Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

18:34

Veselin Matić - doveo Iran do elite

Veselin Matić rođen je 21. jula u Beogradu, a selektor Irana postao je 2009. godine i odmah osvojio titulu prvaka Azije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Matić je trenersku karijeru je počeo 1988. godine u OKK Beogradu, a potom je godinu dana bio selektor Jugoslavije. Od 1990 godine bio je trener nemačkog Karlsruea, a onda se tri sezone kasnije vratio u ratnu Jugoslaviju. Godinu dana bio je asistent u Crvenoj zvezdi, a potom dve u Partizanu.

Kao prvi trener ponovo se vratio u Nemačku i preuzeo Frajburg, a potom Poloniju i Keln čijije bio i sportski direktor pomogavši promociji ekipe iz treće u prvu ligu Nemačke.

Prvi selektorski posao dobio je 2005. u Poljskoj, a onda je otišao da radi u Libanu pre nego što je preuzeo Iran. Tri puta je bio šampion Srbije, jednom sa Zvezdom, a dva puta sa Partizanom. Kao asistent bio je evropski i svetski prvak sa Srbijom 2001. i 2002 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve