom igraće sa 11 košarkaša, pošto je Krstić suspendovan na tri meča.

"To što prve mečeve ne igramo u kompletnom sastavu je veliki hendikep. Dosta je perfidno bilo to zamajavanje oko kazne, da neće biti takve visine, da će biti novčane, uslovne, da je samo Krstić u problemu", rekao je Ivković.

Selektor će za prva dva duela na raspolaganju imati: Milenka Tepića, Ivana Paunića, Nemanju Bjelicu, Stefana Markovića, Duška Savanovića, Kostu Perovića, Novicu Veličkovića, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića i Marka Kešelja.

"Sada imam problem kako da psihološki pripremim tim, kada smo odluku primili 48 sati pre početka turnira, a nije potrebno da govorim šta Krstić i Teodosić znače za tim... Strahovito smo oštećeni", dodao je srpski selektor.

Prvi mec na Svetskom prvenstvu Srbija će igrati sutra od 18 sati sa Angolom.

"Od žrebanja ističemo da je u prvoj fazi ovaj meč sa Angolom ključan... Nemaju visinu, ali su atletski tim, skočni. Prvaci su Afrike, već dugo igraju Olimpijske igre, dakle imaju iskustva... Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se oporavimo, da pokažemo timski duh, da smo mentalno jaki", naveo je Ivković.

"Sva iznenađenja su moguća. Ovo je Svetsko prvenstvo. Sve utakmice su teške. A moramo da pokušamo da budemo što bolje plasirani zbog kasnijih protivnika", oprezan je iskusni strateg.

Srbija će oslabljena biti i u nedeljnom susretu sa Nemačkom, kao i dan kasnije u duelu sa Jordanom, mada će tada biti u nešto povoljnijoj situaciji zbog povratka Teodosića.

"Morali smo da gledamo i protiv koga igramo, da posmatramo realnu snagu protivnika. Da smo prve mečeve igrali protiv Australije i Argentine, koje imaju dominantniju igru na centru, možda bi selekcija bila drugačija", kazao je predvodnik "orlova".

"Hvala Raduljici, izuzetno je dobro radio. Nije slučajno među 13 igrača", ponovo se Ivković vratio na prekobrojnog centra.

Cela problematika nastala posle opšte tuče u prijateljskom susretu sa Grčkom u Atini uticala je i na atmosferu u srpskoj reprezentaciji.

"Igrači su utučeni, ali da su nasmejani to bi značilo da nešto nije u redu sa njihovim glavam. To bi bio problem. Radije sam za ovu varijantu koja nas je ošamutila", naveo je Ivković, koji još nije odlučio ko će biti kapiten Srbije u odsustvu Krstića.

Na konačnom spisku nalaze se:

Plejmejkeri i bekovi: Stefan Marković, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Miloš Teodosić, Milenko Tepić.

Krila i krilni centri: Nemanja Bjelica, Marko Kešelj, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković.

Centri: Nenad Krstić, Kosta Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve