Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

14:43

Bojan Bogdanović - košarkaški život počinje u 20-toj

Ovaj bek šuter iz Mostara na teži način naučio je da ne treba “potrčati” na prvi poziv velikog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ipak, nekadašnji košarkaš Zrinjskog napravio je tu grešku, otišao je u Real iz Madrida, gde je izgubio nekoliko sezona čekajuči svoju šansu. Prilika je konačno stigla pozivom Velimira Perasovića iz Zagreba,a Bogdanović mu se odužio dobrim igrama u sezoni 2009-2010 nastupajući za Cibonu.

U Madridu je dve godine proveo u drugom timu Reala, jednu na pozajmici u Mursiji. Mladi Bogdanović, visok preko 2 metra, ima vrlo meku ruku i ume da bude izuzetno neugodan kada uđe u seriju. Nakon nastupa u Mursiji, 2009. se vraća u Real, ovoga puta u prvi tim, gde nije dobio pravu šansu.

Pošto se nije uklapao u koncepciju ekipe novog trenera Etorea Mesine, Bogdanović je tražio izlaz, koji je našao avgusta 2009, kada kao slobodni igrač prelazi u Cibonu.



Sa hrvatskim timom potpisao je četvorogodišnji ugovor, a očekuje se da bude prva zvezda u narednog godini kod novog trenera i nekadašnjeg asa SFRJ košarke Zdravka Radulovića.

Bogdanović je prošle sezone imao i čast da bude jedan od najmlađih "MVP-jeva nedelje" u izboru Evrolige, kada se istakao na meču protiv Himkija.

Pored navijača Cibone, od njega mnogo očekuje i novi selektor Hrvatske Stojko Vranković, kao i hrvatski navijači. Jer, vreme je njegov saveznik, ima tek 21.godinu i iskustvo grejanja klupe na koju nikako ne želi da se vrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve