Nova vest
Košarka

Utorak, 31.08.2010.

17:56

Novi Zeland prejak za Liban

Košarkaši Novog Zelanda ubedljivo su savladali Liban 108:76 (32:16, 19:16, 30:24, 27:20) i tako se približili plasmanu u nokaut fazu iz grupe D.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Već u prvom periodu Novozelanđani su ubacili 32 poena i došli do duple prednosti, pa su u nastavku samo čuvali stečeno i zasluženo pobedili.

Kirk Peni ponovo je bio najefikasniji u ekipi našeg Nenada Vučinića sa 26 poena (6/10 tri), ali su još petorica njegovih saigrača zabeležila dvocifren broj poena. U poraženom timu istakao se El Katib sa 18 poena i sedam skokova.

Pored Penija, 23 poe na ubacio je Aberkombi koji je skupio i sedam skokova, 13 poena postigao je Džons, 12 Tait, 11 Vukona (7sk, 4as), a deset uz šest uhvaćenih lopti Bredšo. El Katibu su u Libanu najbliži bili Fahed i Abdelnur sa po 12 poena, te Vroman sa deset uz šest skokova.

I dok su Libanci čuvali Kirka Penija, Mika Vukona i 23-godišnji Tomas Aberkombi su obazbedili Novom Zelandu ubedljivu prednost posle prvih deset minuta (32:16).

Posle toga proradio je i najbolji igrač ovog tima Peni, ali su Libanci početkom drugog perioda preko El Katiba smanjili na 34:22. Posle tajmauta Vučinića, Aberkombi donosi novu veliku prednost Novom Zelandu koji "beži" na 51:32 na poluvremenu.

Drugo poluvreme bilo je formalnost pošto su Peni i Fil Džons "punili" koš rivala sa distance za 81:56 na kraju poluvremena, a ubrzo i do maksimalne prednosti od 32 poena. Sve je začinio Aberkombi zakucavši "alej-up" jednom rukom.

U sredu Novi Zeland igra protiv Kanade meč koji će verovatno odlučiti putnika u Istanbul, dok Liban ima nemoguću misiju protiv Španije i Litvanije za eventualni put u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve