Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.08.2010.

18:33

Slovenija nadigrala Hrvatsku

Derbi grupe B između Slovenije i Hrvatske pripao je “deželi” sa 91:84 (16:18, 23:26, 26:15, 26:25).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako su šutirali sjajnih 55% za tri poena, Hrvati nisu mogli ništa ekipi Memija Bečiroviča nošenoj fanatičnim navijačima u Abdi Ipekči areni.

Hrvati su bili u prednosti u prvom poluvremenu, ali je Slovenija predvođena triom Slokar-Lakovič-Dragič preokrenula stvari u nastavku.

Uroš Slokar (6sk) i Jaka Lakovič (4as) su sa po 15 poena bili najefikasniji. 14 poena dodao je Goran Dragić koji je zabeležio i po četiri skoka i asistencija, dok je Boštjan Nahbar uz 11 poena imao i pet skokova. Najbolji pod košem bio je Primoš Brezec sa osam uhvaćenih lopti.

Hrvatskoj nije pomogla ni fenomenalna partija Roka-Lenija Ukića koji je uz 20 poena imao i sedam asistencija. Dva Marka, Popović i Tomas postigli su po 17 poena, dok je Lukša Zorić uz osam imao i devet skokova.

Hrvatska je na poluvremenu vodila 44:39, ali su Slovenci u nastavku pojačali pritisak i poenima Nahbara, Dragića i Vidmara preokrenuli na plus devet, pre nego što su “kockasti” smanjili na 65:59 početkom poslednjeg perioda. Nahbar je povećao na 67:59, ali su sa dve trojke Popovića i jednom Ukića Hrvati preokrenuli na 68:67.

Posle poena Brezeca, Tomas je novom trojkom doneo svom timu 71:69, a onda je Zupan uzvratio i pokrenuo seriju Slovenije 11:0 koja je odlučila pobednika. Popović i Ukić su nastavili da sa distance održavaju Hrvatsku u meču (80:76), ali je sjajnim rolama samo Udrih održao prednost Slovenije.

Na kraju su Hrvati izgubili i meč i centra Luku Žorića koji je napustio parket zbog povrede noge. Slovenija ima dve pobede i poraz, a Hrvatska dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve