Petak, 27.08.2010.

11:45

Raduljica otpao sa Ivkovićevog spiska

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković zaključio je spisak za SP u Turskoj, „precrtavši“ centra Efes Pilsena, Miroslava Raduljicu.

Izvor: B92

Raduljica otpao sa Ivkoviæevog spiska IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 13 godina

Po meni ovo je malo neozbiljno. Molio bih nekog da mi objasni u kojoj bi varijanti kazne Raduljica ostao na spisku. Kako ne mogu da je nadjem, mislim da je ovo bilo malo grubo prema njemu.

Optimista

pre 13 godina

Slažem se sa Dudinim izborom. Izbor je morao biti izmedju Mačvana i Raduljice, mislio sam da će ipak izabrati Raduljicu zbog visine, ali se Duda odlučio za Mačvana zbog veće upotrebljivosti tokom turnira.
Posmatrajući pripremne utakmice primetna je bila lošija igra Raduljice u odbrani, veliki broj faulova i nervoza. Ukoliko Raduljica pravilno shvati Dudinu odluku i popravi ponačanje i igru u odbrani, za 2012. i OI će biti startni centar.
Verujem da će igra reprezentacije biti veoma borbena i tečna a rezultat će zavisiti od prve tri utakmice(i nadam se pobede) i osmine finala (pobeda protiv Hrvatske bi bila idealna za nastavak turnira).

Krilini C

pre 13 godina

Za prve dve utakmice mozda i nije bitno ali protiv Nemaca koji imaju sijaset visokih igraca bice vrlo tesko igrati sa jednim centrom.
Mora da nas potrefi sutersko vece da bi to mogli dobiti. Posle sledi Australija koja je jaka na centru pa Argentina jos jaca.
Naravno da moze i ovako ali bice vrlo tesko.

L0shMI

pre 13 godina

E stvarno ste strucnjaci... Pljujete Bjelicu kako nije timski igrac i sl. a proslu sezonu decko igrao u onom raspadu od tima koji je igrao po sistemu daj sto vise njemu da bi ga skuplje prodali, a decko ima realno nenormalne fizicke predispozicije.

Jeste nezgodna situacija sto je Duda morao da se odrekne teske 5, ali pogledajte npr americki tim. Tu je samo jedan igrac koji lici na 5 (zbog visine 2.16, Tyson Chandler) ali izuzetno pokretan i skocan (barem je takav nekad bio, proslo je vremena od kad je igrao za moj omiljeni NBA tim (Bullsi, naravno)) Da je tu jedan Dwight Howard, tad bi vec imali problema sa samo 2 5-tice u rotaciji s njima.

Mislim da ce nam kenguri napraviti dosta problema tu, mada nadam se da ce Aleks imati los dan (ipak nema Boa da ga tera da postize poene)

Za Keselja, moj burazer, kosarkas (91' Muslijeva generacija ) tvrdi da je neverovatan, ja ga nisam puno gledao (samo one tekme sto je zvezda igrala protiv nas), ali tu nije puno igrao (a i cuvali su ga Pera Bozic i Kecman (protiv njih se ni Navaro nije naigrao ))

A za ove indijance sto pljuju Tepica, ja i dalje tvrdim da je on nas NAJBOLJI igrac!!! Ubedljivo! I treba ga istrpeti, podrzati! Sa malo vise samopouzdanja, bye bye Diamantidis. Ja nisam video coveka da je uspeo onako dobro da cuva Siskauskasa (svi znate koji je to terorista)). Fali mu sigurnost. Da Vas podsetim : dvocifren broj uzastopnih utakmica u EL u kojima je postigao bar 1 trojku. Nesto malo preko 2m, nisam video da mu je neko ukrao loptu. Moze da cuva i jace od sebe, a cuva i daleko nize i brze plejeve bez problema. Ako ga cuva nizi igrac, igra ledjima (a izuzetno je jak). A pritom je (ne zelim nikog da uvredim) nas najinteligentniji igrac ( i kosarkaski a i ovako deluje ). Od neponovljivog Bodiroge nisam video igraca koji me toliko odusevljava svakim potezom na utakmici. (A onaj alley-oop za Rakocevica prosle sezone, neprocenljivo)

Posmatrac

pre 13 godina

Trebao je da bude Keselj, pa trebao je da bude Keselj. Ukoliko niste primetili na poziciji 3 imamo samo 2 igraca sto je prouzrokovano Tripkovicevom povredom. Znaci nije mogao da ga otpise i da ostane sa jednim igracem na toj poziciji. Prestanite da komentarisete kada se ne razumete...

jugo

pre 13 godina

Vidi se da ovde ljudi koji daju komentare ne gledaju konferencije za stampu sta prica Duda Ivkovic, pa pre par dana je rekao da Raduljica za 4 minuta naravio 4 licne greske to mu se deslo i na turniru u Sloveniji kao i Bjelici mada ovaj drugi znatno poboljsao formu na kraju priprema, i po meni licno Raduljica i nije u nekoj bog zna kakvoj formi, daleko pre njega je Macvan, a Duda je rekao da je borao izmegju njih dvoje tao da ostale igrace ostavite na miru pa bili su 2 meseca na primpremi valjda oni bolje znaju od nas.

vojo

pre 13 godina

e pa ode ova prica siroko.ispade keseljev otac drug sa dudom pa ga je zato poveo?pa mogao je i oca mu povest kad se po toj liniji bira?ja znam da je momak bio svjetski i evropski sampion za mladje selekcije,i to veoma zapazen,da kazem dominantan na trojci.rasic je rjesavao kup utakmice dok je igrao za fmp,stekao veliko iskustvo u evroligi.ne bi bio tu da je zdrav tripkovic,to se zna.e sad,meni licno,paunic smeta jer najmanje zna u ovoj ekipi.zadrzao bi ga dule u partizanu da je bio talenat.al ako je dudi bolji od raduljice vjerovatno je sa nekim razlogom.po meni novica i savan mogu igrati trojku,onda bi rasterecivali spoljnu liniju i ne bi bilo potrebe da se gomilaju spoljni igraci.al dudi treba neko ko igra dobru odbranu i trci kontre umjesto nekog ko nije za back-up centra.u svakom slucaju,raduljica je mlad momak i nece ovo shvatiti kao tragediju,i kad napreduje u nekim segmentima preuzece perovicevo mjesto.
vidim napadaju tepica.momak je igracina,starinskog stila al vrlo zahvalan.mislim da ce igrati odlicno,a sa teom se zna u prste,od 10god igraju zajedno.
posle susnih godina mislim da je konacno napravljen zdrav sistem.posle u najmanju ruku sramotnih rezultata uslijedio je briljantan.ja sam pobornik toga da svi najbolji budu na okupu,al me duda demantovao.ja sam misljenja da vujanic,rakocevic,stojakovic,pavlovic,radmanovic zasluzuju da budu na sirem spisku.al duda je misljenja da su oni svoje sanse propustili.gdje su bili 2003,4,5(najsramotnije godine),6,7,8.i on toliko vjeruje u ove momke da i ne pomislja da ih pozove.cak sa nekima mislim nije ni razgovarao.mozda sa vujanicem nema dobar odnos jer ga je bio stavio za kapitena prve godine,sada ga nema.mozda naredne godine se i to promijeni.eto zaista mi je zao sto necu vidjeti teove asistencije za stojakovica ili radmanovica,mnogo mi je zao al ni igrom u nba (osobito radman sto me razocarava) ni odnosom ne zasluzuju posebnu paznju.al ima nekih 15 igraca mladih koji cine bazu za 2012,a vecina od njih moze zestoko da napreduje,osobito bjelica,markovic,macvan,raduljica,marjanovic i keselj.zato srecno bilo momci,vrhunska ste ekipa,imate velikog maga za trenera i naj pjeja i genijalnog centra i krilnog centra i mislim da dobar rezultat mora doci.al eto da kazem,kad igraci jaric vujanic rakocevic pavlovic tripkovic stojakovic radmanovic erceg dragicevic milicic raduljica marjanovic,koji bi kao srbija 2 mogli da konkurisu za jednu od medalja,ne mogu da udju u sastav,zamislite kao je onda ovo jaka ekipa hehe.zato momci,uzmite medalju bilo koje boje,po meni licno objektivno posmatrano,sa grckom ili eventualno turskom zbog domacinstva bi trebalo da se bore za 3 mjesto,jer spanija i usa odskacu.momci najbolji ste,dajte sve od sebe.

jovica

pre 13 godina

ma tako je bilo i prosle godine pre EP.doveo ovog,poterao onog,zasto ovaj,a ne onaj,a na kraju najmladja momcad igra finale..zato bolje ne pametovati mnogo

ma ajde

pre 13 godina

Prosto je
MIROSLAV JE OTPAO, JER IMAMO PROBLEM NA JEDINICI. ZVUCI BEZ VEZE ALI JE TAKO. DA JE TEODOSIC TU OD POCETKA, OTPAO BI ILI PAUMIC ILI RASIC ILI MARKOVIC ((PRE MARKOVIC)POGLEDAJTE REAKCIJE IVKOVICA POSLE NJEGOVIH DODAVANJQA IZ SKOKA I SUTEVA GDE NE POGADJA NI OBRUC). OVAKO SMO TANKI NA TOJ POZICIJI I TO JE TO. DAKLE KOLATERALNA STETA TUCE U ATINI JE RADULJICA.

Миле

pre 13 godina

E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Па да је Миличић био у Грчкој он би добио доживотну казну.

zasto objavljujete postove koji su cista budalastina?

pre 13 godina

@Vladimir

Americki i argentinski centri? Jesi pogledao te timove uopste pre posta koji si napisao? Ameri nemaju klasicnu peticu u timu uopste. A o Argentini treba gledadi kroz prizmu Skole, koji nije centar vec cetvorka...

pera kojot genijalcina!

pre 13 godina

Kako svi vole da hvale dudu, pa to je nevidjeno!
Gledao covek lepo sa strane proteklih godina kako sa 86,87,88 godistem osvajamo prvenstva za mlade, dosao lepo u zemlju dembeliju okupio sampione i cao zdrao!
e tako se to radi!
tajming je cudo!
sad idu milke u olimpijakosu...
a ti majko srbijo ciao!!!!!

da se prisetimo sta se pisalo prosle godine

pre 13 godina

Ti si covece definitivno nepriznat Dudin sin...sto bi neko rekao pre par dana
(@ofk, 8. septembar 2009 21:02)

Ovo je komentar od pre 12 meseci. Decko je uporan.

HoopFan

pre 13 godina

Raduljica bi imao zagarantovano mesto u svakoj od ostalih reprezentacija učesnica SP....sem možda u američkoj,jer i oni igraju samo sa jednim centrom.....šteta jer je on baš mnogo napredovao u poslednjih godinu-dve...Razgovarao sam sa nekoliko košarkaša koji su igrali protiv njega.Svi kažu da je neverovatno snažan i nezgodan za čuvanje,tako da ostavlja utisak da je mnogo viši i teži nego što zaista jeste...Šteta,ne sumnjam da bi odigrao vrhunski na ovom SP....
Sad se selektor pita,ali se samo nadam da nećemo igrati run and gun košarku,jer tranziciona igra bez Tea nikako neće funkcionisati dobro...Bez obzira što su momci najbolje pripremljeni u odnosu na ostale...
U svakom slučaju,puno sreće reprezentaciji...Mačvan je zaslužio da dobije mesto i u startnoj postavi,čovek je uvek davao maksimum u svim reprezentativnim kategorijama i konstantno pružao odlične partije,bez oscilacija....
Imamo potencijal da doguramo daleko,prve 3 utakmice imamo malo lakši raspored.....
Do odlučujućih utakmica,aktiviraćemo našu"tešku artiljeriju",svežu i gladnu pobede!
Srećno i berićetno ti bilo Srbijo!

Kevin Durant

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?
(BABA VANGA, 27. avgust 2010 20:52)


NEsumLJas,a...?? ae prvo nauci gramatiku pa ostavi neki komentar...

NE SUMNJAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iva

pre 13 godina

*nebo
Svaka cast za komentar. Cista desetka.

Sto se tice ovih strucnjaka i pitanja sto je otpao ovaj, kad je trebao onaj, imate virtualnog selektora pa se tamo takmicite. Ja hocu da pozelim nasim momcima puno srece, naka daju svoj maksimum i vratice im se.

Jedva cekam da pocne.

ofk

pre 13 godina

Ko se normalan u sadasnje vreme moderne kosarke kad su centri jako trazeni kad ih je malo....odrice.precrtava.Jos jedna tehnicka greska Dude .Prva nas je kostala 2 igraca

BABA VANGA

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?

Simo Cane Brko

pre 13 godina

Ekipa ravna ... Jedino cenim Krstića, Teodosiča i Savanovića. Imamo 5 playmakera (čudo ne ide i Bojan Popovića), a nijednog beka šutera. Osim Tea nema ko da da trojku. I dokad više taj Tepić, igra sa 25 kao da ima 40 godina, a i uvek upropasti završnice.

dd

pre 13 godina

Sto kukuricete pre svitanja? Gospodin Ivkovic, ako dozvolite, ima malo, ali samo malo vise iskustva od vas strucnjaka i ako smem da primetim, malo, ali savim malo je bolji strucnjak od vas.
@ pFc ne znam za Spaniju i SAD, ali kako to da toliko fizicki superiorniji grcki centri nisu doneli Grcima neku opipljiviju rezultsku prednost do prekida? I sta vam toliko smetaju Bjelica i Keselj? Kao nisu dobri kosarkasi? Ili je problem njihova (bivsa) klupska pripadnost?

Dzoni

pre 13 godina

Duda je doneo odličnu odluku! Raduljica je dobar ali je Mačvan znatno kvalitetniji igrač,odličan pod košem,brz, solidan sa distance i ume da tresne trojku dok Raduljica takve kvalitete nema! I još nešto, ne znam zašto svi zaboravljaju Savanovića dečko kida trojke! Što se Rašića tiče, on je tip igrača poput Gurovića nema ga pa odjednom eksplodira i veže par trojki treba ga imati u timu! A kada na sve ovo dodamo Novicu i Tepića koji imaju odličan šut kako sa distance tako i za tri poena onda stvarno ne treba da brinemo što se šuta tiče. Perović igra bolje nego ikad a Paunić i Marković kidaju u odbrani a još kad se priključe Teo i Krstić šta više da se kaže sem RAZBIĆEMO IH SVE !!!!!!! NAPRED SRBIJA!!!!

idiJot

pre 13 godina

Nije mi jasno da neko moze da komentarise Dudine odluke posle svega. Covek je napravio nov tim, sastavljen od dece, bukvalno, koji je vec postao dostojni naslednik Divceve i Saletove generacije. Odrekao se umisljenih zvezda i igraca koji misle na statistiku vise nego na mec i doveo je nepoznate klince koje polako vaspitava da postanu pravi igraci. Setite se samo, Teodosic je bio 12 igrac u klubu pre Dudinog prvog poziva. Posle samo 3 meseca rada sa Dudom, postao je jedan od najboljih u Evropi. Danas ga svi hvale i kunu se u njega, a kad ga je Duda birao bila je ista pljuvacina po 'senilnom starcu'. Ove godine ocekujem mnogo i to upravo zbog cinjenice da je zadrzao oba suspendovana igraca - nijedan ozbiljniji protivnik nece moci unapred da napravi odbranu na prvom pleju i prvom centru na kojima se bazirala nasa dosadasnja igra, jer nece moci da ih skeniraju, a u utakmice protiv slabijih protivnika (prve tri) nece moci da se udje opusteno jer ekipa nije kompletna i momci su uplaseni. Kad se ovi igraci vrate, Duda ce imati vec 2 totalno razlicite a potpuno uigrane formacije - imace igru sa teskim centrima i imace igru sa niskim i brzim igracima, tako da mu ostaje samo da psihicki pripremi momke da igraju brzo i da namecu svoj stil i svoju igru a ne da prate protivnika.
Puno srece igracima, ako daju sve od sebe necu zaliti ni da izgube sve meceve, a sto se 'senilnog starca' tice - njemu bih verovao i da kaze da na turnir ide sa jednim jedinim igracem - verujem mu da je to najbolja odluka u datom trenutku

pirke

pre 13 godina

Auuu, kakvih komentara ima, prosto mi je neverovatno da je Duda morao da se ceka da izvadi reprezentaciju iz bule, pa ovde ima strucnjka koliko hoces. Ajde bre ljudi, oladite malo, podrzite nase, ako vam ne odgovara sastav pratite tim ciji vam sastav odgovara, i kraj price. Srecno momci, sve najbolje.

dejan877

pre 13 godina

dokaz,da u Srbiji sve ide preko veze,trenirao sam sa Keseljom,bio je prosecan igrac ciji je otac bio i te kako dobar prijatelj,sa Dudom Ivkovicem,eto doveo ga je Olimpijakos,i ostavio u reprezentaciji,i ako je sasvim prosecno odigrao sezonu za Zvezde,decko je i u mladjim kategorijama bio rupa u odbrani,sto i dalje nije popravio...Raduljica je zbog tog poznanstva lisen da igra na SP,iako je jedan od nasih najboljih igraca,cvrst,jak,centar,nedju najboljima u Evropi,sta reci.mnogo mi je krivo,nepravda.

ko se boji vuka jos?

pre 13 godina

Smatram da apsolutno niko nema ni prava, ni kosarkaskog znanja da ista prigovori gospodinu Ivkovicu! Napred momci, svim srcem cu navijati za Vas, a znam da nikoga necete razocarati. Ljudi koji stavljaju negativne komentare ce, ubedjen sam, biti prvi koji ce likovati Vasim uspesima! Srecno!!!

terza

pre 13 godina

vec je par njih spomenulo, duda nije mogao da "precrta" igraca koga je upravo doveo u olimpijakos. s druge strane, morao je da sacuva i sve ostale igrace na poziciji 1.licno bih pre otpisao perovica, keselja najpre, naravno ali to nije bila opcija za dudu. ovo je kocka, videcemo hoce li se isplatiti dudi koji, kao i svi mi, Boga moli da teo i krle budu na najvisem nivou posto izdrze kazne.

Dark Angel

pre 13 godina

Dudo, jesi stvarno veliki strucnjak ali sto Raduljicu? Evo mog vidjenja. Ja znam da si uvek vodio petoricu visokih igraca ali mogao si sad napraviti izuzetak. Svi kazu trebao je Keselj...evo sto nije, prvi razlog sto je on uz Bjelicu jedino pravo krilo...drugi razlog sprema ga za Olimpijakos. Paunic i Markovic igraju stravicnu odbranu...E sad nije mi jasno sto vodi RASICA. Jeste jedini suter ali ispod proseka...Zar mora suter biti BEK? Imamo mi Teodosica(1), Bjelicu(3), Velickovica(4) sutere...plus Savanovic, Macvan, sve haUBICE. Rasicu, Rasicu???? DUDA vodi Srbiju do polufinala sigurno...najteze ce im biti u osmini finala protiv Hrvatska?, Slovenija? Brazil? SAD?...cetvrtfinale prolazimo laganica...

bagi arapin

pre 13 godina

Po običaju kao i u ostalim sportovima,imamo selektora (svaki drugi od nas)mnogo.Puno poverenje gosn.Ivkoviću expertu košarke,uz vas smo NAPRED ORLOVI !!!

djole

pre 13 godina

Odluka je kranje logična. Prve tri utakmice igramo protiv ekipa koje nisu opasne pod košem, nemaju dominantne centre (Nemci imaju visoke centre koji su dobri defanzivci ali nisu opasni u napadu). Protiv njih će Mačvan moći da odmeni Perovića na petici. Duda prosto nije smeo da pusti još jednog spoljnjeg igrača jer mu je tu rotacija mnogo potrebnija, posebno kada prve dve utakmice neće igrati sa Teodosićem. Nije smeo da ostane sa 5 igrača na poziciji 1,2 i 3. I ne slažem se da Veličković i Savanović mogu da igraju trojku. Savanović trojku nikada nije igrao, a Veličković je jedna od najboljih evropskih četvorki i jedna krajnje prosečna trojka (svako ko je gledao Real zna o čemu pričam), pa ne treba biti pametan mnogo i zaključiti koju poziciju Novica treba da igra. Pre Bjelica može da igra četvorku nego ova dvojica trojke. Izbor je jedini bio Raduljica ili Mačvan. Po meni Raduljica otpada zbog nešto lošije forme u poslednjih par utakmica, kao i zbog lošije igre u odbrani, nije bloker, što se od igrača visokog 213cm očekuje. Mačvan s druge strane je pokazao da može da čuva igrače dosta više od sebe, a i pokazao je zavidnu formu u poslednjih par utakmica. Plašim se jedino povrede jednog od centara, jer onda ostajemo sa poprilično niskom postavom.

Aleksandar Milosevic

pre 13 godina

Raduljica je odlican.pravi centar.Ekipa nam je dobra,osim Keselja(ocajan je),koji sigurno ne bi bio na spisku da ga Ivkovic nije doveo u olimpijakos,stvarno katastrofa,nemoguce da nema bolji od njega...

RADOSLAV ČURČIĆ

pre 13 godina

Šta će biti Druže Dudo ako se roviti Krstić povrijedi ili spretni i okretni Kosta????? Jako pametno!!!!
Objektivno od Poljske Paunić van FORME---totalni prosjek!!
Pozdrav i puno sreće iz Osijeka.

zilepfc

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!
(cudno!?!, 27. avgust 2010 11:53)

Kosta Perovic igra u Barseloni,a sta ti radis u zivotu ako je on balvan?

alexx

pre 13 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim odakle svim ovim ljudima toliko drskosti i slobode da kritikuju gospodina Dudu Ivkovica, coveka koji je jedan od najboljih trenera svih vremena, coveka koji i od prosecnih i jos neafirmisanih igraca stvarao velikane, covek ciji boravak na klupi uglavnom rezultuje medaljom. Pa da li ste vi ljudi normalni !!! Pa ko bolje od njega zna atmosferu u ekipi i ko od njega bolje zna sve karakteristike protivnika u nasoj grupi, zar ste toliko ne sposobni da shvatite da je ova odluka donesena sa razlogom, a taj razlog ne mora niko da zna osim gospodina Dude Ivkovica jer jedino on zna kako da sa mladim igracima uzme medalju. UPAMTITE TO VEC JEDNOM !!!!!!!!

nikola

pre 13 godina

Pa dobro... Duda ima debeli kredit za sve sto uradi, on je sa njima bio 24 sata danonocno i zna sta radi,,,realno, ekipa je selektirana sa dosta spoljnih igraca, za ocekivati je da dajemo 70-85 koseva po mecu...a za Raduljicu, licno, mnogo mi je zao, ocekivao sam da se otpisuje izmedju Keselja ili Savonovica, ali opet, Duda zna sta radi, verovatno je najbolje izabrano shodno okolnostima :)

www.nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda ne odstupa od stila 7-5(7 ''niskih'', 5 ''visokih'').Bila je nedoumica Mačvan ili Raduljica ali Mačvan je pokazao protiv Kine da je u mnogo boljoj formi pa je izbor bio logičan.Takođe, Duda se oslanja na tri slaba meča i da tu može Milan da iznese na poziciji 5.Setite se samo kako je Mačvan dobro čuvao Mozgova u meču protiv Rusije(Mozgov je viši 10cm).

Deki

pre 13 godina

Au bre koji ste svi vi vrsni poznavaoci kosarke!
"Trebao je otpisati Keselja ili Rasica, a ne Raduljicu!" je najcesce sretani komentar. Pa dali vi ista razumete o pozicijama u kosarci? Dali shvatate da Keselj igra 3 (i to jedina prava u ovoj postavi), a Rasic beka?
Savanovic i Novica mogu da igraju i na 3! Pa naravno da mogu protiv nekih losijih trojki, ali zamisli bilo koga od njih da cuva neko vrsno krilo - sanse nema!
Ja licno mislim da je u pravu sto se tice otpisivanja Raduljice i da je to jako pametan potez. Za par dana cete i vi to da uvidite, ali me ovolika kolicina negativne energije i pljuvanja trenera i igraca u koje ste se od proslog leta kleli zaista iznervirala!

srdjan

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!
(Lord_Sarma, 27. avgust 2010 12:16)

pa toj teoriji cale mu je milioner...posto se ovog leta pola Evrope otimalo oko njega....jbg...treba sve to platiti... kontam da je u reprezentaciji prosao uz popust...mslm... ipak je Dudin miljenik..E da! verovatno je sa svojim privatnim avionom doleteo u Tursku... naravno bice odvojen od ostatka reprezentacije...posto ima toliko para da ne mora cak ni da trenira...mslm...zasto da se umara kad je platio dovoljno za prvu petorku... :)) logicno zar ne? -.-

Vladimir

pre 13 godina

imam puno poverenje u reprezentaciju ali mislim da je ovo pogresna odluka.ne samo da smo ostali bez krstica na 3 utakmice nego i bez jos jedne fizicki jake 5.ne znam koliko ce krstic moci sam da izdrzi sa americkim i argentiskim centrima jer mislim da perovic ne moze njima da parira po snazi i u skoku.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Iako se i dalje ne slazem sa odlukom da se Radulhica skine sa spiska mislim da ipak Duda zna sta radi. Analizirani su rosteri drugih ekipa sa kojima se surecemo u prve 2-3 utakmice i selektor veruje da i ovako mozemo da ih prodjemo. Videcemo kako ce sve ispasti na kraju. Mislim da smo mogli bez jednog beka, da li je to Paunic ili po meni Markovic, ne znam. tesko je sad biti pametan. Verujem da Duda zna najbolje. Srecno momci!!!

dejan

pre 13 godina

odusevljen sam dudom i verujem u njega,al zaista mi nije jasno,sta radi rasic u timu!?
koja je njegova uloga?
Delimicno mi je jasno sto je otpao raduljica,jer posle 3 meca,bez krstica,on ce imati na raspolaganju 2 cista vrhunska centra i macvana,koga smatram opasnom cetvorkom.Ove prve 3 reprezentacije nemaju neku centarsku liniju,tako da se opsutite,al rasic????!!decko kos ne moze da da...

Ne greje me sunce

pre 13 godina

Ako je već morao neki centar da otpadne,trebao je Perović jer je Raduljica duplo bolji od njega.Mada neznam šta će Rašić na spisku,nemamo šutera a on to sigurno nije.Morao je Rakočević sa bude pozvan,ovako teško ćemo nešto uraditi.Daj Bože da se varam.

MICKEY

pre 13 godina

Čudna mi je odluka. Ispod koša smo tanki i to je činjenica naročito ako se uzme u obzir da Krstić ne igra prve tri utakmice. Ljudi pa mi imamo samo tri klasična igrača na pozicijima 4 i 5- Krstić (pozicija 5 ali neće igrati 3 utakmice), Perović(pozicija 5), Mačvan (pozicija 4) i to je to jer
i pored visine Veličković se često izvlači i ne igra dovoljno pod košem već igra na poziciji 3. Kešelj je trojka (može i dvojka) jer i pored visine nema masu isto kao i Bjelica i Savanović (klasične trojke) ....
Protiv jakih centarskih ekipa faliće mase pod košem!
p.s. Imamo previše igrača na pozicijama 1-2-3 i btw Paunić je morao da leti!

Lane

pre 13 godina

alo gospodo "selektore" kako vas bre nije sramota da kritikujete jednu kosarkasku velicinu kakav je Duda????
covek je lepo rekao da je odluka takva zato sto prve tri utakmice igramo sa ekipama koje bas i nisu jake na centarskim pozicijama..valjda on najbolje zna sta radi..a sto se tice Paunica zaboravili ste njegov doprinos na EP prosle godine..??Treba svi zajedno da navijamo za Srbiju i verujemo u ove mlade momke!NAPRED SRBIJA!

Willzykk

pre 13 godina

80% vas je pročitalo samo naslov i odmah krenuli da komentarišu. Je l' lepo napisano da Angola nema visoke igrace, pa ga je zato otpustio. Nemačka će da igra bez Novickog, a Jordan nam ne može ništa, pa da igramo i sa 5 plejeva u prvoj petorci. A, odmah komentari kao da ćemo celo SP da igramo bez Krstića. -.-

Turbonegro

pre 13 godina

??? Mislim da se ja u svemu ovome ne pitam ništa, ali mislim da je ovo skroz nelogičan potez Ivkovića. Sad samo možemo da nagađamo što nije otpao npr. Kešelj (možda ga razigrava za Olimpijakos?), Bjelica (koji uopšte nije timski igrač, i to se videlo u pripremnim utakmicama), Paunić (nešto kao Bojan Popović, odbrana bez napada) ili čak Perović koji mislim da neće moći fizički da izdrži 3 utakmice kao startni i glavni centar. Ali OK... videćemo, samo se bojim da je Ivkovićeva odluka mnogo neracionalna.

Kevin Durant

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)
(boban, 27. avgust 2010 11:59)

Pa ti nisi boban...Ti si BABA VANGA!!!!

mnogo buke ni oko cega

pre 13 godina

Daj ne dramite... u prva tri kola igramo sa sve samim SP/2010 pacerima Angolom(svi igraju u njihovoj plemenskoj ligi), Nemackom(bez Novickog aka pola tima) i Jordanom(ne Dzordanom), a to sto Krstic ne igra u prva tri kola samo znaci da u nastavku turnira nece biti potreba za njegovim odmaranjem onoliko koliko se prvobitno mislilo, i otuda manja potreba za Raduljicom. Da sam ja mogao da biram iz svoje fotelje, mozda bih izbacio nekog nizeg, ali ako Duda smatra da je Raduljica visak, ima 100% mog poverenja... Uostalom, ako posle svega sto je uradio zadnjih nekoliko decenija njegov sud glasno osporavamo, kakav smo to narod?

Filip

pre 13 godina

Ovde se sad samo vidi po nekim komentarima, dosta njih da svi ovi koji su pisali se stvarno ne razumeju u kosarku ama bas ni malo(1%).Kako moze neko a da pre toga ne razmisli da kaze da Krstic izostane saspiska, pa ljudi on je sad odsutan ali Ivkovic mora i to on zna da ga vodi jer je on kapiten i glavni centar koji nam i drzi ovu poziciju u reprezentaciji.A i stvarno se sad vidi kako pojedini imaju obraza da ovako pametuju Dudi, mislim stvarno nemamo postovanja ni prema ovakavom coveku! Srecno sutra momci!!!

carlo

pre 13 godina

Naravno da nece otpasti igrac iz Dudinog kluba.
(antara-sindrom, 27. avgust 2010 14:01)

naravno da nece, trebao je rasica,,, keselj em je brzi, em vislji, em bolji u odbrani, em tri-puta vise koseva dao u pripremnim.. ako treba, i pleja bi igrao bolje. keselj je jedno tri puta univerzijalniji na svim pocicijama od smotanog rasica, koji sc na prvenstvu imati prosecno 2.1 poena i 1.5 asistencija...

boban

pre 13 godina

Svako ko nesto prognozira i bude u pravu neka to kopira i pokaze da se vidi ko nesto zna a ko lupa gluposti. To postujem i pozdravljam.

Show me some love

pre 13 godina

Alo pljuvaci Keselja oladite malo,boljeg sutera od njega nemamo barem trenutno!!!Decko ima da eksplodira vec na ovom prvenstvu.......
Nije Mirko(Duda)budala al ste zato vi najpametniji!!!
Dominiraj bre!!!

Vladimir Marković

pre 13 godina

mislim da bi bilo dobro prije ostavljanja bilo kakvog komentara pogledati rooster ekipa sa kojima se sastajemo u prve tri utakmice. Takođe, pogledajte i ostale vijesti na ovu temu, jer je negdje opširnije prenesena izjava selektora Ivkovića. Siguran sam da je raspored prve tri utakmice presudno uticao na odabir 12 igrača. Poslije povratka Krstića, imaćemo sasvim dovoljno igrača koji igraju na poziciji klasične petice, jer i kroz pripremne utakmice rijtko je bilo da sve tri visoka igrača budu u 12, a ako su i bili jedan nije ulazio u igru. Njemačka, Angola i Jordan ne raspolažu sa izuzetno kvalitetnim igračima na poziciji 5, tako da će Kosta i ostali sa pozicije 4 moći kvalitetno da odigraju, bez značajnog deficita u skoku. Ekipe Australije i Argentine posjeduju značajan kvalitet pod košem i to im je vjerovatno i najjača pozicija, ali do tada se vraća kapiten, tako da smo i mi popunjeni. Budite sigurni da Raduljica u tim utakmicama ne bi dobio značajniju minutažu, iako mislim da je jako kvalitetan centar, koji će u narednim sezonama biti nosilac igre Srbije pod košem. SREĆNO SRBI.

Srdjan

pre 13 godina

I mene je zacudila ova odluka selektora, ali ljudi mi moramo verovati u Dudu, jer je on osvojao mnoge trofeje i medalje, a ne mi ovde koji se cudimo njegovim odlukama!
MOmci sve najbolje na prvenstvu i idemo po medalju.

vojo

pre 13 godina

ne ponasa se raduljica kao razmazena zvijezda,takva mu je faca, nego je on igrac koji zna da igra,za razliku od preovica koji odradjuje posao.raduljica nije za rezervnog centra,treba neko da udje na napravi licne i odbranu drzi kao perovic.al open kapiram kako ga ne povede jer paunic je prosjecan igrac,tipa vesa petrovica,kad vec i novica i savanovic mogu igrati trojku,cemu gomilanje spoljnih igraca onda?plus sto raduljica moze i cetvorku.a macvan je bolji igrac od njega, ima sampionski pelcer i petlju kad je gusto.igracina.nisam ovo ocekivao al svejedno,duda valjda bolje od mene zna.

tunjevina

pre 13 godina

Apsolutno ocekivana odluka!Doneo je odluku ne vezano za kazne jer igramo prve 3 tekme sa slabijim ekipama.Najvazbije da ce Krle i Teo biti tu kada bude bilo najvaznije.A vi sto pisete da je trebao Keselj da otpadne...Kao prvo Keselj je odigrao cele pripreme konstanto dobro u odbrani i solidno u napadu,i naravno dodatna cinjenica da ga je Duda doveo u Olimpiakos,i plus na krilu smo ubefljivo najtanji,tako da on nikako nije mogao da otpadne!Raduljica je bio logicno resenje.Rekao je Duda za njega jos pre nedelju dana da pravi glupe prekrsaje i za 10min napravi 5 licnih gresaka.Ma zna Duda zna radi,sta vam je...

Kamikaza

pre 13 godina

Totalno mi nije jasna ova odluka...da ju je neko drugi doneo, nazvao bih je "jako glupom odlukom", ovako ipak ne smem to da kazem, ali mi nista tu nije jasno...

ratko

pre 13 godina

teska odluka, mozda se ispostavi i kao kljucna. Licno - mislim da ce biti velikih problema u prve tri utakmice. U svakom slucaju, mislim da su prije trebali da otpanu sa spisak rasic, keselj ili paunovic, nego raduljica. Sto je tu je, vidjecemo kako ce sve da izgleda...

Жица

pre 13 godina

И шта ћемо сада ми који имамо Радуљицу у Виртуелном селектору ;)))?! СРБИЈА!!!

pFc

pre 13 godina

Stvarno neverovatna odluka, ja sam ocekivao da ce vratiti Bobija ili tako nesto, ali ovo je mnogo ludje. Macvan je izvandredan i svakako zasluzuje mesto u timu, ali nikako nije klasican centar. Po meni je trebao da ispadne neko od nizih i slabijih pod kosem (Keselj, Bjelica, Paunic, Rasic). Cak i sa Krsticem smo u eliminacijama pod kosem fizicki dosta slabiji od Argenitne, USA, Grcke.

kinez

pre 13 godina

Duda je pokazao koliko mu je vise stalo do licnog interesa,jer dovodi Keselja u Olimpijakos,i sad da ga je otpisao iz reprezentacije, gazde bi pitale : a sto ga onda dovodis kod nas ako ti nije dobar u repki?
Nisam grobar a ni zvezdas,ali ocigledno je kakav mentalitet imaju zvezdasi,sve su uvek bili paljevine... jos od vremena sase obradovica,pa tomasevic(iz vremena zvezde),rakocevic,radivojevic,keselj.. sve usijane glave.. Bjelica ko da nije iz te kuce.
Sa druge strane ni Raduljica nije pokazao ono sta moze da uradi,ali opet u slucaju da nema Krstica,on je trebao biti bar privremeno resenje.

VETERAN

pre 13 godina

Gospodine Ivkovicu ipak ste zreli za gerentologiju. Ne mogu verovati da tako dobrog igraca ste se odrekli u trenutku kada Krstic ne moze igrati prve tri utakmice. Mozda bi bilo bolje da ste se odrekli Krstica u ovoj situaciji. Napred kosarkasi, pokazite da se najbolju kosarkasi na svetu radjaju u Srbiji.

PBK

pre 13 godina

Kada se u zaru borbe dva igraca potuku to i nekako mogu da shvatim ,ali kada podignete stolicu na protivnika to je vec za zestoku kaznu.Nas Duda je Krstica nagradio,jer kapiten je taj na koga igraci i navijaci treba da se ugledaju,pa cemo u buduce kosarkaske utakmice gledati iskljucivo iz fotelja.Pao si na pedagoskom ispitu Dudo.

mrgaga

pre 13 godina

na prošlom evropskom prvenstvu ako se analiziraju timovi, bilo je dosta različitih teorija o tome koliko kojih pozicija voditi. Tako na primer, Španija je imala samo jednog (na papiru) centra- marc gasola, a uvek su igrali sa dva "centra". Hrvatska je vodila 5 centara.
53% timova je vodilo 3 centra,ali ekipe koje nisu, bile su izutetno jake na krilnim pozicijama, čije su uloge varirale. Tako je slučaj sa nama. Imamo izuzetna krila koja mogu igrati od1-5 (bukvalno) sto je u modernoj košarci odlično.
Pored toga imamo i dominantne igrače na 1 i na 5.Pitanje je kako će nas šut služiti jer nam realno fali jedan dobar suter(trojka), ali koga nema bez njega se mora.

U svako slučaju jedva čekam da počne

nikola

pre 13 godina

e stvarno sam neprijatno iznenadjen.Paunic je daleko najgori igrac u ekipi,koji igra ispodprosjecno u klubu.pa i velickovic i savanovic mogu da igraju trojku po potrebi,i cemu gomilanje niskih igraca?raduljica je vrlo talentovan momak i mislim da je bilo mjesta za njega,pogotovo jer moge igrati i cetvorku.au bas mi krivo zbog momka.

Grke po nosu

pre 13 godina

Citam komentare i cudim se kako smo to mi zemlja kosarke i nacija koja prati taj sport. Te zasto nije Paunic, te zasto nije Keselj... Da li znate da je Paunic bek, a Keselj krilo, neko MORA to da igra, neko MORA da cuva Navara, Delfina, Dragica. To NE MOZE Raduljica iako je kvalitetniji igrac od pomenutih. Shvatite vec jednom da TIM nije prost zbir kvaliteta, vec mnogo vise hemije i uskladjenosti tima. Raduljica ima nesrecu da ima dosta kvalitetnih visokih igraca, Macvan je lucidan i pobednik, ko nije gledao kako je gotovo sam osvajao zlata kao junior ne zna da je on novi Zoran Savic. Matematika je jasna: da li treba 6 visokih igraca da igra 80 min, a 6 niskih 120 min?

Alter

pre 13 godina

Macvan ide na peticu,protiv kine je pokazao sta zna.Mozda to i nije bas najjaci protivnik ali ona ubacivanja pod kos i poeni su mu doneli mesto u postavi.A ne zaboravimo da on ima tek 21 godinu,sto znaci da dobijanjem ovog iskustva moze strhovito da napreduje,a dokazao je da ima kvalitet kada je predvodio ekipu evrope protiv amerike,i po mnogima bio kljucni igrac.I za kraj ono sto je verovatno presudilo je besprekorno ponasanje Macvana,dok se Raduljica na terenu pomalo ponasa kao razmazena zvezda sto kod dude ne prolazi.

igorche

pre 13 godina

Jaaako veliko iznenadjenje ! I ja sam od onih koji veoma veruju Ivkovicu, ali odluka da Raduljica ne ide je za mene u najmanju ruku sokantna !
Slazem se da je Keselja trebao da izbaci, on je najslabija karika u ovoj ekipi.... ALI postavlja se pitanje kako da ga izbaci sa spiska kada ga je dovukao u Olimpijakos .... Mislim da je to kljucni razlog zadrzavanja Keselja !

bicuri

pre 13 godina

pa ako vam nije jasno procitajte sta pise!!! da igramo prve dve tekme protiv australije i argentine ostavio bi centra jer oni imaju jaku igru pod kosevima, ali posto igramo protiv ovih indijanaca, duda je odredio skauting i odredio koji igraci su mu potrebniji za te 3 tekme, a to su izgleda nizi, brzi i pokretniji igraci...toliko...

Nebo

pre 13 godina

Igracemo brzo, nema sumnje, cesto i sa dve “cetvorke”. U toj varijanti Duda moze da kombinuje Bjelicu, Macvana i Velickovica, ali i da pridruzi Savanovica, s obzirom da ume da odigra ledjima ispod kosa, ali i rasiri igru jer ima dobar sut za tri. Imamo uz Perovica jos 4 igraca za rotaciju na pozicijama “4” i “5”, sasvim dovoljno spram snage rivala u tim mecevima.
Mislim da dilema oko Keselja nije postojala, iako je vecina u komentarima i ranije prognozirala da ce on da otpadne kao prekobrojni. Ljudi kao da zaboravljaju da je reprezentacija na ovom okupljanju najtanja na “dvojci”, jer je Tripkovic zbog operacije otkazao. Zato je tu poziciju selektor od starta pokusavao da pokrije sa Rasicem i Keseljom, od kojih prvi moze da igra i pleja, skrivenu “jedinicu”, a drugi nisko krilo. Uloge koje su im namenjene obojica su korektno odradili tokom pripremnih meceva. Paunic mu je opet na dvojci potreban zbog odbrane, borbenosti i eksplozivnosti, momak nema toliko vidljiv poenterski ucinak, ali radi za dvojicu, odlican je u ofanzivnom skoku (ako se obrati paznja, skace doslovce na svaku loptu), a kontru vuce kao brzi voz. Sasvim dovoljno da odmori pleja.
Savanovic se dokazao na ovim pripremama i bio najprijatnije iznenadjenje, dok je Bjelica mozda i najmanje pruzio, ali on je all-round koji po potrebi moze da igra sta god da mu se da i odmori startera. Uzgred, jako je bitan u skoku pod oba kosa i sa svojih 2.09 moze da u napadu ostvari veliko preimucstvo u odnosu na svakog cuvara.
Macvan opet, moze da igra i “trojku” i “cetvorku”, a s obzirom s kakvim protivnicima igrama u prva tri kola i “peticu”. Covek je bio lider mlade reprezentacije koja je bila svetski prvak i ima izrazen pobednicki mentalitet i liderstvo. Ne treba zaboraviti da sve tri selekcije, Angola, Nemacka i Jordan nemaju dominantne centre i da ce sigurno pokusati da rivalima pomrse racune “laznim cetvorkama” i sirokom igrom sa mnogo suteva za tri. U ta tri meca nama i nece biti neophodna toliko “teska artiljerija”.
Mislim da su svi igraci koji su bili u 14 zasluzili da budu na spisku 12 i da se otpadanje svakog moze okarakterisati kao iznenadjenje. Svi su dobro radili, povrede su nas mimoisle (kao nikad ranije) i verujem da su momci 100% spremni i da cemo prema selektorovoj zelji na prvenstvo otici kao najspremnija ekipa. Nakon dugo praznih godina imamo tim koji je prosle godine zablistao, jaku druzinu koja pre svega igra timski. Ocekujem medalju, ali polako, od meca do meca, od protivnika do protivnika. Mislim da cemo u prvoj rundi “pocistiti” svih pet rivala, jer ni “gaucosi” bez Nocionija i mnogih drugi nece moci da nam pariraju u kontinuitetu 40 minuta. A posle, videcemo, Sloveni, Grcka, USA …
Ako se zna sta je obecao kada je dosao na funkciju i preuzeo reprezentaciju koja je bila u haoticnom stanju, bez samopouzdanja, Ivkovic je napravio odlican posao da se u Londonu s punim pravom jurisa na finale! Napred “plavi”!!!

razbijanje 4. dimenzije

pre 13 godina

ako ce vec da vodi igraca koji ce imati manju minutazu,onda je svakako Macvan pravo resenje,jer decko nema nikakav problem u glavi,da li igra 5 ili 35 minuta,da li je starter ili rezerva,uvek ima maksimalan ucinak,najbolji primer utakmica protiv Kine.Raduljica je ok ali mu je za veci ucinak,kao u prvenstvu potrebna i veca minutaza,koju u reprezentaciji nece imati.Tako da,bih zamolio sve strucnjake da prestanu da lupetaju i obrate paznju na casovima koje vam odrzava profesor doktor Ivkovic,u smislu sastavljanja i vodjenja ekipe i svega ostalog.Videcete na kraju da ce cak i od ove tuce sa Grcima biti vise koristi nego stete,veliki majstori svojih zanata nista ne prepustaju slucaju,a sarana za lozenje ce uvek biti kao i ovaca za sisanje...

Mao

pre 13 godina

Stvarno pomalo iznenadjujuce. Stekao sam utisak posmatrajuci pripremne meceve da Raduljica i te kako ima sta da pruzi. Pojedini kosarkasi su se svakako manje isticali. S druge strane, ako je dilema bila Raduljica ili Macvan, tu se nije moglo mnogo ni uciniti, ali ni dobiti/izgubiti. Obojica su dosta standardni i cenim ih pa tako gledano nismo na gubitku. Za takticki deo posla je zaduzen selektor, a ne ja i zato sve najbolje i samo napred, pa dokle doguramo. Ako je Ivkovic zadovoljan s odabirom, nema razloga da mi ne budemo. Srecna okolnost je i sto je raspored takav kakav je.

boban

pre 13 godina

Ljudi pa zar vam nije jasno da ce u prve tri utakmice mačvan igrati centra a ni angola ni njemacka ni jordan ne dominiraju na pozicji centra,tako da tu nece biti nikakvih problema. Vjerujte DUDI!!!!!!!!!

Pini G

pre 13 godina

Macvan je na pripremnim utakmicama pokazao da moze da drzi igrace na poziciji pet, svojevremeno je Savic ako se neko seca, bez vecih problema cuvao Sabonisa i ako je velika razlika u visini..,Sa druge strane ne vidim da je neka druga selekcija dosla na prvensvo sa tri i vise klasicne petice,Ameri skoro da i nemaju unutrasnju igru. Ocekujem vrlo agresivnu odbranu nase selekcije sa dosta preuzimanja, cak i petice na jedinicu... Treba verovati Dudi, da li je ovo bio ispravan potez pokazace vec utakmica sa Australijom i igra protiv njihovih centara.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Ne shvatam koji su kvaliteti Marka Keselja da uopste bude u sirem sastavu reprezentacije a jos manje da dobije prednost u odnosu na Raduljicu. Ovo mi ne mirise na dobro. Igracemo tri utakmice sa jednom peticom a na cetvrtoj ni on nece biti upotrebljiv zbog umora.

DjoleBBGK

pre 13 godina

Specifichna odluka...Duda je majstor i ne treba mu se mesati u posao tako da cu ga i ovog puta podrzati jer je Macvan sa kosarkaske strane korisniji od Raduljice..moze da pogodi i za 3,ima solidan skok i lepo se snalazi u reketu...NAPRED MOMCI DO POBEDA!!!!SVI SMO UZ VAS!!!! 8))

djukalfc

pre 13 godina

Stvarno sramotnaodluka FIBE! Nema veze,iz ovoga ćemo izaći još jači....Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!!
P.S.Slažem se sa mnogima po pitanju Raduljice....za tri meča,Perović neće moći više da diše,ostaje nam samo on u odsustvu Krstića......bolje da je Kešelja precrtao sa spiska,mada ko zna....mozda on naprosto ,,pukne" na ovom prvenstvu!!!
JOŠ JEDNOM:Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!! ZLATO SE VRAĆA U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Zile

pre 13 godina

Meni je licno bas drago sto je precrtao Raduljicu.
Tacno je da je dobar igrac ali je u Grckoj pokazao koliko mu je stalo do zemlje,za vreme tuce samo se sklonio gospodin sa strane kao neki patuljak.
Keselj je trebao da ode ali makar ima srce za razliku od ovog iznad pa bolje da ostane zbog atmosfere u timu.

io

pre 13 godina

Da li ste vi to možda zaboravili da imamo Novicu, koji će da ih pokida sve redom?
Ili ne vidite da imamo deset igrača koji su prejaki na skoku i u odbrani, ali i problem sa šuterima?
Kešelj šutira i skače.
Opustite se svi...

Gira PFC

pre 13 godina

AUUUUU! Za mene je ovo veliko iznenađenje, potpuno neočekivano - pretpostavljao sam da će otpasti neko od spoljnih igrača, kad ono naša najperspektivnija "petica"! Ko bi rekao? Ali, ako neko zna ove igrače, kako treniraju i kako se ponašaju, to je onda Duda Ivković, te stoga mogu samo da se molim da je doneo pravu odluku.

Pop

pre 13 godina

Vidim, mnogima je Dudina odluka nelogicna, medjutim, ovim je pokazao da puca na visok plasman i da je spreman da rizikuje. Istina, i meni se vise svidja Raduljica nego Perovic ali verovatno je Perovic u prednosti zbog iskustva a i zbog dobrih partija na EP u Poljskoj. Zasto je logicno da ispadne teski centar a ne Keselj ili Paunic kako neki pisu? Pogledajte sastav Spanske ekipe pa ce vam biti jasno. Od visokih igraca tu su Gasol, Rejes i Vaskez. Dominiraju bekovi i krila, Navaro, Fernandez, Rubio, Ljulj, Lopez, San Emeterio, Mumbru a i Klaver i Garbahosa vise igraju van reketa. U situaciji kad Teodosic ne moze da igra, izostavljanje jos jednog beka bi nas poremetilo, pogotovo protiv ekipa kakva je Angola koja nema izrazito visoke igrace. Ne znam kako je sada ali nekad su im centri bili ispod 2 metra.
Ne mislim da su Paunic i Rasic pa ni Macvan bolji igraci od Raduljice ali ce verujem biti korisniji u ovoj situaciji.

nemanja

pre 13 godina

Ermmmm,iz komentara se jasno vidi da ljudi komentarisu odluku Ivkovica a da nisu ni gledali pripremne utakmice!
Dakle,ocigledna je zamisao Ivkovica da Keselj igra ono sto je Tripkovic igrao na EP.Razumem da on nema suterske sposobnosti kao Uros,medjutim nemamo klasicnog sutera u timu,tuzno ali istinito.Keselj je brz,skocan,atleta,vise nego solidnog suta.Ocigledno je da ce doprineti skoku i odbrani,u odnosu na bilo kog drugog igraca na toj poziciji.
E sad,postavlja se pitanje zasto je Paunica ostavio u ekipi.Iskreno,decko jeste da se trudi ali nije taj kalibar.Dovoljno nam je sto imamo Markovica kao beka koji baca kamenja,uz svo duzno postovanje kvalitetima ostalim segmentima igre,sad imamo jos i Paunica...Zamislite jos da je tu Bojan Popovic i da njih trojica igraju u petoric,ili makar dvojica...zona 2-3 i ne bi vola uboli...
Dakle,po meni je Paunic bio glavni kandidat za igraca br.13,alternativa je bio Rasic,po meni limitiran igrac izrazito slabe psihe.Eto,Duda se odlucio za Raduljicu,koji ne zaostaje kvalitetom za Perovicem.Malo mi je cudna ova odluka imajuci obzir da igramo sa Australijom u grupi,da nece Kosta da cuva Marica?
Anyway,zelim nasim na prvom mestu zdravlje a za srecu se treba i izboriti.

Složna braća

pre 13 godina

Po meni nije trebao otpasti Raduljica, ali to je selektorova odluka!
Nemojte sada da pričate kao KEšelj je trebao otpasti.
pa sjećate li se kada je otpao Vlado Šćepanović, pa ljudi opljuvali Pešića, a ono zlato dodje..
NE igraju uvijek najbolji, nego tim..

nebojša

pre 13 godina

Tim se ne bira tako sto se gleda ko je bolji kosarkas Raduljica li Keselj. Raduljica je naravno bolji, ali to nije presudno. Oni igraju na razlicitim mestima u timu i gleda se kompozicija ekipe.Ivkovic je lepo objasnio na pres konferenciji da na takmicenje uvek ide pet visokih igraca - petice i cetvorke - i da se dvoumio izmedju Macvana i Raduljice, a da je ipak izabrao varijantu sa dve petice i tri cetvrorke. Pri cemu Velickovic i Macvan mogu da pomognu na centrima. Angola i Jordan su niske ekipe i to je moguce. Da su prve utakmice sa Australijom i Argentinom, tada bi prednost dobio Raduljica jer su centri tih reprezentacija dominantni. Ne znam sta je neobicno u takvom nacinu razmiljanja? Keselj ide radi suta. Nemamo Tripkovica, i potrebno je pojacati tim sa nekim ko spada u one koji mogu da pogode sa spoljnih pozocija. Da je tu Tripkovic, Keselj bi bio prekobrojan. Dakle, nista nije sporno u kvalitetu igraca, selektor je birao iymedju dve varijane - dve petice i tri cetvorke ili tri petice i dve cetvorke i izabrao prvu varijantu. Prosle godine je bilo suprotno i niko nije dizao galamu zbog toga.

mrzim hvalisavce

pre 13 godina

@boban, 27. avgust 2010 11:59

ako nešto mrzim na ovom forumu to je kada neki komentator iskopira svoj komentar koji je dao ranije i u kojem je nešto prognozirao i kaže: ''Evo vidite kako sam ispao pametan!''

Nikolahn

pre 13 godina

Bitno mi je samo da vi znate ko treba da ostane a ko ne, posto nas trener Ivkovic nema iskustva ni osvojenih Medalja... SRECNO MOMCI!!!!

hoću da budem kao Koštunica

pre 13 godina

...a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

A za šta imamo tebe?
Ti si naš ponos i dika, nek' si ti nama živ i zdrav!

kukulele

pre 13 godina

bitno je da je otpao fizicki najjaci igrac,ali nema veze,Duda je ostavio VRSNE SUTERE Markovica i Paunica...jedan ne zna ni da postavi napad,ni da dribla a o sutu da ne pricam, dok drugi ne zna..pa nista...lepo je to sto obojica igraju odbranu,ali kad bude trebalo da se sutira,bice kamena s ramena...pored rasica,tepica pa i bjelice,koji mogu na keca sa klupe,ne vidim potrebu za markovicem i paunicem...jedan ok,ali obojica...a keselj je tu jer je upravo potpisao za olimpijakos...ne mislite valjda da ce njega da sutne?

peda lugano

pre 13 godina

Ja sam malo malo iznenadjen ovom odlukom iz razloga sto smatram da su barem dva igraca u nezavidnijoj formi u odnosu na ovog momka koji je pokazao stvarno neverovatan napredak u igri, tu mislim na Keselja i Rasica, sad ce neko reci on je centar ovo bekovi,krila suteri i nazovi ih kako hoces. Da podsetim Rasic je igrac koji igra jednu utakmicu pa sledecih 6 je ispod proseka (ja navijam za partizan i znam sto pisem ovo). Keselj po sistemu vruce hladno(ali je novi clan olimpijakosa verujem da to nije uticalo na selektorovu odluku), a Raduljica u reketu je mogao mnogo toga da,da ovoj ekipi! Al sta je tu je, da se razumemo verujem ja Dudi jel covek zna sta radi i daj boze da ova dva igraca daju po 12-15poena po utakmici i da ce da bude bolje ovako!!!!!Napred Srbija!!!!!

Djole

pre 13 godina

Mislim da imamo previse bekova u ekipi, a premalo centara. Pogotovo u situaciji kada Krle ne moze da igra 3 tekme. Nadam se da ce Macvan moci da popuni prazninu na poziciji 5. Plasim se da u ovakvoj situaciji zbog povreda ne ostanemo sa prinudnim resenjima na pojedinim pozicijama i da zbog toga padnemo u kljucnim momentima. Mislim da je visak bio neki bek(Tepic, Paunic), a ne Raduljica, ali selektor vrlo dobro zna sta i kako radi i zelim nasima sve najbolje. Nadam se samo da ovo nije neka kazna Raduljici zato sto nije otisao u jedan domaci klub u kome su ga zeleli...

Corto Maltese

pre 13 godina

Iako neočekivana odluka mislim da je nakon svega logična.Istina da tri utakmice igramo sa jednim centrom ali pogledajte centre Njemačke, Angole, Jordana! Realno Perović je za njih klasa.Sa visokim četvorkama Mačvanom i Veličkovićem očekujem mnogo bržu igru.Ne sumnjajte u Dudu,zna čovjek šta radi. Naprijed Srbija!!!

vaske

pre 13 godina

Za mene, verujem i za mnoge, veliko iznenadjenje. Raduljica je veliki borac i strasan igrac, zao mi je sto je on 13. prase, mada bilo bi mi zao i bilo koga drugog koga bi Duda precrtao. Sve u svemu, Duda je toliko puta dokazao da je mag ove igre i ne treba sumnjati da je napravio pravu odluku. Duda sad treba da ih izdigne iznad cele situacije, da probudi inat u, ionako uzavreloj, krvi ovih momaka i da meljemo sve redom. Polufinale minimum!

P.S. Malo je bezveze sto sam u "Virtuelnom Selektoru" stavio raduljicu u tim...

sasha

pre 13 godina

Ocekivana i prava odluka, za svakog ko je gledao uzivo mec protiv Kine (razlika u kosarkaskoj inteligenciji izmedju Macvana i Raduljice bila je evidentna i u odbrani i u napadu)

Nadam se samo da ce se izostanak Tea i Krleta sto manje odraziti na ulazak ekipe u ritam turnira.

Srecno

Mario

pre 13 godina

Nema problema! Kapitenska traka Ubici, i ima da nosi protivnike u zubima! Reket ce biti zagradjen, tako da nema brige ni u pocetnim utakmicama, a pogotovo kad se vrate Teo i Krle...

z

pre 13 godina

a videcemo ko ce od cetvorki na peticu... Ili ce se mozda prve tri utakmice igrati sa dve cetvorke (kada kosta ne bude mogao da dise).

kakogod, sve nam najbolje zelim :)

role

pre 13 godina

Ne znam, meni ovo nema nikakve logike.Otpisom Raduljice ostadosmo na samo jednom klasicnom centru za prve 3 utakmice.Cak i da Krstic moze igrati od pocetka turnira trebao je ostati Raduljica,jer se do sad uvijek vodilo 5 centara i krilnih centara.Sad,pogotovo u ovakvoj situaciji, odustat od te prakse mi se cini suludo. Ocekivano je bilo da otpadnu Keselj ili Paunic.Prije Keselj, jer Paunic krlja odlicno u odbrani.Ocito ne zeli da ostavi kuci covjeka kojeg ce sl sezone trenirati u klubu.

po obicaju

pre 13 godina

neunistiva grobarija!!! kazu keselja da izbace pre rasica, haha... pa keselj je brzi, vislji, u priprema dao troduplo vise poena od rasica, u odbrani duplo bolji. kratko, u svim segmentima kosarke je duplo, ne, verovatno troduplo bolji od rasica, cak i pleja bi bolje igrao!

sto se tice raduljice, nikad ga ne bi odstranio, ostaje nam jedan centar perovic i ako treba macvan prve tri utakmice.! RASICA bre si trebao da izbacic, sta ce ti on, jaooo, covek antikosarkas, imace na prvenstvu 2.1 poena, 1.5 asistencija!!!! bjelica bez problema bi ga zamenio, sta god da igra ovaj rasic!!!

Nesa

pre 13 godina

Puna podrska Dudi i momcima, ali mislim da je ovo krajnje cudna odluka.
Mislim da je Raduljica zasluzio da ide, pogotovo sto nas cekaju velika iskusenja na poziciji 5. Tri utakmice bez Krstica,a onda Argentina, Australija, pa u drugom krugu Brazil, Hrvatska, Slovenija baziraju igru na centrima. Prekobrojni je trebao da se nadje na krilnoj poziciji (Keselj), gde imamo dosta igraca koji mogu uspesno da je pokriju (Bjelica, Tepic, Savanovic, Paunic, Velickovic).
Ne vidim zasto Keselj ide, cime je zasluzio i sta doprinosi u igri reprezentacije.

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

stefan

pre 13 godina

raduljica je za mene bio jedan od sigurnih putnika na SP...bas cudna odluka...ali iza dude stoje trofeji i medalje,valjda on najbolje zna sta nam treba.

Aircanada

pre 13 godina

Au..koliko god da je Macvan potreban, malo je prerizicno ici na prvenstvo sa samo 2 centra(od kojih 1 nece biti na raspolaganju prve 3 utakmice).Naravno da zelim svu srecu nasima i naravno da ne sumnjam u Milanove kvalitete, ali mislim da bi nam bilo isplativije da imamo Raduljicu.

Nemoguce

pre 13 godina

Auuu...igracemo samo sa Perovicem na petici(verujem da ce pomagati Macvan) prve 3 utakmice...pa Perovic nece moci da izdrzi to ni fizicki ni psihicki, a da ne pricam da je Raduljica vec sada bolji igrac od njega...Duda je u Poljsku vodio tri teska centra a sada ce igrati pola turnira sa jednim a pola sa dva...pa nismo mi Ameri :S

zeljko

pre 13 godina

Juče je Ivković bio šokiran odlukom FIBE, danas smo mi šokirani odlukom Ivkovića. Neka se ne daj Bože povredi Kosta na prvoj utakmici, mi ostajemo s jednim centrom od 4 utakmice. Svi znamo kakva su koljena kod Krstića, koji je ispao iz ritma zbog ove tuče. Meni je izbor čudan. Valjda Duda zna najbolje sve o odnosima u kući, a nadam se da nije bilo presudno to što Raduljica sa svojom masom nije nikog mlatio protiv Grčke.

Nikola Lalović

pre 13 godina

Ne mogu da verujem... Šta mu znači taj Paunić?!?! Pa i Rašić!! Sad će mo prve tri igrati sa jednim centrom! A joj... Valjda zna šta radi Duda... I kako je Kosta kilav, možemo da ostanemo i bez njega...
Paunić nije nivo ni za Aris iz Soluna, de nije iamo ni 2min po meču... Isterali ga... Kao i iz Ostendeo... Sad potpisao za neku rusku boraniju.. Pa nek je i Rašića ili Kešalja izbacio bilo bi bolje...
Aj živi bili pa videli..

Ivan

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je ostavio Keselja,i da je krenuo sa dva centra,pri tom se neckao izmedju Raduljice i Macvana.Ne znam al ovo mi ne mirise na dobro,Raduljica je bio najbolji igrac u nasoj ligi.

Lord_Sarma

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!

DaMarcus

pre 13 godina

Odluka je stvarno bila teska, ni sam ne znam da li je ispravna??Muci me to sto cemo u prve tri utakmice imati samo jednog centra, a ostali nemaju nikakve predispozicije da odigraju na toj poziciji,osim mozda Macvana,ali je i on prenizak..Sta ako se Kosta Perovic povredi??? Mozda je ipak bilo bolje da se izostavi neki bek ili krilo,tipa Paunic ili Keselj..Ne znam,jako je diskutabilno!

Milos

pre 13 godina

Keselj nije mogao da otpadne zato sto bio ostali samo sa jednim bekom bekom(on je zamena za tripkovica, dok je rasic za popovica)!! Doslo je do male pretumbacije sa Savanovicem tako da je morao da odluci izmedju nekih visokih igraca. Odnos u timu mora biti 7 niskih(plejmejkeri+bekovic+krila) i 5 visokih(krilni centri i centri) igramo mnogo brzu kosarku nego prosle godine. Zao mi je Raduljice jer je odlican igrac!! Mozemo daleko

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

ratko

pre 13 godina

ovo nije uredu prema Raduljici, dečko je dobro odradio pripreme, bio zapažen na prijateljskim utakmicama, a sada ispašta zbog hirova drugih igrača, tukli su se i sada treba da ispaštaju oni lično a ne neko drugi zbog nijh. Pitanje je od kolike će nam koristi biti Krle nakon ove suzpenzije...

www

pre 13 godina

Ovo je prva odluka Dude Ivkovica sa kojom se ne slazem. Po meni je ovo pogresno. trebalo je skinuti jos jednog beka, po meni Stefana Markovica. Tri utakmice bez Krstica, samo sa Kostom Perovicem kao pravim centrom i donekle Macvanom. Vrlo losa odluka po meni. Nadam se da nece ovo uticati na konacne rezultate nase reprezentacije. Kako god, zelim nasim momcima i Dudi sve najbolje u Turskoj, bicemo celo vreme uz njih, bodriti ih neko uzivo a vecina nas ispred malih ekrana. Napred Srbija!!!

fki

pre 13 godina

Pa sto nije izbacio Keselja, po meni je on ovde najslabiji, a i odrekao se pravog centra sad kad imamo problema sa Krsticem...
Keselj je samo jedna paljevina i nista vise, daleko je on od reprezentativca, on je i jedan od onih koji su se najvice kurcili u tuci sa grcima...

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nisam očekivao. Samo sa 2 klasična centra idemo u ovako naporno prvenstvo. Pre bih očekivao da će Kosta da otpadne, a ne Raduljica. Mada ne sumnjam u Dudu ni sekunda, verujem mu da je doneo pravu odluku.

Napred SRBIJO!!!

Hadzipenda

pre 13 godina

Pa dobro sta sad... nije smak sveta i ja se nadam da cemo kvalitetno odigrati i da cemo preziveti bez kaznjenih dok se ne vrate...
Napred...

Moje ime

pre 13 godina

Kao što sam i mislio :)
Moj kom

Po nekoj logici drugi će biti od visokih igrača naj verovatno Raduljica/Mačvan, gde dajem prednost Mačvanu zbog pokazanog do sada. Keselj će sigurno putovati (ako ne bude kažnjen) jer je uz Tea naš najbolji šuter.
(Moje ime, 25. avgust 2010 17:04)

Markonato

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Tebe će sigurno da obruka, jer si u životu napravio takve rezultate da bi jedino Dream-team u kompletnom sastavu imao neku sansu da ti ne ukalja lik i delo...Stvarno ne znam kako te, bre, nije sramota da napišeš ovakvu nebulozu?!

sbrdasdola

pre 13 godina

Samo se nadam da ce Krstic i Kosta ostati zdravi a da ce Macvan uspeti da odigra dobro centra prve tri utakmice. Ja bih u ovoj situaciji otpisao Keselja ali ja se ne pitam :) Puno srece momci! Srbija!!!

KOSTUNICA

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem odluku, pogotovo kad se uzme u obzir da je krstic kaznjen tri utakmice! sta ostaje, centar perovic i polucentar macvan???

boban

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)

boban

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)

sbrdasdola

pre 13 godina

Samo se nadam da ce Krstic i Kosta ostati zdravi a da ce Macvan uspeti da odigra dobro centra prve tri utakmice. Ja bih u ovoj situaciji otpisao Keselja ali ja se ne pitam :) Puno srece momci! Srbija!!!

Nebo

pre 13 godina

Igracemo brzo, nema sumnje, cesto i sa dve “cetvorke”. U toj varijanti Duda moze da kombinuje Bjelicu, Macvana i Velickovica, ali i da pridruzi Savanovica, s obzirom da ume da odigra ledjima ispod kosa, ali i rasiri igru jer ima dobar sut za tri. Imamo uz Perovica jos 4 igraca za rotaciju na pozicijama “4” i “5”, sasvim dovoljno spram snage rivala u tim mecevima.
Mislim da dilema oko Keselja nije postojala, iako je vecina u komentarima i ranije prognozirala da ce on da otpadne kao prekobrojni. Ljudi kao da zaboravljaju da je reprezentacija na ovom okupljanju najtanja na “dvojci”, jer je Tripkovic zbog operacije otkazao. Zato je tu poziciju selektor od starta pokusavao da pokrije sa Rasicem i Keseljom, od kojih prvi moze da igra i pleja, skrivenu “jedinicu”, a drugi nisko krilo. Uloge koje su im namenjene obojica su korektno odradili tokom pripremnih meceva. Paunic mu je opet na dvojci potreban zbog odbrane, borbenosti i eksplozivnosti, momak nema toliko vidljiv poenterski ucinak, ali radi za dvojicu, odlican je u ofanzivnom skoku (ako se obrati paznja, skace doslovce na svaku loptu), a kontru vuce kao brzi voz. Sasvim dovoljno da odmori pleja.
Savanovic se dokazao na ovim pripremama i bio najprijatnije iznenadjenje, dok je Bjelica mozda i najmanje pruzio, ali on je all-round koji po potrebi moze da igra sta god da mu se da i odmori startera. Uzgred, jako je bitan u skoku pod oba kosa i sa svojih 2.09 moze da u napadu ostvari veliko preimucstvo u odnosu na svakog cuvara.
Macvan opet, moze da igra i “trojku” i “cetvorku”, a s obzirom s kakvim protivnicima igrama u prva tri kola i “peticu”. Covek je bio lider mlade reprezentacije koja je bila svetski prvak i ima izrazen pobednicki mentalitet i liderstvo. Ne treba zaboraviti da sve tri selekcije, Angola, Nemacka i Jordan nemaju dominantne centre i da ce sigurno pokusati da rivalima pomrse racune “laznim cetvorkama” i sirokom igrom sa mnogo suteva za tri. U ta tri meca nama i nece biti neophodna toliko “teska artiljerija”.
Mislim da su svi igraci koji su bili u 14 zasluzili da budu na spisku 12 i da se otpadanje svakog moze okarakterisati kao iznenadjenje. Svi su dobro radili, povrede su nas mimoisle (kao nikad ranije) i verujem da su momci 100% spremni i da cemo prema selektorovoj zelji na prvenstvo otici kao najspremnija ekipa. Nakon dugo praznih godina imamo tim koji je prosle godine zablistao, jaku druzinu koja pre svega igra timski. Ocekujem medalju, ali polako, od meca do meca, od protivnika do protivnika. Mislim da cemo u prvoj rundi “pocistiti” svih pet rivala, jer ni “gaucosi” bez Nocionija i mnogih drugi nece moci da nam pariraju u kontinuitetu 40 minuta. A posle, videcemo, Sloveni, Grcka, USA …
Ako se zna sta je obecao kada je dosao na funkciju i preuzeo reprezentaciju koja je bila u haoticnom stanju, bez samopouzdanja, Ivkovic je napravio odlican posao da se u Londonu s punim pravom jurisa na finale! Napred “plavi”!!!

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem odluku, pogotovo kad se uzme u obzir da je krstic kaznjen tri utakmice! sta ostaje, centar perovic i polucentar macvan???

io

pre 13 godina

Da li ste vi to možda zaboravili da imamo Novicu, koji će da ih pokida sve redom?
Ili ne vidite da imamo deset igrača koji su prejaki na skoku i u odbrani, ali i problem sa šuterima?
Kešelj šutira i skače.
Opustite se svi...

Vladimir Marković

pre 13 godina

mislim da bi bilo dobro prije ostavljanja bilo kakvog komentara pogledati rooster ekipa sa kojima se sastajemo u prve tri utakmice. Takođe, pogledajte i ostale vijesti na ovu temu, jer je negdje opširnije prenesena izjava selektora Ivkovića. Siguran sam da je raspored prve tri utakmice presudno uticao na odabir 12 igrača. Poslije povratka Krstića, imaćemo sasvim dovoljno igrača koji igraju na poziciji klasične petice, jer i kroz pripremne utakmice rijtko je bilo da sve tri visoka igrača budu u 12, a ako su i bili jedan nije ulazio u igru. Njemačka, Angola i Jordan ne raspolažu sa izuzetno kvalitetnim igračima na poziciji 5, tako da će Kosta i ostali sa pozicije 4 moći kvalitetno da odigraju, bez značajnog deficita u skoku. Ekipe Australije i Argentine posjeduju značajan kvalitet pod košem i to im je vjerovatno i najjača pozicija, ali do tada se vraća kapiten, tako da smo i mi popunjeni. Budite sigurni da Raduljica u tim utakmicama ne bi dobio značajniju minutažu, iako mislim da je jako kvalitetan centar, koji će u narednim sezonama biti nosilac igre Srbije pod košem. SREĆNO SRBI.

z

pre 13 godina

a videcemo ko ce od cetvorki na peticu... Ili ce se mozda prve tri utakmice igrati sa dve cetvorke (kada kosta ne bude mogao da dise).

kakogod, sve nam najbolje zelim :)

Жица

pre 13 godina

И шта ћемо сада ми који имамо Радуљицу у Виртуелном селектору ;)))?! СРБИЈА!!!

Grke po nosu

pre 13 godina

Citam komentare i cudim se kako smo to mi zemlja kosarke i nacija koja prati taj sport. Te zasto nije Paunic, te zasto nije Keselj... Da li znate da je Paunic bek, a Keselj krilo, neko MORA to da igra, neko MORA da cuva Navara, Delfina, Dragica. To NE MOZE Raduljica iako je kvalitetniji igrac od pomenutih. Shvatite vec jednom da TIM nije prost zbir kvaliteta, vec mnogo vise hemije i uskladjenosti tima. Raduljica ima nesrecu da ima dosta kvalitetnih visokih igraca, Macvan je lucidan i pobednik, ko nije gledao kako je gotovo sam osvajao zlata kao junior ne zna da je on novi Zoran Savic. Matematika je jasna: da li treba 6 visokih igraca da igra 80 min, a 6 niskih 120 min?

mrzim hvalisavce

pre 13 godina

@boban, 27. avgust 2010 11:59

ako nešto mrzim na ovom forumu to je kada neki komentator iskopira svoj komentar koji je dao ranije i u kojem je nešto prognozirao i kaže: ''Evo vidite kako sam ispao pametan!''

Ivan

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je ostavio Keselja,i da je krenuo sa dva centra,pri tom se neckao izmedju Raduljice i Macvana.Ne znam al ovo mi ne mirise na dobro,Raduljica je bio najbolji igrac u nasoj ligi.

fki

pre 13 godina

Pa sto nije izbacio Keselja, po meni je on ovde najslabiji, a i odrekao se pravog centra sad kad imamo problema sa Krsticem...
Keselj je samo jedna paljevina i nista vise, daleko je on od reprezentativca, on je i jedan od onih koji su se najvice kurcili u tuci sa grcima...

hoću da budem kao Koštunica

pre 13 godina

...a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

A za šta imamo tebe?
Ti si naš ponos i dika, nek' si ti nama živ i zdrav!

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

KOSTUNICA

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!

tunjevina

pre 13 godina

Apsolutno ocekivana odluka!Doneo je odluku ne vezano za kazne jer igramo prve 3 tekme sa slabijim ekipama.Najvazbije da ce Krle i Teo biti tu kada bude bilo najvaznije.A vi sto pisete da je trebao Keselj da otpadne...Kao prvo Keselj je odigrao cele pripreme konstanto dobro u odbrani i solidno u napadu,i naravno dodatna cinjenica da ga je Duda doveo u Olimpiakos,i plus na krilu smo ubefljivo najtanji,tako da on nikako nije mogao da otpadne!Raduljica je bio logicno resenje.Rekao je Duda za njega jos pre nedelju dana da pravi glupe prekrsaje i za 10min napravi 5 licnih gresaka.Ma zna Duda zna radi,sta vam je...

Kamikaza

pre 13 godina

Totalno mi nije jasna ova odluka...da ju je neko drugi doneo, nazvao bih je "jako glupom odlukom", ovako ipak ne smem to da kazem, ali mi nista tu nije jasno...

razbijanje 4. dimenzije

pre 13 godina

ako ce vec da vodi igraca koji ce imati manju minutazu,onda je svakako Macvan pravo resenje,jer decko nema nikakav problem u glavi,da li igra 5 ili 35 minuta,da li je starter ili rezerva,uvek ima maksimalan ucinak,najbolji primer utakmica protiv Kine.Raduljica je ok ali mu je za veci ucinak,kao u prvenstvu potrebna i veca minutaza,koju u reprezentaciji nece imati.Tako da,bih zamolio sve strucnjake da prestanu da lupetaju i obrate paznju na casovima koje vam odrzava profesor doktor Ivkovic,u smislu sastavljanja i vodjenja ekipe i svega ostalog.Videcete na kraju da ce cak i od ove tuce sa Grcima biti vise koristi nego stete,veliki majstori svojih zanata nista ne prepustaju slucaju,a sarana za lozenje ce uvek biti kao i ovaca za sisanje...

VETERAN

pre 13 godina

Gospodine Ivkovicu ipak ste zreli za gerentologiju. Ne mogu verovati da tako dobrog igraca ste se odrekli u trenutku kada Krstic ne moze igrati prve tri utakmice. Mozda bi bilo bolje da ste se odrekli Krstica u ovoj situaciji. Napred kosarkasi, pokazite da se najbolju kosarkasi na svetu radjaju u Srbiji.

Corto Maltese

pre 13 godina

Iako neočekivana odluka mislim da je nakon svega logična.Istina da tri utakmice igramo sa jednim centrom ali pogledajte centre Njemačke, Angole, Jordana! Realno Perović je za njih klasa.Sa visokim četvorkama Mačvanom i Veličkovićem očekujem mnogo bržu igru.Ne sumnjajte u Dudu,zna čovjek šta radi. Naprijed Srbija!!!

vojo

pre 13 godina

ne ponasa se raduljica kao razmazena zvijezda,takva mu je faca, nego je on igrac koji zna da igra,za razliku od preovica koji odradjuje posao.raduljica nije za rezervnog centra,treba neko da udje na napravi licne i odbranu drzi kao perovic.al open kapiram kako ga ne povede jer paunic je prosjecan igrac,tipa vesa petrovica,kad vec i novica i savanovic mogu igrati trojku,cemu gomilanje spoljnih igraca onda?plus sto raduljica moze i cetvorku.a macvan je bolji igrac od njega, ima sampionski pelcer i petlju kad je gusto.igracina.nisam ovo ocekivao al svejedno,duda valjda bolje od mene zna.

Srdjan

pre 13 godina

I mene je zacudila ova odluka selektora, ali ljudi mi moramo verovati u Dudu, jer je on osvojao mnoge trofeje i medalje, a ne mi ovde koji se cudimo njegovim odlukama!
MOmci sve najbolje na prvenstvu i idemo po medalju.

mrgaga

pre 13 godina

na prošlom evropskom prvenstvu ako se analiziraju timovi, bilo je dosta različitih teorija o tome koliko kojih pozicija voditi. Tako na primer, Španija je imala samo jednog (na papiru) centra- marc gasola, a uvek su igrali sa dva "centra". Hrvatska je vodila 5 centara.
53% timova je vodilo 3 centra,ali ekipe koje nisu, bile su izutetno jake na krilnim pozicijama, čije su uloge varirale. Tako je slučaj sa nama. Imamo izuzetna krila koja mogu igrati od1-5 (bukvalno) sto je u modernoj košarci odlično.
Pored toga imamo i dominantne igrače na 1 i na 5.Pitanje je kako će nas šut služiti jer nam realno fali jedan dobar suter(trojka), ali koga nema bez njega se mora.

U svako slučaju jedva čekam da počne

PBK

pre 13 godina

Kada se u zaru borbe dva igraca potuku to i nekako mogu da shvatim ,ali kada podignete stolicu na protivnika to je vec za zestoku kaznu.Nas Duda je Krstica nagradio,jer kapiten je taj na koga igraci i navijaci treba da se ugledaju,pa cemo u buduce kosarkaske utakmice gledati iskljucivo iz fotelja.Pao si na pedagoskom ispitu Dudo.

pFc

pre 13 godina

Stvarno neverovatna odluka, ja sam ocekivao da ce vratiti Bobija ili tako nesto, ali ovo je mnogo ludje. Macvan je izvandredan i svakako zasluzuje mesto u timu, ali nikako nije klasican centar. Po meni je trebao da ispadne neko od nizih i slabijih pod kosem (Keselj, Bjelica, Paunic, Rasic). Cak i sa Krsticem smo u eliminacijama pod kosem fizicki dosta slabiji od Argenitne, USA, Grcke.

sasha

pre 13 godina

Ocekivana i prava odluka, za svakog ko je gledao uzivo mec protiv Kine (razlika u kosarkaskoj inteligenciji izmedju Macvana i Raduljice bila je evidentna i u odbrani i u napadu)

Nadam se samo da ce se izostanak Tea i Krleta sto manje odraziti na ulazak ekipe u ritam turnira.

Srecno

Složna braća

pre 13 godina

Po meni nije trebao otpasti Raduljica, ali to je selektorova odluka!
Nemojte sada da pričate kao KEšelj je trebao otpasti.
pa sjećate li se kada je otpao Vlado Šćepanović, pa ljudi opljuvali Pešića, a ono zlato dodje..
NE igraju uvijek najbolji, nego tim..

nebojša

pre 13 godina

Tim se ne bira tako sto se gleda ko je bolji kosarkas Raduljica li Keselj. Raduljica je naravno bolji, ali to nije presudno. Oni igraju na razlicitim mestima u timu i gleda se kompozicija ekipe.Ivkovic je lepo objasnio na pres konferenciji da na takmicenje uvek ide pet visokih igraca - petice i cetvorke - i da se dvoumio izmedju Macvana i Raduljice, a da je ipak izabrao varijantu sa dve petice i tri cetvrorke. Pri cemu Velickovic i Macvan mogu da pomognu na centrima. Angola i Jordan su niske ekipe i to je moguce. Da su prve utakmice sa Australijom i Argentinom, tada bi prednost dobio Raduljica jer su centri tih reprezentacija dominantni. Ne znam sta je neobicno u takvom nacinu razmiljanja? Keselj ide radi suta. Nemamo Tripkovica, i potrebno je pojacati tim sa nekim ko spada u one koji mogu da pogode sa spoljnih pozocija. Da je tu Tripkovic, Keselj bi bio prekobrojan. Dakle, nista nije sporno u kvalitetu igraca, selektor je birao iymedju dve varijane - dve petice i tri cetvorke ili tri petice i dve cetvorke i izabrao prvu varijantu. Prosle godine je bilo suprotno i niko nije dizao galamu zbog toga.

Alter

pre 13 godina

Macvan ide na peticu,protiv kine je pokazao sta zna.Mozda to i nije bas najjaci protivnik ali ona ubacivanja pod kos i poeni su mu doneli mesto u postavi.A ne zaboravimo da on ima tek 21 godinu,sto znaci da dobijanjem ovog iskustva moze strhovito da napreduje,a dokazao je da ima kvalitet kada je predvodio ekipu evrope protiv amerike,i po mnogima bio kljucni igrac.I za kraj ono sto je verovatno presudilo je besprekorno ponasanje Macvana,dok se Raduljica na terenu pomalo ponasa kao razmazena zvezda sto kod dude ne prolazi.

peda lugano

pre 13 godina

Ja sam malo malo iznenadjen ovom odlukom iz razloga sto smatram da su barem dva igraca u nezavidnijoj formi u odnosu na ovog momka koji je pokazao stvarno neverovatan napredak u igri, tu mislim na Keselja i Rasica, sad ce neko reci on je centar ovo bekovi,krila suteri i nazovi ih kako hoces. Da podsetim Rasic je igrac koji igra jednu utakmicu pa sledecih 6 je ispod proseka (ja navijam za partizan i znam sto pisem ovo). Keselj po sistemu vruce hladno(ali je novi clan olimpijakosa verujem da to nije uticalo na selektorovu odluku), a Raduljica u reketu je mogao mnogo toga da,da ovoj ekipi! Al sta je tu je, da se razumemo verujem ja Dudi jel covek zna sta radi i daj boze da ova dva igraca daju po 12-15poena po utakmici i da ce da bude bolje ovako!!!!!Napred Srbija!!!!!

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!

idiJot

pre 13 godina

Nije mi jasno da neko moze da komentarise Dudine odluke posle svega. Covek je napravio nov tim, sastavljen od dece, bukvalno, koji je vec postao dostojni naslednik Divceve i Saletove generacije. Odrekao se umisljenih zvezda i igraca koji misle na statistiku vise nego na mec i doveo je nepoznate klince koje polako vaspitava da postanu pravi igraci. Setite se samo, Teodosic je bio 12 igrac u klubu pre Dudinog prvog poziva. Posle samo 3 meseca rada sa Dudom, postao je jedan od najboljih u Evropi. Danas ga svi hvale i kunu se u njega, a kad ga je Duda birao bila je ista pljuvacina po 'senilnom starcu'. Ove godine ocekujem mnogo i to upravo zbog cinjenice da je zadrzao oba suspendovana igraca - nijedan ozbiljniji protivnik nece moci unapred da napravi odbranu na prvom pleju i prvom centru na kojima se bazirala nasa dosadasnja igra, jer nece moci da ih skeniraju, a u utakmice protiv slabijih protivnika (prve tri) nece moci da se udje opusteno jer ekipa nije kompletna i momci su uplaseni. Kad se ovi igraci vrate, Duda ce imati vec 2 totalno razlicite a potpuno uigrane formacije - imace igru sa teskim centrima i imace igru sa niskim i brzim igracima, tako da mu ostaje samo da psihicki pripremi momke da igraju brzo i da namecu svoj stil i svoju igru a ne da prate protivnika.
Puno srece igracima, ako daju sve od sebe necu zaliti ni da izgube sve meceve, a sto se 'senilnog starca' tice - njemu bih verovao i da kaze da na turnir ide sa jednim jedinim igracem - verujem mu da je to najbolja odluka u datom trenutku

Pop

pre 13 godina

Vidim, mnogima je Dudina odluka nelogicna, medjutim, ovim je pokazao da puca na visok plasman i da je spreman da rizikuje. Istina, i meni se vise svidja Raduljica nego Perovic ali verovatno je Perovic u prednosti zbog iskustva a i zbog dobrih partija na EP u Poljskoj. Zasto je logicno da ispadne teski centar a ne Keselj ili Paunic kako neki pisu? Pogledajte sastav Spanske ekipe pa ce vam biti jasno. Od visokih igraca tu su Gasol, Rejes i Vaskez. Dominiraju bekovi i krila, Navaro, Fernandez, Rubio, Ljulj, Lopez, San Emeterio, Mumbru a i Klaver i Garbahosa vise igraju van reketa. U situaciji kad Teodosic ne moze da igra, izostavljanje jos jednog beka bi nas poremetilo, pogotovo protiv ekipa kakva je Angola koja nema izrazito visoke igrace. Ne znam kako je sada ali nekad su im centri bili ispod 2 metra.
Ne mislim da su Paunic i Rasic pa ni Macvan bolji igraci od Raduljice ali ce verujem biti korisniji u ovoj situaciji.

Pini G

pre 13 godina

Macvan je na pripremnim utakmicama pokazao da moze da drzi igrace na poziciji pet, svojevremeno je Savic ako se neko seca, bez vecih problema cuvao Sabonisa i ako je velika razlika u visini..,Sa druge strane ne vidim da je neka druga selekcija dosla na prvensvo sa tri i vise klasicne petice,Ameri skoro da i nemaju unutrasnju igru. Ocekujem vrlo agresivnu odbranu nase selekcije sa dosta preuzimanja, cak i petice na jedinicu... Treba verovati Dudi, da li je ovo bio ispravan potez pokazace vec utakmica sa Australijom i igra protiv njihovih centara.

Nikolahn

pre 13 godina

Bitno mi je samo da vi znate ko treba da ostane a ko ne, posto nas trener Ivkovic nema iskustva ni osvojenih Medalja... SRECNO MOMCI!!!!

Nemoguce

pre 13 godina

Auuu...igracemo samo sa Perovicem na petici(verujem da ce pomagati Macvan) prve 3 utakmice...pa Perovic nece moci da izdrzi to ni fizicki ni psihicki, a da ne pricam da je Raduljica vec sada bolji igrac od njega...Duda je u Poljsku vodio tri teska centra a sada ce igrati pola turnira sa jednim a pola sa dva...pa nismo mi Ameri :S

kinez

pre 13 godina

Duda je pokazao koliko mu je vise stalo do licnog interesa,jer dovodi Keselja u Olimpijakos,i sad da ga je otpisao iz reprezentacije, gazde bi pitale : a sto ga onda dovodis kod nas ako ti nije dobar u repki?
Nisam grobar a ni zvezdas,ali ocigledno je kakav mentalitet imaju zvezdasi,sve su uvek bili paljevine... jos od vremena sase obradovica,pa tomasevic(iz vremena zvezde),rakocevic,radivojevic,keselj.. sve usijane glave.. Bjelica ko da nije iz te kuce.
Sa druge strane ni Raduljica nije pokazao ono sta moze da uradi,ali opet u slucaju da nema Krstica,on je trebao biti bar privremeno resenje.

ratko

pre 13 godina

teska odluka, mozda se ispostavi i kao kljucna. Licno - mislim da ce biti velikih problema u prve tri utakmice. U svakom slucaju, mislim da su prije trebali da otpanu sa spisak rasic, keselj ili paunovic, nego raduljica. Sto je tu je, vidjecemo kako ce sve da izgleda...

Markonato

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Tebe će sigurno da obruka, jer si u životu napravio takve rezultate da bi jedino Dream-team u kompletnom sastavu imao neku sansu da ti ne ukalja lik i delo...Stvarno ne znam kako te, bre, nije sramota da napišeš ovakvu nebulozu?!

nemanja

pre 13 godina

Ermmmm,iz komentara se jasno vidi da ljudi komentarisu odluku Ivkovica a da nisu ni gledali pripremne utakmice!
Dakle,ocigledna je zamisao Ivkovica da Keselj igra ono sto je Tripkovic igrao na EP.Razumem da on nema suterske sposobnosti kao Uros,medjutim nemamo klasicnog sutera u timu,tuzno ali istinito.Keselj je brz,skocan,atleta,vise nego solidnog suta.Ocigledno je da ce doprineti skoku i odbrani,u odnosu na bilo kog drugog igraca na toj poziciji.
E sad,postavlja se pitanje zasto je Paunica ostavio u ekipi.Iskreno,decko jeste da se trudi ali nije taj kalibar.Dovoljno nam je sto imamo Markovica kao beka koji baca kamenja,uz svo duzno postovanje kvalitetima ostalim segmentima igre,sad imamo jos i Paunica...Zamislite jos da je tu Bojan Popovic i da njih trojica igraju u petoric,ili makar dvojica...zona 2-3 i ne bi vola uboli...
Dakle,po meni je Paunic bio glavni kandidat za igraca br.13,alternativa je bio Rasic,po meni limitiran igrac izrazito slabe psihe.Eto,Duda se odlucio za Raduljicu,koji ne zaostaje kvalitetom za Perovicem.Malo mi je cudna ova odluka imajuci obzir da igramo sa Australijom u grupi,da nece Kosta da cuva Marica?
Anyway,zelim nasim na prvom mestu zdravlje a za srecu se treba i izboriti.

Mario

pre 13 godina

Nema problema! Kapitenska traka Ubici, i ima da nosi protivnike u zubima! Reket ce biti zagradjen, tako da nema brige ni u pocetnim utakmicama, a pogotovo kad se vrate Teo i Krle...

boban

pre 13 godina

Ljudi pa zar vam nije jasno da ce u prve tri utakmice mačvan igrati centra a ni angola ni njemacka ni jordan ne dominiraju na pozicji centra,tako da tu nece biti nikakvih problema. Vjerujte DUDI!!!!!!!!!

pirke

pre 13 godina

Auuu, kakvih komentara ima, prosto mi je neverovatno da je Duda morao da se ceka da izvadi reprezentaciju iz bule, pa ovde ima strucnjka koliko hoces. Ajde bre ljudi, oladite malo, podrzite nase, ako vam ne odgovara sastav pratite tim ciji vam sastav odgovara, i kraj price. Srecno momci, sve najbolje.

Миле

pre 13 godina

E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Па да је Миличић био у Грчкој он би добио доживотну казну.

ratko

pre 13 godina

ovo nije uredu prema Raduljici, dečko je dobro odradio pripreme, bio zapažen na prijateljskim utakmicama, a sada ispašta zbog hirova drugih igrača, tukli su se i sada treba da ispaštaju oni lično a ne neko drugi zbog nijh. Pitanje je od kolike će nam koristi biti Krle nakon ove suzpenzije...

Kevin Durant

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)
(boban, 27. avgust 2010 11:59)

Pa ti nisi boban...Ti si BABA VANGA!!!!

Milos

pre 13 godina

Keselj nije mogao da otpadne zato sto bio ostali samo sa jednim bekom bekom(on je zamena za tripkovica, dok je rasic za popovica)!! Doslo je do male pretumbacije sa Savanovicem tako da je morao da odluci izmedju nekih visokih igraca. Odnos u timu mora biti 7 niskih(plejmejkeri+bekovic+krila) i 5 visokih(krilni centri i centri) igramo mnogo brzu kosarku nego prosle godine. Zao mi je Raduljice jer je odlican igrac!! Mozemo daleko

dd

pre 13 godina

Sto kukuricete pre svitanja? Gospodin Ivkovic, ako dozvolite, ima malo, ali samo malo vise iskustva od vas strucnjaka i ako smem da primetim, malo, ali savim malo je bolji strucnjak od vas.
@ pFc ne znam za Spaniju i SAD, ali kako to da toliko fizicki superiorniji grcki centri nisu doneli Grcima neku opipljiviju rezultsku prednost do prekida? I sta vam toliko smetaju Bjelica i Keselj? Kao nisu dobri kosarkasi? Ili je problem njihova (bivsa) klupska pripadnost?

alexx

pre 13 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim odakle svim ovim ljudima toliko drskosti i slobode da kritikuju gospodina Dudu Ivkovica, coveka koji je jedan od najboljih trenera svih vremena, coveka koji i od prosecnih i jos neafirmisanih igraca stvarao velikane, covek ciji boravak na klupi uglavnom rezultuje medaljom. Pa da li ste vi ljudi normalni !!! Pa ko bolje od njega zna atmosferu u ekipi i ko od njega bolje zna sve karakteristike protivnika u nasoj grupi, zar ste toliko ne sposobni da shvatite da je ova odluka donesena sa razlogom, a taj razlog ne mora niko da zna osim gospodina Dude Ivkovica jer jedino on zna kako da sa mladim igracima uzme medalju. UPAMTITE TO VEC JEDNOM !!!!!!!!

kukulele

pre 13 godina

bitno je da je otpao fizicki najjaci igrac,ali nema veze,Duda je ostavio VRSNE SUTERE Markovica i Paunica...jedan ne zna ni da postavi napad,ni da dribla a o sutu da ne pricam, dok drugi ne zna..pa nista...lepo je to sto obojica igraju odbranu,ali kad bude trebalo da se sutira,bice kamena s ramena...pored rasica,tepica pa i bjelice,koji mogu na keca sa klupe,ne vidim potrebu za markovicem i paunicem...jedan ok,ali obojica...a keselj je tu jer je upravo potpisao za olimpijakos...ne mislite valjda da ce njega da sutne?

Deki

pre 13 godina

Au bre koji ste svi vi vrsni poznavaoci kosarke!
"Trebao je otpisati Keselja ili Rasica, a ne Raduljicu!" je najcesce sretani komentar. Pa dali vi ista razumete o pozicijama u kosarci? Dali shvatate da Keselj igra 3 (i to jedina prava u ovoj postavi), a Rasic beka?
Savanovic i Novica mogu da igraju i na 3! Pa naravno da mogu protiv nekih losijih trojki, ali zamisli bilo koga od njih da cuva neko vrsno krilo - sanse nema!
Ja licno mislim da je u pravu sto se tice otpisivanja Raduljice i da je to jako pametan potez. Za par dana cete i vi to da uvidite, ali me ovolika kolicina negativne energije i pljuvanja trenera i igraca u koje ste se od proslog leta kleli zaista iznervirala!

vaske

pre 13 godina

Za mene, verujem i za mnoge, veliko iznenadjenje. Raduljica je veliki borac i strasan igrac, zao mi je sto je on 13. prase, mada bilo bi mi zao i bilo koga drugog koga bi Duda precrtao. Sve u svemu, Duda je toliko puta dokazao da je mag ove igre i ne treba sumnjati da je napravio pravu odluku. Duda sad treba da ih izdigne iznad cele situacije, da probudi inat u, ionako uzavreloj, krvi ovih momaka i da meljemo sve redom. Polufinale minimum!

P.S. Malo je bezveze sto sam u "Virtuelnom Selektoru" stavio raduljicu u tim...

DjoleBBGK

pre 13 godina

Specifichna odluka...Duda je majstor i ne treba mu se mesati u posao tako da cu ga i ovog puta podrzati jer je Macvan sa kosarkaske strane korisniji od Raduljice..moze da pogodi i za 3,ima solidan skok i lepo se snalazi u reketu...NAPRED MOMCI DO POBEDA!!!!SVI SMO UZ VAS!!!! 8))

srdjan

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!
(Lord_Sarma, 27. avgust 2010 12:16)

pa toj teoriji cale mu je milioner...posto se ovog leta pola Evrope otimalo oko njega....jbg...treba sve to platiti... kontam da je u reprezentaciji prosao uz popust...mslm... ipak je Dudin miljenik..E da! verovatno je sa svojim privatnim avionom doleteo u Tursku... naravno bice odvojen od ostatka reprezentacije...posto ima toliko para da ne mora cak ni da trenira...mslm...zasto da se umara kad je platio dovoljno za prvu petorku... :)) logicno zar ne? -.-

Mao

pre 13 godina

Stvarno pomalo iznenadjujuce. Stekao sam utisak posmatrajuci pripremne meceve da Raduljica i te kako ima sta da pruzi. Pojedini kosarkasi su se svakako manje isticali. S druge strane, ako je dilema bila Raduljica ili Macvan, tu se nije moglo mnogo ni uciniti, ali ni dobiti/izgubiti. Obojica su dosta standardni i cenim ih pa tako gledano nismo na gubitku. Za takticki deo posla je zaduzen selektor, a ne ja i zato sve najbolje i samo napred, pa dokle doguramo. Ako je Ivkovic zadovoljan s odabirom, nema razloga da mi ne budemo. Srecna okolnost je i sto je raspored takav kakav je.

jovica

pre 13 godina

ma tako je bilo i prosle godine pre EP.doveo ovog,poterao onog,zasto ovaj,a ne onaj,a na kraju najmladja momcad igra finale..zato bolje ne pametovati mnogo

Posmatrac

pre 13 godina

Trebao je da bude Keselj, pa trebao je da bude Keselj. Ukoliko niste primetili na poziciji 3 imamo samo 2 igraca sto je prouzrokovano Tripkovicevom povredom. Znaci nije mogao da ga otpise i da ostane sa jednim igracem na toj poziciji. Prestanite da komentarisete kada se ne razumete...

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nisam očekivao. Samo sa 2 klasična centra idemo u ovako naporno prvenstvo. Pre bih očekivao da će Kosta da otpadne, a ne Raduljica. Mada ne sumnjam u Dudu ni sekunda, verujem mu da je doneo pravu odluku.

Napred SRBIJO!!!

mnogo buke ni oko cega

pre 13 godina

Daj ne dramite... u prva tri kola igramo sa sve samim SP/2010 pacerima Angolom(svi igraju u njihovoj plemenskoj ligi), Nemackom(bez Novickog aka pola tima) i Jordanom(ne Dzordanom), a to sto Krstic ne igra u prva tri kola samo znaci da u nastavku turnira nece biti potreba za njegovim odmaranjem onoliko koliko se prvobitno mislilo, i otuda manja potreba za Raduljicom. Da sam ja mogao da biram iz svoje fotelje, mozda bih izbacio nekog nizeg, ali ako Duda smatra da je Raduljica visak, ima 100% mog poverenja... Uostalom, ako posle svega sto je uradio zadnjih nekoliko decenija njegov sud glasno osporavamo, kakav smo to narod?

bicuri

pre 13 godina

pa ako vam nije jasno procitajte sta pise!!! da igramo prve dve tekme protiv australije i argentine ostavio bi centra jer oni imaju jaku igru pod kosevima, ali posto igramo protiv ovih indijanaca, duda je odredio skauting i odredio koji igraci su mu potrebniji za te 3 tekme, a to su izgleda nizi, brzi i pokretniji igraci...toliko...

dejan877

pre 13 godina

dokaz,da u Srbiji sve ide preko veze,trenirao sam sa Keseljom,bio je prosecan igrac ciji je otac bio i te kako dobar prijatelj,sa Dudom Ivkovicem,eto doveo ga je Olimpijakos,i ostavio u reprezentaciji,i ako je sasvim prosecno odigrao sezonu za Zvezde,decko je i u mladjim kategorijama bio rupa u odbrani,sto i dalje nije popravio...Raduljica je zbog tog poznanstva lisen da igra na SP,iako je jedan od nasih najboljih igraca,cvrst,jak,centar,nedju najboljima u Evropi,sta reci.mnogo mi je krivo,nepravda.

www

pre 13 godina

Ovo je prva odluka Dude Ivkovica sa kojom se ne slazem. Po meni je ovo pogresno. trebalo je skinuti jos jednog beka, po meni Stefana Markovica. Tri utakmice bez Krstica, samo sa Kostom Perovicem kao pravim centrom i donekle Macvanom. Vrlo losa odluka po meni. Nadam se da nece ovo uticati na konacne rezultate nase reprezentacije. Kako god, zelim nasim momcima i Dudi sve najbolje u Turskoj, bicemo celo vreme uz njih, bodriti ih neko uzivo a vecina nas ispred malih ekrana. Napred Srbija!!!

bagi arapin

pre 13 godina

Po običaju kao i u ostalim sportovima,imamo selektora (svaki drugi od nas)mnogo.Puno poverenje gosn.Ivkoviću expertu košarke,uz vas smo NAPRED ORLOVI !!!

ko se boji vuka jos?

pre 13 godina

Smatram da apsolutno niko nema ni prava, ni kosarkaskog znanja da ista prigovori gospodinu Ivkovicu! Napred momci, svim srcem cu navijati za Vas, a znam da nikoga necete razocarati. Ljudi koji stavljaju negativne komentare ce, ubedjen sam, biti prvi koji ce likovati Vasim uspesima! Srecno!!!

Nesa

pre 13 godina

Puna podrska Dudi i momcima, ali mislim da je ovo krajnje cudna odluka.
Mislim da je Raduljica zasluzio da ide, pogotovo sto nas cekaju velika iskusenja na poziciji 5. Tri utakmice bez Krstica,a onda Argentina, Australija, pa u drugom krugu Brazil, Hrvatska, Slovenija baziraju igru na centrima. Prekobrojni je trebao da se nadje na krilnoj poziciji (Keselj), gde imamo dosta igraca koji mogu uspesno da je pokriju (Bjelica, Tepic, Savanovic, Paunic, Velickovic).
Ne vidim zasto Keselj ide, cime je zasluzio i sta doprinosi u igri reprezentacije.

stefan

pre 13 godina

raduljica je za mene bio jedan od sigurnih putnika na SP...bas cudna odluka...ali iza dude stoje trofeji i medalje,valjda on najbolje zna sta nam treba.

Dzoni

pre 13 godina

Duda je doneo odličnu odluku! Raduljica je dobar ali je Mačvan znatno kvalitetniji igrač,odličan pod košem,brz, solidan sa distance i ume da tresne trojku dok Raduljica takve kvalitete nema! I još nešto, ne znam zašto svi zaboravljaju Savanovića dečko kida trojke! Što se Rašića tiče, on je tip igrača poput Gurovića nema ga pa odjednom eksplodira i veže par trojki treba ga imati u timu! A kada na sve ovo dodamo Novicu i Tepića koji imaju odličan šut kako sa distance tako i za tri poena onda stvarno ne treba da brinemo što se šuta tiče. Perović igra bolje nego ikad a Paunić i Marković kidaju u odbrani a još kad se priključe Teo i Krstić šta više da se kaže sem RAZBIĆEMO IH SVE !!!!!!! NAPRED SRBIJA!!!!

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

Moje ime

pre 13 godina

Kao što sam i mislio :)
Moj kom

Po nekoj logici drugi će biti od visokih igrača naj verovatno Raduljica/Mačvan, gde dajem prednost Mačvanu zbog pokazanog do sada. Keselj će sigurno putovati (ako ne bude kažnjen) jer je uz Tea naš najbolji šuter.
(Moje ime, 25. avgust 2010 17:04)

Zile

pre 13 godina

Meni je licno bas drago sto je precrtao Raduljicu.
Tacno je da je dobar igrac ali je u Grckoj pokazao koliko mu je stalo do zemlje,za vreme tuce samo se sklonio gospodin sa strane kao neki patuljak.
Keselj je trebao da ode ali makar ima srce za razliku od ovog iznad pa bolje da ostane zbog atmosfere u timu.

zeljko

pre 13 godina

Juče je Ivković bio šokiran odlukom FIBE, danas smo mi šokirani odlukom Ivkovića. Neka se ne daj Bože povredi Kosta na prvoj utakmici, mi ostajemo s jednim centrom od 4 utakmice. Svi znamo kakva su koljena kod Krstića, koji je ispao iz ritma zbog ove tuče. Meni je izbor čudan. Valjda Duda zna najbolje sve o odnosima u kući, a nadam se da nije bilo presudno to što Raduljica sa svojom masom nije nikog mlatio protiv Grčke.

Iva

pre 13 godina

*nebo
Svaka cast za komentar. Cista desetka.

Sto se tice ovih strucnjaka i pitanja sto je otpao ovaj, kad je trebao onaj, imate virtualnog selektora pa se tamo takmicite. Ja hocu da pozelim nasim momcima puno srece, naka daju svoj maksimum i vratice im se.

Jedva cekam da pocne.

HoopFan

pre 13 godina

Raduljica bi imao zagarantovano mesto u svakoj od ostalih reprezentacija učesnica SP....sem možda u američkoj,jer i oni igraju samo sa jednim centrom.....šteta jer je on baš mnogo napredovao u poslednjih godinu-dve...Razgovarao sam sa nekoliko košarkaša koji su igrali protiv njega.Svi kažu da je neverovatno snažan i nezgodan za čuvanje,tako da ostavlja utisak da je mnogo viši i teži nego što zaista jeste...Šteta,ne sumnjam da bi odigrao vrhunski na ovom SP....
Sad se selektor pita,ali se samo nadam da nećemo igrati run and gun košarku,jer tranziciona igra bez Tea nikako neće funkcionisati dobro...Bez obzira što su momci najbolje pripremljeni u odnosu na ostale...
U svakom slučaju,puno sreće reprezentaciji...Mačvan je zaslužio da dobije mesto i u startnoj postavi,čovek je uvek davao maksimum u svim reprezentativnim kategorijama i konstantno pružao odlične partije,bez oscilacija....
Imamo potencijal da doguramo daleko,prve 3 utakmice imamo malo lakši raspored.....
Do odlučujućih utakmica,aktiviraćemo našu"tešku artiljeriju",svežu i gladnu pobede!
Srećno i berićetno ti bilo Srbijo!

djole

pre 13 godina

Odluka je kranje logična. Prve tri utakmice igramo protiv ekipa koje nisu opasne pod košem, nemaju dominantne centre (Nemci imaju visoke centre koji su dobri defanzivci ali nisu opasni u napadu). Protiv njih će Mačvan moći da odmeni Perovića na petici. Duda prosto nije smeo da pusti još jednog spoljnjeg igrača jer mu je tu rotacija mnogo potrebnija, posebno kada prve dve utakmice neće igrati sa Teodosićem. Nije smeo da ostane sa 5 igrača na poziciji 1,2 i 3. I ne slažem se da Veličković i Savanović mogu da igraju trojku. Savanović trojku nikada nije igrao, a Veličković je jedna od najboljih evropskih četvorki i jedna krajnje prosečna trojka (svako ko je gledao Real zna o čemu pričam), pa ne treba biti pametan mnogo i zaključiti koju poziciju Novica treba da igra. Pre Bjelica može da igra četvorku nego ova dvojica trojke. Izbor je jedini bio Raduljica ili Mačvan. Po meni Raduljica otpada zbog nešto lošije forme u poslednjih par utakmica, kao i zbog lošije igre u odbrani, nije bloker, što se od igrača visokog 213cm očekuje. Mačvan s druge strane je pokazao da može da čuva igrače dosta više od sebe, a i pokazao je zavidnu formu u poslednjih par utakmica. Plašim se jedino povrede jednog od centara, jer onda ostajemo sa poprilično niskom postavom.

ma ajde

pre 13 godina

Prosto je
MIROSLAV JE OTPAO, JER IMAMO PROBLEM NA JEDINICI. ZVUCI BEZ VEZE ALI JE TAKO. DA JE TEODOSIC TU OD POCETKA, OTPAO BI ILI PAUMIC ILI RASIC ILI MARKOVIC ((PRE MARKOVIC)POGLEDAJTE REAKCIJE IVKOVICA POSLE NJEGOVIH DODAVANJQA IZ SKOKA I SUTEVA GDE NE POGADJA NI OBRUC). OVAKO SMO TANKI NA TOJ POZICIJI I TO JE TO. DAKLE KOLATERALNA STETA TUCE U ATINI JE RADULJICA.

Lord_Sarma

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!

Aircanada

pre 13 godina

Au..koliko god da je Macvan potreban, malo je prerizicno ici na prvenstvo sa samo 2 centra(od kojih 1 nece biti na raspolaganju prve 3 utakmice).Naravno da zelim svu srecu nasima i naravno da ne sumnjam u Milanove kvalitete, ali mislim da bi nam bilo isplativije da imamo Raduljicu.

zilepfc

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!
(cudno!?!, 27. avgust 2010 11:53)

Kosta Perovic igra u Barseloni,a sta ti radis u zivotu ako je on balvan?

Djole

pre 13 godina

Mislim da imamo previse bekova u ekipi, a premalo centara. Pogotovo u situaciji kada Krle ne moze da igra 3 tekme. Nadam se da ce Macvan moci da popuni prazninu na poziciji 5. Plasim se da u ovakvoj situaciji zbog povreda ne ostanemo sa prinudnim resenjima na pojedinim pozicijama i da zbog toga padnemo u kljucnim momentima. Mislim da je visak bio neki bek(Tepic, Paunic), a ne Raduljica, ali selektor vrlo dobro zna sta i kako radi i zelim nasima sve najbolje. Nadam se samo da ovo nije neka kazna Raduljici zato sto nije otisao u jedan domaci klub u kome su ga zeleli...

Willzykk

pre 13 godina

80% vas je pročitalo samo naslov i odmah krenuli da komentarišu. Je l' lepo napisano da Angola nema visoke igrace, pa ga je zato otpustio. Nemačka će da igra bez Novickog, a Jordan nam ne može ništa, pa da igramo i sa 5 plejeva u prvoj petorci. A, odmah komentari kao da ćemo celo SP da igramo bez Krstića. -.-

www.nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda ne odstupa od stila 7-5(7 ''niskih'', 5 ''visokih'').Bila je nedoumica Mačvan ili Raduljica ali Mačvan je pokazao protiv Kine da je u mnogo boljoj formi pa je izbor bio logičan.Takođe, Duda se oslanja na tri slaba meča i da tu može Milan da iznese na poziciji 5.Setite se samo kako je Mačvan dobro čuvao Mozgova u meču protiv Rusije(Mozgov je viši 10cm).

vojo

pre 13 godina

e pa ode ova prica siroko.ispade keseljev otac drug sa dudom pa ga je zato poveo?pa mogao je i oca mu povest kad se po toj liniji bira?ja znam da je momak bio svjetski i evropski sampion za mladje selekcije,i to veoma zapazen,da kazem dominantan na trojci.rasic je rjesavao kup utakmice dok je igrao za fmp,stekao veliko iskustvo u evroligi.ne bi bio tu da je zdrav tripkovic,to se zna.e sad,meni licno,paunic smeta jer najmanje zna u ovoj ekipi.zadrzao bi ga dule u partizanu da je bio talenat.al ako je dudi bolji od raduljice vjerovatno je sa nekim razlogom.po meni novica i savan mogu igrati trojku,onda bi rasterecivali spoljnu liniju i ne bi bilo potrebe da se gomilaju spoljni igraci.al dudi treba neko ko igra dobru odbranu i trci kontre umjesto nekog ko nije za back-up centra.u svakom slucaju,raduljica je mlad momak i nece ovo shvatiti kao tragediju,i kad napreduje u nekim segmentima preuzece perovicevo mjesto.
vidim napadaju tepica.momak je igracina,starinskog stila al vrlo zahvalan.mislim da ce igrati odlicno,a sa teom se zna u prste,od 10god igraju zajedno.
posle susnih godina mislim da je konacno napravljen zdrav sistem.posle u najmanju ruku sramotnih rezultata uslijedio je briljantan.ja sam pobornik toga da svi najbolji budu na okupu,al me duda demantovao.ja sam misljenja da vujanic,rakocevic,stojakovic,pavlovic,radmanovic zasluzuju da budu na sirem spisku.al duda je misljenja da su oni svoje sanse propustili.gdje su bili 2003,4,5(najsramotnije godine),6,7,8.i on toliko vjeruje u ove momke da i ne pomislja da ih pozove.cak sa nekima mislim nije ni razgovarao.mozda sa vujanicem nema dobar odnos jer ga je bio stavio za kapitena prve godine,sada ga nema.mozda naredne godine se i to promijeni.eto zaista mi je zao sto necu vidjeti teove asistencije za stojakovica ili radmanovica,mnogo mi je zao al ni igrom u nba (osobito radman sto me razocarava) ni odnosom ne zasluzuju posebnu paznju.al ima nekih 15 igraca mladih koji cine bazu za 2012,a vecina od njih moze zestoko da napreduje,osobito bjelica,markovic,macvan,raduljica,marjanovic i keselj.zato srecno bilo momci,vrhunska ste ekipa,imate velikog maga za trenera i naj pjeja i genijalnog centra i krilnog centra i mislim da dobar rezultat mora doci.al eto da kazem,kad igraci jaric vujanic rakocevic pavlovic tripkovic stojakovic radmanovic erceg dragicevic milicic raduljica marjanovic,koji bi kao srbija 2 mogli da konkurisu za jednu od medalja,ne mogu da udju u sastav,zamislite kao je onda ovo jaka ekipa hehe.zato momci,uzmite medalju bilo koje boje,po meni licno objektivno posmatrano,sa grckom ili eventualno turskom zbog domacinstva bi trebalo da se bore za 3 mjesto,jer spanija i usa odskacu.momci najbolji ste,dajte sve od sebe.

igorche

pre 13 godina

Jaaako veliko iznenadjenje ! I ja sam od onih koji veoma veruju Ivkovicu, ali odluka da Raduljica ne ide je za mene u najmanju ruku sokantna !
Slazem se da je Keselja trebao da izbaci, on je najslabija karika u ovoj ekipi.... ALI postavlja se pitanje kako da ga izbaci sa spiska kada ga je dovukao u Olimpijakos .... Mislim da je to kljucni razlog zadrzavanja Keselja !

L0shMI

pre 13 godina

E stvarno ste strucnjaci... Pljujete Bjelicu kako nije timski igrac i sl. a proslu sezonu decko igrao u onom raspadu od tima koji je igrao po sistemu daj sto vise njemu da bi ga skuplje prodali, a decko ima realno nenormalne fizicke predispozicije.

Jeste nezgodna situacija sto je Duda morao da se odrekne teske 5, ali pogledajte npr americki tim. Tu je samo jedan igrac koji lici na 5 (zbog visine 2.16, Tyson Chandler) ali izuzetno pokretan i skocan (barem je takav nekad bio, proslo je vremena od kad je igrao za moj omiljeni NBA tim (Bullsi, naravno)) Da je tu jedan Dwight Howard, tad bi vec imali problema sa samo 2 5-tice u rotaciji s njima.

Mislim da ce nam kenguri napraviti dosta problema tu, mada nadam se da ce Aleks imati los dan (ipak nema Boa da ga tera da postize poene)

Za Keselja, moj burazer, kosarkas (91' Muslijeva generacija ) tvrdi da je neverovatan, ja ga nisam puno gledao (samo one tekme sto je zvezda igrala protiv nas), ali tu nije puno igrao (a i cuvali su ga Pera Bozic i Kecman (protiv njih se ni Navaro nije naigrao ))

A za ove indijance sto pljuju Tepica, ja i dalje tvrdim da je on nas NAJBOLJI igrac!!! Ubedljivo! I treba ga istrpeti, podrzati! Sa malo vise samopouzdanja, bye bye Diamantidis. Ja nisam video coveka da je uspeo onako dobro da cuva Siskauskasa (svi znate koji je to terorista)). Fali mu sigurnost. Da Vas podsetim : dvocifren broj uzastopnih utakmica u EL u kojima je postigao bar 1 trojku. Nesto malo preko 2m, nisam video da mu je neko ukrao loptu. Moze da cuva i jace od sebe, a cuva i daleko nize i brze plejeve bez problema. Ako ga cuva nizi igrac, igra ledjima (a izuzetno je jak). A pritom je (ne zelim nikog da uvredim) nas najinteligentniji igrac ( i kosarkaski a i ovako deluje ). Od neponovljivog Bodiroge nisam video igraca koji me toliko odusevljava svakim potezom na utakmici. (A onaj alley-oop za Rakocevica prosle sezone, neprocenljivo)

Show me some love

pre 13 godina

Alo pljuvaci Keselja oladite malo,boljeg sutera od njega nemamo barem trenutno!!!Decko ima da eksplodira vec na ovom prvenstvu.......
Nije Mirko(Duda)budala al ste zato vi najpametniji!!!
Dominiraj bre!!!

zasto objavljujete postove koji su cista budalastina?

pre 13 godina

@Vladimir

Americki i argentinski centri? Jesi pogledao te timove uopste pre posta koji si napisao? Ameri nemaju klasicnu peticu u timu uopste. A o Argentini treba gledadi kroz prizmu Skole, koji nije centar vec cetvorka...

Lane

pre 13 godina

alo gospodo "selektore" kako vas bre nije sramota da kritikujete jednu kosarkasku velicinu kakav je Duda????
covek je lepo rekao da je odluka takva zato sto prve tri utakmice igramo sa ekipama koje bas i nisu jake na centarskim pozicijama..valjda on najbolje zna sta radi..a sto se tice Paunica zaboravili ste njegov doprinos na EP prosle godine..??Treba svi zajedno da navijamo za Srbiju i verujemo u ove mlade momke!NAPRED SRBIJA!

da se prisetimo sta se pisalo prosle godine

pre 13 godina

Ti si covece definitivno nepriznat Dudin sin...sto bi neko rekao pre par dana
(@ofk, 8. septembar 2009 21:02)

Ovo je komentar od pre 12 meseci. Decko je uporan.

jugo

pre 13 godina

Vidi se da ovde ljudi koji daju komentare ne gledaju konferencije za stampu sta prica Duda Ivkovic, pa pre par dana je rekao da Raduljica za 4 minuta naravio 4 licne greske to mu se deslo i na turniru u Sloveniji kao i Bjelici mada ovaj drugi znatno poboljsao formu na kraju priprema, i po meni licno Raduljica i nije u nekoj bog zna kakvoj formi, daleko pre njega je Macvan, a Duda je rekao da je borao izmegju njih dvoje tao da ostale igrace ostavite na miru pa bili su 2 meseca na primpremi valjda oni bolje znaju od nas.

DaMarcus

pre 13 godina

Odluka je stvarno bila teska, ni sam ne znam da li je ispravna??Muci me to sto cemo u prve tri utakmice imati samo jednog centra, a ostali nemaju nikakve predispozicije da odigraju na toj poziciji,osim mozda Macvana,ali je i on prenizak..Sta ako se Kosta Perovic povredi??? Mozda je ipak bilo bolje da se izostavi neki bek ili krilo,tipa Paunic ili Keselj..Ne znam,jako je diskutabilno!

Gira PFC

pre 13 godina

AUUUUU! Za mene je ovo veliko iznenađenje, potpuno neočekivano - pretpostavljao sam da će otpasti neko od spoljnih igrača, kad ono naša najperspektivnija "petica"! Ko bi rekao? Ali, ako neko zna ove igrače, kako treniraju i kako se ponašaju, to je onda Duda Ivković, te stoga mogu samo da se molim da je doneo pravu odluku.

carlo

pre 13 godina

Naravno da nece otpasti igrac iz Dudinog kluba.
(antara-sindrom, 27. avgust 2010 14:01)

naravno da nece, trebao je rasica,,, keselj em je brzi, em vislji, em bolji u odbrani, em tri-puta vise koseva dao u pripremnim.. ako treba, i pleja bi igrao bolje. keselj je jedno tri puta univerzijalniji na svim pocicijama od smotanog rasica, koji sc na prvenstvu imati prosecno 2.1 poena i 1.5 asistencija...

Kevin Durant

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?
(BABA VANGA, 27. avgust 2010 20:52)


NEsumLJas,a...?? ae prvo nauci gramatiku pa ostavi neki komentar...

NE SUMNJAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hadzipenda

pre 13 godina

Pa dobro sta sad... nije smak sveta i ja se nadam da cemo kvalitetno odigrati i da cemo preziveti bez kaznjenih dok se ne vrate...
Napred...

nikola

pre 13 godina

Pa dobro... Duda ima debeli kredit za sve sto uradi, on je sa njima bio 24 sata danonocno i zna sta radi,,,realno, ekipa je selektirana sa dosta spoljnih igraca, za ocekivati je da dajemo 70-85 koseva po mecu...a za Raduljicu, licno, mnogo mi je zao, ocekivao sam da se otpisuje izmedju Keselja ili Savonovica, ali opet, Duda zna sta radi, verovatno je najbolje izabrano shodno okolnostima :)

Nikola Lalović

pre 13 godina

Ne mogu da verujem... Šta mu znači taj Paunić?!?! Pa i Rašić!! Sad će mo prve tri igrati sa jednim centrom! A joj... Valjda zna šta radi Duda... I kako je Kosta kilav, možemo da ostanemo i bez njega...
Paunić nije nivo ni za Aris iz Soluna, de nije iamo ni 2min po meču... Isterali ga... Kao i iz Ostendeo... Sad potpisao za neku rusku boraniju.. Pa nek je i Rašića ili Kešalja izbacio bilo bi bolje...
Aj živi bili pa videli..

role

pre 13 godina

Ne znam, meni ovo nema nikakve logike.Otpisom Raduljice ostadosmo na samo jednom klasicnom centru za prve 3 utakmice.Cak i da Krstic moze igrati od pocetka turnira trebao je ostati Raduljica,jer se do sad uvijek vodilo 5 centara i krilnih centara.Sad,pogotovo u ovakvoj situaciji, odustat od te prakse mi se cini suludo. Ocekivano je bilo da otpadnu Keselj ili Paunic.Prije Keselj, jer Paunic krlja odlicno u odbrani.Ocito ne zeli da ostavi kuci covjeka kojeg ce sl sezone trenirati u klubu.

po obicaju

pre 13 godina

neunistiva grobarija!!! kazu keselja da izbace pre rasica, haha... pa keselj je brzi, vislji, u priprema dao troduplo vise poena od rasica, u odbrani duplo bolji. kratko, u svim segmentima kosarke je duplo, ne, verovatno troduplo bolji od rasica, cak i pleja bi bolje igrao!

sto se tice raduljice, nikad ga ne bi odstranio, ostaje nam jedan centar perovic i ako treba macvan prve tri utakmice.! RASICA bre si trebao da izbacic, sta ce ti on, jaooo, covek antikosarkas, imace na prvenstvu 2.1 poena, 1.5 asistencija!!!! bjelica bez problema bi ga zamenio, sta god da igra ovaj rasic!!!

Filip

pre 13 godina

Ovde se sad samo vidi po nekim komentarima, dosta njih da svi ovi koji su pisali se stvarno ne razumeju u kosarku ama bas ni malo(1%).Kako moze neko a da pre toga ne razmisli da kaze da Krstic izostane saspiska, pa ljudi on je sad odsutan ali Ivkovic mora i to on zna da ga vodi jer je on kapiten i glavni centar koji nam i drzi ovu poziciju u reprezentaciji.A i stvarno se sad vidi kako pojedini imaju obraza da ovako pametuju Dudi, mislim stvarno nemamo postovanja ni prema ovakavom coveku! Srecno sutra momci!!!

Krivi Stojko

pre 13 godina

Ne shvatam koji su kvaliteti Marka Keselja da uopste bude u sirem sastavu reprezentacije a jos manje da dobije prednost u odnosu na Raduljicu. Ovo mi ne mirise na dobro. Igracemo tri utakmice sa jednom peticom a na cetvrtoj ni on nece biti upotrebljiv zbog umora.

djukalfc

pre 13 godina

Stvarno sramotnaodluka FIBE! Nema veze,iz ovoga ćemo izaći još jači....Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!!
P.S.Slažem se sa mnogima po pitanju Raduljice....za tri meča,Perović neće moći više da diše,ostaje nam samo on u odsustvu Krstića......bolje da je Kešelja precrtao sa spiska,mada ko zna....mozda on naprosto ,,pukne" na ovom prvenstvu!!!
JOŠ JEDNOM:Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!! ZLATO SE VRAĆA U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Optimista

pre 13 godina

Slažem se sa Dudinim izborom. Izbor je morao biti izmedju Mačvana i Raduljice, mislio sam da će ipak izabrati Raduljicu zbog visine, ali se Duda odlučio za Mačvana zbog veće upotrebljivosti tokom turnira.
Posmatrajući pripremne utakmice primetna je bila lošija igra Raduljice u odbrani, veliki broj faulova i nervoza. Ukoliko Raduljica pravilno shvati Dudinu odluku i popravi ponačanje i igru u odbrani, za 2012. i OI će biti startni centar.
Verujem da će igra reprezentacije biti veoma borbena i tečna a rezultat će zavisiti od prve tri utakmice(i nadam se pobede) i osmine finala (pobeda protiv Hrvatske bi bila idealna za nastavak turnira).

Ne greje me sunce

pre 13 godina

Ako je već morao neki centar da otpadne,trebao je Perović jer je Raduljica duplo bolji od njega.Mada neznam šta će Rašić na spisku,nemamo šutera a on to sigurno nije.Morao je Rakočević sa bude pozvan,ovako teško ćemo nešto uraditi.Daj Bože da se varam.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Iako se i dalje ne slazem sa odlukom da se Radulhica skine sa spiska mislim da ipak Duda zna sta radi. Analizirani su rosteri drugih ekipa sa kojima se surecemo u prve 2-3 utakmice i selektor veruje da i ovako mozemo da ih prodjemo. Videcemo kako ce sve ispasti na kraju. Mislim da smo mogli bez jednog beka, da li je to Paunic ili po meni Markovic, ne znam. tesko je sad biti pametan. Verujem da Duda zna najbolje. Srecno momci!!!

ofk

pre 13 godina

Ko se normalan u sadasnje vreme moderne kosarke kad su centri jako trazeni kad ih je malo....odrice.precrtava.Jos jedna tehnicka greska Dude .Prva nas je kostala 2 igraca

Simo Cane Brko

pre 13 godina

Ekipa ravna ... Jedino cenim Krstića, Teodosiča i Savanovića. Imamo 5 playmakera (čudo ne ide i Bojan Popovića), a nijednog beka šutera. Osim Tea nema ko da da trojku. I dokad više taj Tepić, igra sa 25 kao da ima 40 godina, a i uvek upropasti završnice.

nikola

pre 13 godina

e stvarno sam neprijatno iznenadjen.Paunic je daleko najgori igrac u ekipi,koji igra ispodprosjecno u klubu.pa i velickovic i savanovic mogu da igraju trojku po potrebi,i cemu gomilanje niskih igraca?raduljica je vrlo talentovan momak i mislim da je bilo mjesta za njega,pogotovo jer moge igrati i cetvorku.au bas mi krivo zbog momka.

Dark Angel

pre 13 godina

Dudo, jesi stvarno veliki strucnjak ali sto Raduljicu? Evo mog vidjenja. Ja znam da si uvek vodio petoricu visokih igraca ali mogao si sad napraviti izuzetak. Svi kazu trebao je Keselj...evo sto nije, prvi razlog sto je on uz Bjelicu jedino pravo krilo...drugi razlog sprema ga za Olimpijakos. Paunic i Markovic igraju stravicnu odbranu...E sad nije mi jasno sto vodi RASICA. Jeste jedini suter ali ispod proseka...Zar mora suter biti BEK? Imamo mi Teodosica(1), Bjelicu(3), Velickovica(4) sutere...plus Savanovic, Macvan, sve haUBICE. Rasicu, Rasicu???? DUDA vodi Srbiju do polufinala sigurno...najteze ce im biti u osmini finala protiv Hrvatska?, Slovenija? Brazil? SAD?...cetvrtfinale prolazimo laganica...

Nikola

pre 13 godina

Po meni ovo je malo neozbiljno. Molio bih nekog da mi objasni u kojoj bi varijanti kazne Raduljica ostao na spisku. Kako ne mogu da je nadjem, mislim da je ovo bilo malo grubo prema njemu.

boban

pre 13 godina

Svako ko nesto prognozira i bude u pravu neka to kopira i pokaze da se vidi ko nesto zna a ko lupa gluposti. To postujem i pozdravljam.

Aleksandar Milosevic

pre 13 godina

Raduljica je odlican.pravi centar.Ekipa nam je dobra,osim Keselja(ocajan je),koji sigurno ne bi bio na spisku da ga Ivkovic nije doveo u olimpijakos,stvarno katastrofa,nemoguce da nema bolji od njega...

pera kojot genijalcina!

pre 13 godina

Kako svi vole da hvale dudu, pa to je nevidjeno!
Gledao covek lepo sa strane proteklih godina kako sa 86,87,88 godistem osvajamo prvenstva za mlade, dosao lepo u zemlju dembeliju okupio sampione i cao zdrao!
e tako se to radi!
tajming je cudo!
sad idu milke u olimpijakosu...
a ti majko srbijo ciao!!!!!

RADOSLAV ČURČIĆ

pre 13 godina

Šta će biti Druže Dudo ako se roviti Krstić povrijedi ili spretni i okretni Kosta????? Jako pametno!!!!
Objektivno od Poljske Paunić van FORME---totalni prosjek!!
Pozdrav i puno sreće iz Osijeka.

MICKEY

pre 13 godina

Čudna mi je odluka. Ispod koša smo tanki i to je činjenica naročito ako se uzme u obzir da Krstić ne igra prve tri utakmice. Ljudi pa mi imamo samo tri klasična igrača na pozicijima 4 i 5- Krstić (pozicija 5 ali neće igrati 3 utakmice), Perović(pozicija 5), Mačvan (pozicija 4) i to je to jer
i pored visine Veličković se često izvlači i ne igra dovoljno pod košem već igra na poziciji 3. Kešelj je trojka (može i dvojka) jer i pored visine nema masu isto kao i Bjelica i Savanović (klasične trojke) ....
Protiv jakih centarskih ekipa faliće mase pod košem!
p.s. Imamo previše igrača na pozicijama 1-2-3 i btw Paunić je morao da leti!

terza

pre 13 godina

vec je par njih spomenulo, duda nije mogao da "precrta" igraca koga je upravo doveo u olimpijakos. s druge strane, morao je da sacuva i sve ostale igrace na poziciji 1.licno bih pre otpisao perovica, keselja najpre, naravno ali to nije bila opcija za dudu. ovo je kocka, videcemo hoce li se isplatiti dudi koji, kao i svi mi, Boga moli da teo i krle budu na najvisem nivou posto izdrze kazne.

Turbonegro

pre 13 godina

??? Mislim da se ja u svemu ovome ne pitam ništa, ali mislim da je ovo skroz nelogičan potez Ivkovića. Sad samo možemo da nagađamo što nije otpao npr. Kešelj (možda ga razigrava za Olimpijakos?), Bjelica (koji uopšte nije timski igrač, i to se videlo u pripremnim utakmicama), Paunić (nešto kao Bojan Popović, odbrana bez napada) ili čak Perović koji mislim da neće moći fizički da izdrži 3 utakmice kao startni i glavni centar. Ali OK... videćemo, samo se bojim da je Ivkovićeva odluka mnogo neracionalna.

BABA VANGA

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?

dejan

pre 13 godina

odusevljen sam dudom i verujem u njega,al zaista mi nije jasno,sta radi rasic u timu!?
koja je njegova uloga?
Delimicno mi je jasno sto je otpao raduljica,jer posle 3 meca,bez krstica,on ce imati na raspolaganju 2 cista vrhunska centra i macvana,koga smatram opasnom cetvorkom.Ove prve 3 reprezentacije nemaju neku centarsku liniju,tako da se opsutite,al rasic????!!decko kos ne moze da da...

Vladimir

pre 13 godina

imam puno poverenje u reprezentaciju ali mislim da je ovo pogresna odluka.ne samo da smo ostali bez krstica na 3 utakmice nego i bez jos jedne fizicki jake 5.ne znam koliko ce krstic moci sam da izdrzi sa americkim i argentiskim centrima jer mislim da perovic ne moze njima da parira po snazi i u skoku.

Krilini C

pre 13 godina

Za prve dve utakmice mozda i nije bitno ali protiv Nemaca koji imaju sijaset visokih igraca bice vrlo tesko igrati sa jednim centrom.
Mora da nas potrefi sutersko vece da bi to mogli dobiti. Posle sledi Australija koja je jaka na centru pa Argentina jos jaca.
Naravno da moze i ovako ali bice vrlo tesko.

KOSTUNICA

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!

PBK

pre 13 godina

Kada se u zaru borbe dva igraca potuku to i nekako mogu da shvatim ,ali kada podignete stolicu na protivnika to je vec za zestoku kaznu.Nas Duda je Krstica nagradio,jer kapiten je taj na koga igraci i navijaci treba da se ugledaju,pa cemo u buduce kosarkaske utakmice gledati iskljucivo iz fotelja.Pao si na pedagoskom ispitu Dudo.

VETERAN

pre 13 godina

Gospodine Ivkovicu ipak ste zreli za gerentologiju. Ne mogu verovati da tako dobrog igraca ste se odrekli u trenutku kada Krstic ne moze igrati prve tri utakmice. Mozda bi bilo bolje da ste se odrekli Krstica u ovoj situaciji. Napred kosarkasi, pokazite da se najbolju kosarkasi na svetu radjaju u Srbiji.

fki

pre 13 godina

Pa sto nije izbacio Keselja, po meni je on ovde najslabiji, a i odrekao se pravog centra sad kad imamo problema sa Krsticem...
Keselj je samo jedna paljevina i nista vise, daleko je on od reprezentativca, on je i jedan od onih koji su se najvice kurcili u tuci sa grcima...

kinez

pre 13 godina

Duda je pokazao koliko mu je vise stalo do licnog interesa,jer dovodi Keselja u Olimpijakos,i sad da ga je otpisao iz reprezentacije, gazde bi pitale : a sto ga onda dovodis kod nas ako ti nije dobar u repki?
Nisam grobar a ni zvezdas,ali ocigledno je kakav mentalitet imaju zvezdasi,sve su uvek bili paljevine... jos od vremena sase obradovica,pa tomasevic(iz vremena zvezde),rakocevic,radivojevic,keselj.. sve usijane glave.. Bjelica ko da nije iz te kuce.
Sa druge strane ni Raduljica nije pokazao ono sta moze da uradi,ali opet u slucaju da nema Krstica,on je trebao biti bar privremeno resenje.

kukulele

pre 13 godina

bitno je da je otpao fizicki najjaci igrac,ali nema veze,Duda je ostavio VRSNE SUTERE Markovica i Paunica...jedan ne zna ni da postavi napad,ni da dribla a o sutu da ne pricam, dok drugi ne zna..pa nista...lepo je to sto obojica igraju odbranu,ali kad bude trebalo da se sutira,bice kamena s ramena...pored rasica,tepica pa i bjelice,koji mogu na keca sa klupe,ne vidim potrebu za markovicem i paunicem...jedan ok,ali obojica...a keselj je tu jer je upravo potpisao za olimpijakos...ne mislite valjda da ce njega da sutne?

Ivan

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je ostavio Keselja,i da je krenuo sa dva centra,pri tom se neckao izmedju Raduljice i Macvana.Ne znam al ovo mi ne mirise na dobro,Raduljica je bio najbolji igrac u nasoj ligi.

ratko

pre 13 godina

teska odluka, mozda se ispostavi i kao kljucna. Licno - mislim da ce biti velikih problema u prve tri utakmice. U svakom slucaju, mislim da su prije trebali da otpanu sa spisak rasic, keselj ili paunovic, nego raduljica. Sto je tu je, vidjecemo kako ce sve da izgleda...

boban

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem odluku, pogotovo kad se uzme u obzir da je krstic kaznjen tri utakmice! sta ostaje, centar perovic i polucentar macvan???

Krivi Stojko

pre 13 godina

Ne shvatam koji su kvaliteti Marka Keselja da uopste bude u sirem sastavu reprezentacije a jos manje da dobije prednost u odnosu na Raduljicu. Ovo mi ne mirise na dobro. Igracemo tri utakmice sa jednom peticom a na cetvrtoj ni on nece biti upotrebljiv zbog umora.

Lord_Sarma

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!

cudno!?!

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!

igorche

pre 13 godina

Jaaako veliko iznenadjenje ! I ja sam od onih koji veoma veruju Ivkovicu, ali odluka da Raduljica ne ide je za mene u najmanju ruku sokantna !
Slazem se da je Keselja trebao da izbaci, on je najslabija karika u ovoj ekipi.... ALI postavlja se pitanje kako da ga izbaci sa spiska kada ga je dovukao u Olimpijakos .... Mislim da je to kljucni razlog zadrzavanja Keselja !

pFc

pre 13 godina

Stvarno neverovatna odluka, ja sam ocekivao da ce vratiti Bobija ili tako nesto, ali ovo je mnogo ludje. Macvan je izvandredan i svakako zasluzuje mesto u timu, ali nikako nije klasican centar. Po meni je trebao da ispadne neko od nizih i slabijih pod kosem (Keselj, Bjelica, Paunic, Rasic). Cak i sa Krsticem smo u eliminacijama pod kosem fizicki dosta slabiji od Argenitne, USA, Grcke.

dejan877

pre 13 godina

dokaz,da u Srbiji sve ide preko veze,trenirao sam sa Keseljom,bio je prosecan igrac ciji je otac bio i te kako dobar prijatelj,sa Dudom Ivkovicem,eto doveo ga je Olimpijakos,i ostavio u reprezentaciji,i ako je sasvim prosecno odigrao sezonu za Zvezde,decko je i u mladjim kategorijama bio rupa u odbrani,sto i dalje nije popravio...Raduljica je zbog tog poznanstva lisen da igra na SP,iako je jedan od nasih najboljih igraca,cvrst,jak,centar,nedju najboljima u Evropi,sta reci.mnogo mi je krivo,nepravda.

Zile

pre 13 godina

Meni je licno bas drago sto je precrtao Raduljicu.
Tacno je da je dobar igrac ali je u Grckoj pokazao koliko mu je stalo do zemlje,za vreme tuce samo se sklonio gospodin sa strane kao neki patuljak.
Keselj je trebao da ode ali makar ima srce za razliku od ovog iznad pa bolje da ostane zbog atmosfere u timu.

Simo Cane Brko

pre 13 godina

Ekipa ravna ... Jedino cenim Krstića, Teodosiča i Savanovića. Imamo 5 playmakera (čudo ne ide i Bojan Popovića), a nijednog beka šutera. Osim Tea nema ko da da trojku. I dokad više taj Tepić, igra sa 25 kao da ima 40 godina, a i uvek upropasti završnice.

pera kojot genijalcina!

pre 13 godina

Kako svi vole da hvale dudu, pa to je nevidjeno!
Gledao covek lepo sa strane proteklih godina kako sa 86,87,88 godistem osvajamo prvenstva za mlade, dosao lepo u zemlju dembeliju okupio sampione i cao zdrao!
e tako se to radi!
tajming je cudo!
sad idu milke u olimpijakosu...
a ti majko srbijo ciao!!!!!

ofk

pre 13 godina

Ko se normalan u sadasnje vreme moderne kosarke kad su centri jako trazeni kad ih je malo....odrice.precrtava.Jos jedna tehnicka greska Dude .Prva nas je kostala 2 igraca

Nikola Lalović

pre 13 godina

Ne mogu da verujem... Šta mu znači taj Paunić?!?! Pa i Rašić!! Sad će mo prve tri igrati sa jednim centrom! A joj... Valjda zna šta radi Duda... I kako je Kosta kilav, možemo da ostanemo i bez njega...
Paunić nije nivo ni za Aris iz Soluna, de nije iamo ni 2min po meču... Isterali ga... Kao i iz Ostendeo... Sad potpisao za neku rusku boraniju.. Pa nek je i Rašića ili Kešalja izbacio bilo bi bolje...
Aj živi bili pa videli..

nikola

pre 13 godina

e stvarno sam neprijatno iznenadjen.Paunic je daleko najgori igrac u ekipi,koji igra ispodprosjecno u klubu.pa i velickovic i savanovic mogu da igraju trojku po potrebi,i cemu gomilanje niskih igraca?raduljica je vrlo talentovan momak i mislim da je bilo mjesta za njega,pogotovo jer moge igrati i cetvorku.au bas mi krivo zbog momka.

role

pre 13 godina

Ne znam, meni ovo nema nikakve logike.Otpisom Raduljice ostadosmo na samo jednom klasicnom centru za prve 3 utakmice.Cak i da Krstic moze igrati od pocetka turnira trebao je ostati Raduljica,jer se do sad uvijek vodilo 5 centara i krilnih centara.Sad,pogotovo u ovakvoj situaciji, odustat od te prakse mi se cini suludo. Ocekivano je bilo da otpadnu Keselj ili Paunic.Prije Keselj, jer Paunic krlja odlicno u odbrani.Ocito ne zeli da ostavi kuci covjeka kojeg ce sl sezone trenirati u klubu.

po obicaju

pre 13 godina

neunistiva grobarija!!! kazu keselja da izbace pre rasica, haha... pa keselj je brzi, vislji, u priprema dao troduplo vise poena od rasica, u odbrani duplo bolji. kratko, u svim segmentima kosarke je duplo, ne, verovatno troduplo bolji od rasica, cak i pleja bi bolje igrao!

sto se tice raduljice, nikad ga ne bi odstranio, ostaje nam jedan centar perovic i ako treba macvan prve tri utakmice.! RASICA bre si trebao da izbacic, sta ce ti on, jaooo, covek antikosarkas, imace na prvenstvu 2.1 poena, 1.5 asistencija!!!! bjelica bez problema bi ga zamenio, sta god da igra ovaj rasic!!!

tunjevina

pre 13 godina

Apsolutno ocekivana odluka!Doneo je odluku ne vezano za kazne jer igramo prve 3 tekme sa slabijim ekipama.Najvazbije da ce Krle i Teo biti tu kada bude bilo najvaznije.A vi sto pisete da je trebao Keselj da otpadne...Kao prvo Keselj je odigrao cele pripreme konstanto dobro u odbrani i solidno u napadu,i naravno dodatna cinjenica da ga je Duda doveo u Olimpiakos,i plus na krilu smo ubefljivo najtanji,tako da on nikako nije mogao da otpadne!Raduljica je bio logicno resenje.Rekao je Duda za njega jos pre nedelju dana da pravi glupe prekrsaje i za 10min napravi 5 licnih gresaka.Ma zna Duda zna radi,sta vam je...

Nesa

pre 13 godina

Puna podrska Dudi i momcima, ali mislim da je ovo krajnje cudna odluka.
Mislim da je Raduljica zasluzio da ide, pogotovo sto nas cekaju velika iskusenja na poziciji 5. Tri utakmice bez Krstica,a onda Argentina, Australija, pa u drugom krugu Brazil, Hrvatska, Slovenija baziraju igru na centrima. Prekobrojni je trebao da se nadje na krilnoj poziciji (Keselj), gde imamo dosta igraca koji mogu uspesno da je pokriju (Bjelica, Tepic, Savanovic, Paunic, Velickovic).
Ne vidim zasto Keselj ide, cime je zasluzio i sta doprinosi u igri reprezentacije.

mrzim hvalisavce

pre 13 godina

@boban, 27. avgust 2010 11:59

ako nešto mrzim na ovom forumu to je kada neki komentator iskopira svoj komentar koji je dao ranije i u kojem je nešto prognozirao i kaže: ''Evo vidite kako sam ispao pametan!''

Aleksandar Milosevic

pre 13 godina

Raduljica je odlican.pravi centar.Ekipa nam je dobra,osim Keselja(ocajan je),koji sigurno ne bi bio na spisku da ga Ivkovic nije doveo u olimpijakos,stvarno katastrofa,nemoguce da nema bolji od njega...

Djole

pre 13 godina

Mislim da imamo previse bekova u ekipi, a premalo centara. Pogotovo u situaciji kada Krle ne moze da igra 3 tekme. Nadam se da ce Macvan moci da popuni prazninu na poziciji 5. Plasim se da u ovakvoj situaciji zbog povreda ne ostanemo sa prinudnim resenjima na pojedinim pozicijama i da zbog toga padnemo u kljucnim momentima. Mislim da je visak bio neki bek(Tepic, Paunic), a ne Raduljica, ali selektor vrlo dobro zna sta i kako radi i zelim nasima sve najbolje. Nadam se samo da ovo nije neka kazna Raduljici zato sto nije otisao u jedan domaci klub u kome su ga zeleli...

Ne greje me sunce

pre 13 godina

Ako je već morao neki centar da otpadne,trebao je Perović jer je Raduljica duplo bolji od njega.Mada neznam šta će Rašić na spisku,nemamo šutera a on to sigurno nije.Morao je Rakočević sa bude pozvan,ovako teško ćemo nešto uraditi.Daj Bože da se varam.

sbrdasdola

pre 13 godina

Samo se nadam da ce Krstic i Kosta ostati zdravi a da ce Macvan uspeti da odigra dobro centra prve tri utakmice. Ja bih u ovoj situaciji otpisao Keselja ali ja se ne pitam :) Puno srece momci! Srbija!!!

io

pre 13 godina

Da li ste vi to možda zaboravili da imamo Novicu, koji će da ih pokida sve redom?
Ili ne vidite da imamo deset igrača koji su prejaki na skoku i u odbrani, ali i problem sa šuterima?
Kešelj šutira i skače.
Opustite se svi...

Turbonegro

pre 13 godina

??? Mislim da se ja u svemu ovome ne pitam ništa, ali mislim da je ovo skroz nelogičan potez Ivkovića. Sad samo možemo da nagađamo što nije otpao npr. Kešelj (možda ga razigrava za Olimpijakos?), Bjelica (koji uopšte nije timski igrač, i to se videlo u pripremnim utakmicama), Paunić (nešto kao Bojan Popović, odbrana bez napada) ili čak Perović koji mislim da neće moći fizički da izdrži 3 utakmice kao startni i glavni centar. Ali OK... videćemo, samo se bojim da je Ivkovićeva odluka mnogo neracionalna.

nemanja

pre 13 godina

Ermmmm,iz komentara se jasno vidi da ljudi komentarisu odluku Ivkovica a da nisu ni gledali pripremne utakmice!
Dakle,ocigledna je zamisao Ivkovica da Keselj igra ono sto je Tripkovic igrao na EP.Razumem da on nema suterske sposobnosti kao Uros,medjutim nemamo klasicnog sutera u timu,tuzno ali istinito.Keselj je brz,skocan,atleta,vise nego solidnog suta.Ocigledno je da ce doprineti skoku i odbrani,u odnosu na bilo kog drugog igraca na toj poziciji.
E sad,postavlja se pitanje zasto je Paunica ostavio u ekipi.Iskreno,decko jeste da se trudi ali nije taj kalibar.Dovoljno nam je sto imamo Markovica kao beka koji baca kamenja,uz svo duzno postovanje kvalitetima ostalim segmentima igre,sad imamo jos i Paunica...Zamislite jos da je tu Bojan Popovic i da njih trojica igraju u petoric,ili makar dvojica...zona 2-3 i ne bi vola uboli...
Dakle,po meni je Paunic bio glavni kandidat za igraca br.13,alternativa je bio Rasic,po meni limitiran igrac izrazito slabe psihe.Eto,Duda se odlucio za Raduljicu,koji ne zaostaje kvalitetom za Perovicem.Malo mi je cudna ova odluka imajuci obzir da igramo sa Australijom u grupi,da nece Kosta da cuva Marica?
Anyway,zelim nasim na prvom mestu zdravlje a za srecu se treba i izboriti.

BABA VANGA

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?

ratko

pre 13 godina

ovo nije uredu prema Raduljici, dečko je dobro odradio pripreme, bio zapažen na prijateljskim utakmicama, a sada ispašta zbog hirova drugih igrača, tukli su se i sada treba da ispaštaju oni lično a ne neko drugi zbog nijh. Pitanje je od kolike će nam koristi biti Krle nakon ove suzpenzije...

vojo

pre 13 godina

ne ponasa se raduljica kao razmazena zvijezda,takva mu je faca, nego je on igrac koji zna da igra,za razliku od preovica koji odradjuje posao.raduljica nije za rezervnog centra,treba neko da udje na napravi licne i odbranu drzi kao perovic.al open kapiram kako ga ne povede jer paunic je prosjecan igrac,tipa vesa petrovica,kad vec i novica i savanovic mogu igrati trojku,cemu gomilanje spoljnih igraca onda?plus sto raduljica moze i cetvorku.a macvan je bolji igrac od njega, ima sampionski pelcer i petlju kad je gusto.igracina.nisam ovo ocekivao al svejedno,duda valjda bolje od mene zna.

dejan

pre 13 godina

odusevljen sam dudom i verujem u njega,al zaista mi nije jasno,sta radi rasic u timu!?
koja je njegova uloga?
Delimicno mi je jasno sto je otpao raduljica,jer posle 3 meca,bez krstica,on ce imati na raspolaganju 2 cista vrhunska centra i macvana,koga smatram opasnom cetvorkom.Ove prve 3 reprezentacije nemaju neku centarsku liniju,tako da se opsutite,al rasic????!!decko kos ne moze da da...

Vladimir

pre 13 godina

imam puno poverenje u reprezentaciju ali mislim da je ovo pogresna odluka.ne samo da smo ostali bez krstica na 3 utakmice nego i bez jos jedne fizicki jake 5.ne znam koliko ce krstic moci sam da izdrzi sa americkim i argentiskim centrima jer mislim da perovic ne moze njima da parira po snazi i u skoku.

RADOSLAV ČURČIĆ

pre 13 godina

Šta će biti Druže Dudo ako se roviti Krstić povrijedi ili spretni i okretni Kosta????? Jako pametno!!!!
Objektivno od Poljske Paunić van FORME---totalni prosjek!!
Pozdrav i puno sreće iz Osijeka.

terza

pre 13 godina

vec je par njih spomenulo, duda nije mogao da "precrta" igraca koga je upravo doveo u olimpijakos. s druge strane, morao je da sacuva i sve ostale igrace na poziciji 1.licno bih pre otpisao perovica, keselja najpre, naravno ali to nije bila opcija za dudu. ovo je kocka, videcemo hoce li se isplatiti dudi koji, kao i svi mi, Boga moli da teo i krle budu na najvisem nivou posto izdrze kazne.

Markonato

pre 13 godina

HAHAHAAHAHA, PA OVO JE SMEJURIJA! Igramo sa jednim centrom tri utakmice, pa razbice nas svi! Umesto da odleti Keselj, on vraca coveka koji je mogao da eksplodira na prvenstvu! E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Tebe će sigurno da obruka, jer si u životu napravio takve rezultate da bi jedino Dream-team u kompletnom sastavu imao neku sansu da ti ne ukalja lik i delo...Stvarno ne znam kako te, bre, nije sramota da napišeš ovakvu nebulozu?!

Kamikaza

pre 13 godina

Totalno mi nije jasna ova odluka...da ju je neko drugi doneo, nazvao bih je "jako glupom odlukom", ovako ipak ne smem to da kazem, ali mi nista tu nije jasno...

ma ajde

pre 13 godina

Prosto je
MIROSLAV JE OTPAO, JER IMAMO PROBLEM NA JEDINICI. ZVUCI BEZ VEZE ALI JE TAKO. DA JE TEODOSIC TU OD POCETKA, OTPAO BI ILI PAUMIC ILI RASIC ILI MARKOVIC ((PRE MARKOVIC)POGLEDAJTE REAKCIJE IVKOVICA POSLE NJEGOVIH DODAVANJQA IZ SKOKA I SUTEVA GDE NE POGADJA NI OBRUC). OVAKO SMO TANKI NA TOJ POZICIJI I TO JE TO. DAKLE KOLATERALNA STETA TUCE U ATINI JE RADULJICA.

zeljko

pre 13 godina

Juče je Ivković bio šokiran odlukom FIBE, danas smo mi šokirani odlukom Ivkovića. Neka se ne daj Bože povredi Kosta na prvoj utakmici, mi ostajemo s jednim centrom od 4 utakmice. Svi znamo kakva su koljena kod Krstića, koji je ispao iz ritma zbog ove tuče. Meni je izbor čudan. Valjda Duda zna najbolje sve o odnosima u kući, a nadam se da nije bilo presudno to što Raduljica sa svojom masom nije nikog mlatio protiv Grčke.

Жица

pre 13 godina

И шта ћемо сада ми који имамо Радуљицу у Виртуелном селектору ;)))?! СРБИЈА!!!

vojo

pre 13 godina

e pa ode ova prica siroko.ispade keseljev otac drug sa dudom pa ga je zato poveo?pa mogao je i oca mu povest kad se po toj liniji bira?ja znam da je momak bio svjetski i evropski sampion za mladje selekcije,i to veoma zapazen,da kazem dominantan na trojci.rasic je rjesavao kup utakmice dok je igrao za fmp,stekao veliko iskustvo u evroligi.ne bi bio tu da je zdrav tripkovic,to se zna.e sad,meni licno,paunic smeta jer najmanje zna u ovoj ekipi.zadrzao bi ga dule u partizanu da je bio talenat.al ako je dudi bolji od raduljice vjerovatno je sa nekim razlogom.po meni novica i savan mogu igrati trojku,onda bi rasterecivali spoljnu liniju i ne bi bilo potrebe da se gomilaju spoljni igraci.al dudi treba neko ko igra dobru odbranu i trci kontre umjesto nekog ko nije za back-up centra.u svakom slucaju,raduljica je mlad momak i nece ovo shvatiti kao tragediju,i kad napreduje u nekim segmentima preuzece perovicevo mjesto.
vidim napadaju tepica.momak je igracina,starinskog stila al vrlo zahvalan.mislim da ce igrati odlicno,a sa teom se zna u prste,od 10god igraju zajedno.
posle susnih godina mislim da je konacno napravljen zdrav sistem.posle u najmanju ruku sramotnih rezultata uslijedio je briljantan.ja sam pobornik toga da svi najbolji budu na okupu,al me duda demantovao.ja sam misljenja da vujanic,rakocevic,stojakovic,pavlovic,radmanovic zasluzuju da budu na sirem spisku.al duda je misljenja da su oni svoje sanse propustili.gdje su bili 2003,4,5(najsramotnije godine),6,7,8.i on toliko vjeruje u ove momke da i ne pomislja da ih pozove.cak sa nekima mislim nije ni razgovarao.mozda sa vujanicem nema dobar odnos jer ga je bio stavio za kapitena prve godine,sada ga nema.mozda naredne godine se i to promijeni.eto zaista mi je zao sto necu vidjeti teove asistencije za stojakovica ili radmanovica,mnogo mi je zao al ni igrom u nba (osobito radman sto me razocarava) ni odnosom ne zasluzuju posebnu paznju.al ima nekih 15 igraca mladih koji cine bazu za 2012,a vecina od njih moze zestoko da napreduje,osobito bjelica,markovic,macvan,raduljica,marjanovic i keselj.zato srecno bilo momci,vrhunska ste ekipa,imate velikog maga za trenera i naj pjeja i genijalnog centra i krilnog centra i mislim da dobar rezultat mora doci.al eto da kazem,kad igraci jaric vujanic rakocevic pavlovic tripkovic stojakovic radmanovic erceg dragicevic milicic raduljica marjanovic,koji bi kao srbija 2 mogli da konkurisu za jednu od medalja,ne mogu da udju u sastav,zamislite kao je onda ovo jaka ekipa hehe.zato momci,uzmite medalju bilo koje boje,po meni licno objektivno posmatrano,sa grckom ili eventualno turskom zbog domacinstva bi trebalo da se bore za 3 mjesto,jer spanija i usa odskacu.momci najbolji ste,dajte sve od sebe.

Krilini C

pre 13 godina

Za prve dve utakmice mozda i nije bitno ali protiv Nemaca koji imaju sijaset visokih igraca bice vrlo tesko igrati sa jednim centrom.
Mora da nas potrefi sutersko vece da bi to mogli dobiti. Posle sledi Australija koja je jaka na centru pa Argentina jos jaca.
Naravno da moze i ovako ali bice vrlo tesko.

Nikola

pre 13 godina

Po meni ovo je malo neozbiljno. Molio bih nekog da mi objasni u kojoj bi varijanti kazne Raduljica ostao na spisku. Kako ne mogu da je nadjem, mislim da je ovo bilo malo grubo prema njemu.

Nemoguce

pre 13 godina

Auuu...igracemo samo sa Perovicem na petici(verujem da ce pomagati Macvan) prve 3 utakmice...pa Perovic nece moci da izdrzi to ni fizicki ni psihicki, a da ne pricam da je Raduljica vec sada bolji igrac od njega...Duda je u Poljsku vodio tri teska centra a sada ce igrati pola turnira sa jednim a pola sa dva...pa nismo mi Ameri :S

Alter

pre 13 godina

Macvan ide na peticu,protiv kine je pokazao sta zna.Mozda to i nije bas najjaci protivnik ali ona ubacivanja pod kos i poeni su mu doneli mesto u postavi.A ne zaboravimo da on ima tek 21 godinu,sto znaci da dobijanjem ovog iskustva moze strhovito da napreduje,a dokazao je da ima kvalitet kada je predvodio ekipu evrope protiv amerike,i po mnogima bio kljucni igrac.I za kraj ono sto je verovatno presudilo je besprekorno ponasanje Macvana,dok se Raduljica na terenu pomalo ponasa kao razmazena zvezda sto kod dude ne prolazi.

Dzoni

pre 13 godina

Duda je doneo odličnu odluku! Raduljica je dobar ali je Mačvan znatno kvalitetniji igrač,odličan pod košem,brz, solidan sa distance i ume da tresne trojku dok Raduljica takve kvalitete nema! I još nešto, ne znam zašto svi zaboravljaju Savanovića dečko kida trojke! Što se Rašića tiče, on je tip igrača poput Gurovića nema ga pa odjednom eksplodira i veže par trojki treba ga imati u timu! A kada na sve ovo dodamo Novicu i Tepića koji imaju odličan šut kako sa distance tako i za tri poena onda stvarno ne treba da brinemo što se šuta tiče. Perović igra bolje nego ikad a Paunić i Marković kidaju u odbrani a još kad se priključe Teo i Krstić šta više da se kaže sem RAZBIĆEMO IH SVE !!!!!!! NAPRED SRBIJA!!!!

DaMarcus

pre 13 godina

Odluka je stvarno bila teska, ni sam ne znam da li je ispravna??Muci me to sto cemo u prve tri utakmice imati samo jednog centra, a ostali nemaju nikakve predispozicije da odigraju na toj poziciji,osim mozda Macvana,ali je i on prenizak..Sta ako se Kosta Perovic povredi??? Mozda je ipak bilo bolje da se izostavi neki bek ili krilo,tipa Paunic ili Keselj..Ne znam,jako je diskutabilno!

Moje ime

pre 13 godina

Kao što sam i mislio :)
Moj kom

Po nekoj logici drugi će biti od visokih igrača naj verovatno Raduljica/Mačvan, gde dajem prednost Mačvanu zbog pokazanog do sada. Keselj će sigurno putovati (ako ne bude kažnjen) jer je uz Tea naš najbolji šuter.
(Moje ime, 25. avgust 2010 17:04)

boban

pre 13 godina

Svako ko nesto prognozira i bude u pravu neka to kopira i pokaze da se vidi ko nesto zna a ko lupa gluposti. To postujem i pozdravljam.

carlo

pre 13 godina

Naravno da nece otpasti igrac iz Dudinog kluba.
(antara-sindrom, 27. avgust 2010 14:01)

naravno da nece, trebao je rasica,,, keselj em je brzi, em vislji, em bolji u odbrani, em tri-puta vise koseva dao u pripremnim.. ako treba, i pleja bi igrao bolje. keselj je jedno tri puta univerzijalniji na svim pocicijama od smotanog rasica, koji sc na prvenstvu imati prosecno 2.1 poena i 1.5 asistencija...

MICKEY

pre 13 godina

Čudna mi je odluka. Ispod koša smo tanki i to je činjenica naročito ako se uzme u obzir da Krstić ne igra prve tri utakmice. Ljudi pa mi imamo samo tri klasična igrača na pozicijima 4 i 5- Krstić (pozicija 5 ali neće igrati 3 utakmice), Perović(pozicija 5), Mačvan (pozicija 4) i to je to jer
i pored visine Veličković se često izvlači i ne igra dovoljno pod košem već igra na poziciji 3. Kešelj je trojka (može i dvojka) jer i pored visine nema masu isto kao i Bjelica i Savanović (klasične trojke) ....
Protiv jakih centarskih ekipa faliće mase pod košem!
p.s. Imamo previše igrača na pozicijama 1-2-3 i btw Paunić je morao da leti!

Kevin Durant

pre 13 godina

Kevin Durant pogledaj koji je drugi po preporucenosti komentar, to sve govori.I sta mislis da napises nesto pametno osim da samo kritikujes druge,nesumljam da si najpametniji al dokazi to na djelima Kevine,Kevine?
(BABA VANGA, 27. avgust 2010 20:52)


NEsumLJas,a...?? ae prvo nauci gramatiku pa ostavi neki komentar...

NE SUMNJAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posmatrac

pre 13 godina

Trebao je da bude Keselj, pa trebao je da bude Keselj. Ukoliko niste primetili na poziciji 3 imamo samo 2 igraca sto je prouzrokovano Tripkovicevom povredom. Znaci nije mogao da ga otpise i da ostane sa jednim igracem na toj poziciji. Prestanite da komentarisete kada se ne razumete...

www

pre 13 godina

Ovo je prva odluka Dude Ivkovica sa kojom se ne slazem. Po meni je ovo pogresno. trebalo je skinuti jos jednog beka, po meni Stefana Markovica. Tri utakmice bez Krstica, samo sa Kostom Perovicem kao pravim centrom i donekle Macvanom. Vrlo losa odluka po meni. Nadam se da nece ovo uticati na konacne rezultate nase reprezentacije. Kako god, zelim nasim momcima i Dudi sve najbolje u Turskoj, bicemo celo vreme uz njih, bodriti ih neko uzivo a vecina nas ispred malih ekrana. Napred Srbija!!!

Show me some love

pre 13 godina

Alo pljuvaci Keselja oladite malo,boljeg sutera od njega nemamo barem trenutno!!!Decko ima da eksplodira vec na ovom prvenstvu.......
Nije Mirko(Duda)budala al ste zato vi najpametniji!!!
Dominiraj bre!!!

L0shMI

pre 13 godina

E stvarno ste strucnjaci... Pljujete Bjelicu kako nije timski igrac i sl. a proslu sezonu decko igrao u onom raspadu od tima koji je igrao po sistemu daj sto vise njemu da bi ga skuplje prodali, a decko ima realno nenormalne fizicke predispozicije.

Jeste nezgodna situacija sto je Duda morao da se odrekne teske 5, ali pogledajte npr americki tim. Tu je samo jedan igrac koji lici na 5 (zbog visine 2.16, Tyson Chandler) ali izuzetno pokretan i skocan (barem je takav nekad bio, proslo je vremena od kad je igrao za moj omiljeni NBA tim (Bullsi, naravno)) Da je tu jedan Dwight Howard, tad bi vec imali problema sa samo 2 5-tice u rotaciji s njima.

Mislim da ce nam kenguri napraviti dosta problema tu, mada nadam se da ce Aleks imati los dan (ipak nema Boa da ga tera da postize poene)

Za Keselja, moj burazer, kosarkas (91' Muslijeva generacija ) tvrdi da je neverovatan, ja ga nisam puno gledao (samo one tekme sto je zvezda igrala protiv nas), ali tu nije puno igrao (a i cuvali su ga Pera Bozic i Kecman (protiv njih se ni Navaro nije naigrao ))

A za ove indijance sto pljuju Tepica, ja i dalje tvrdim da je on nas NAJBOLJI igrac!!! Ubedljivo! I treba ga istrpeti, podrzati! Sa malo vise samopouzdanja, bye bye Diamantidis. Ja nisam video coveka da je uspeo onako dobro da cuva Siskauskasa (svi znate koji je to terorista)). Fali mu sigurnost. Da Vas podsetim : dvocifren broj uzastopnih utakmica u EL u kojima je postigao bar 1 trojku. Nesto malo preko 2m, nisam video da mu je neko ukrao loptu. Moze da cuva i jace od sebe, a cuva i daleko nize i brze plejeve bez problema. Ako ga cuva nizi igrac, igra ledjima (a izuzetno je jak). A pritom je (ne zelim nikog da uvredim) nas najinteligentniji igrac ( i kosarkaski a i ovako deluje ). Od neponovljivog Bodiroge nisam video igraca koji me toliko odusevljava svakim potezom na utakmici. (A onaj alley-oop za Rakocevica prosle sezone, neprocenljivo)

vaske

pre 13 godina

Za mene, verujem i za mnoge, veliko iznenadjenje. Raduljica je veliki borac i strasan igrac, zao mi je sto je on 13. prase, mada bilo bi mi zao i bilo koga drugog koga bi Duda precrtao. Sve u svemu, Duda je toliko puta dokazao da je mag ove igre i ne treba sumnjati da je napravio pravu odluku. Duda sad treba da ih izdigne iznad cele situacije, da probudi inat u, ionako uzavreloj, krvi ovih momaka i da meljemo sve redom. Polufinale minimum!

P.S. Malo je bezveze sto sam u "Virtuelnom Selektoru" stavio raduljicu u tim...

Aircanada

pre 13 godina

Au..koliko god da je Macvan potreban, malo je prerizicno ici na prvenstvo sa samo 2 centra(od kojih 1 nece biti na raspolaganju prve 3 utakmice).Naravno da zelim svu srecu nasima i naravno da ne sumnjam u Milanove kvalitete, ali mislim da bi nam bilo isplativije da imamo Raduljicu.

peda lugano

pre 13 godina

Ja sam malo malo iznenadjen ovom odlukom iz razloga sto smatram da su barem dva igraca u nezavidnijoj formi u odnosu na ovog momka koji je pokazao stvarno neverovatan napredak u igri, tu mislim na Keselja i Rasica, sad ce neko reci on je centar ovo bekovi,krila suteri i nazovi ih kako hoces. Da podsetim Rasic je igrac koji igra jednu utakmicu pa sledecih 6 je ispod proseka (ja navijam za partizan i znam sto pisem ovo). Keselj po sistemu vruce hladno(ali je novi clan olimpijakosa verujem da to nije uticalo na selektorovu odluku), a Raduljica u reketu je mogao mnogo toga da,da ovoj ekipi! Al sta je tu je, da se razumemo verujem ja Dudi jel covek zna sta radi i daj boze da ova dva igraca daju po 12-15poena po utakmici i da ce da bude bolje ovako!!!!!Napred Srbija!!!!!

hoću da budem kao Koštunica

pre 13 godina

...a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

A za šta imamo tebe?
Ti si naš ponos i dika, nek' si ti nama živ i zdrav!

DjoleBBGK

pre 13 godina

Specifichna odluka...Duda je majstor i ne treba mu se mesati u posao tako da cu ga i ovog puta podrzati jer je Macvan sa kosarkaske strane korisniji od Raduljice..moze da pogodi i za 3,ima solidan skok i lepo se snalazi u reketu...NAPRED MOMCI DO POBEDA!!!!SVI SMO UZ VAS!!!! 8))

Pop

pre 13 godina

Vidim, mnogima je Dudina odluka nelogicna, medjutim, ovim je pokazao da puca na visok plasman i da je spreman da rizikuje. Istina, i meni se vise svidja Raduljica nego Perovic ali verovatno je Perovic u prednosti zbog iskustva a i zbog dobrih partija na EP u Poljskoj. Zasto je logicno da ispadne teski centar a ne Keselj ili Paunic kako neki pisu? Pogledajte sastav Spanske ekipe pa ce vam biti jasno. Od visokih igraca tu su Gasol, Rejes i Vaskez. Dominiraju bekovi i krila, Navaro, Fernandez, Rubio, Ljulj, Lopez, San Emeterio, Mumbru a i Klaver i Garbahosa vise igraju van reketa. U situaciji kad Teodosic ne moze da igra, izostavljanje jos jednog beka bi nas poremetilo, pogotovo protiv ekipa kakva je Angola koja nema izrazito visoke igrace. Ne znam kako je sada ali nekad su im centri bili ispod 2 metra.
Ne mislim da su Paunic i Rasic pa ni Macvan bolji igraci od Raduljice ali ce verujem biti korisniji u ovoj situaciji.

razbijanje 4. dimenzije

pre 13 godina

ako ce vec da vodi igraca koji ce imati manju minutazu,onda je svakako Macvan pravo resenje,jer decko nema nikakav problem u glavi,da li igra 5 ili 35 minuta,da li je starter ili rezerva,uvek ima maksimalan ucinak,najbolji primer utakmica protiv Kine.Raduljica je ok ali mu je za veci ucinak,kao u prvenstvu potrebna i veca minutaza,koju u reprezentaciji nece imati.Tako da,bih zamolio sve strucnjake da prestanu da lupetaju i obrate paznju na casovima koje vam odrzava profesor doktor Ivkovic,u smislu sastavljanja i vodjenja ekipe i svega ostalog.Videcete na kraju da ce cak i od ove tuce sa Grcima biti vise koristi nego stete,veliki majstori svojih zanata nista ne prepustaju slucaju,a sarana za lozenje ce uvek biti kao i ovaca za sisanje...

Mao

pre 13 godina

Stvarno pomalo iznenadjujuce. Stekao sam utisak posmatrajuci pripremne meceve da Raduljica i te kako ima sta da pruzi. Pojedini kosarkasi su se svakako manje isticali. S druge strane, ako je dilema bila Raduljica ili Macvan, tu se nije moglo mnogo ni uciniti, ali ni dobiti/izgubiti. Obojica su dosta standardni i cenim ih pa tako gledano nismo na gubitku. Za takticki deo posla je zaduzen selektor, a ne ja i zato sve najbolje i samo napred, pa dokle doguramo. Ako je Ivkovic zadovoljan s odabirom, nema razloga da mi ne budemo. Srecna okolnost je i sto je raspored takav kakav je.

Nebo

pre 13 godina

Igracemo brzo, nema sumnje, cesto i sa dve “cetvorke”. U toj varijanti Duda moze da kombinuje Bjelicu, Macvana i Velickovica, ali i da pridruzi Savanovica, s obzirom da ume da odigra ledjima ispod kosa, ali i rasiri igru jer ima dobar sut za tri. Imamo uz Perovica jos 4 igraca za rotaciju na pozicijama “4” i “5”, sasvim dovoljno spram snage rivala u tim mecevima.
Mislim da dilema oko Keselja nije postojala, iako je vecina u komentarima i ranije prognozirala da ce on da otpadne kao prekobrojni. Ljudi kao da zaboravljaju da je reprezentacija na ovom okupljanju najtanja na “dvojci”, jer je Tripkovic zbog operacije otkazao. Zato je tu poziciju selektor od starta pokusavao da pokrije sa Rasicem i Keseljom, od kojih prvi moze da igra i pleja, skrivenu “jedinicu”, a drugi nisko krilo. Uloge koje su im namenjene obojica su korektno odradili tokom pripremnih meceva. Paunic mu je opet na dvojci potreban zbog odbrane, borbenosti i eksplozivnosti, momak nema toliko vidljiv poenterski ucinak, ali radi za dvojicu, odlican je u ofanzivnom skoku (ako se obrati paznja, skace doslovce na svaku loptu), a kontru vuce kao brzi voz. Sasvim dovoljno da odmori pleja.
Savanovic se dokazao na ovim pripremama i bio najprijatnije iznenadjenje, dok je Bjelica mozda i najmanje pruzio, ali on je all-round koji po potrebi moze da igra sta god da mu se da i odmori startera. Uzgred, jako je bitan u skoku pod oba kosa i sa svojih 2.09 moze da u napadu ostvari veliko preimucstvo u odnosu na svakog cuvara.
Macvan opet, moze da igra i “trojku” i “cetvorku”, a s obzirom s kakvim protivnicima igrama u prva tri kola i “peticu”. Covek je bio lider mlade reprezentacije koja je bila svetski prvak i ima izrazen pobednicki mentalitet i liderstvo. Ne treba zaboraviti da sve tri selekcije, Angola, Nemacka i Jordan nemaju dominantne centre i da ce sigurno pokusati da rivalima pomrse racune “laznim cetvorkama” i sirokom igrom sa mnogo suteva za tri. U ta tri meca nama i nece biti neophodna toliko “teska artiljerija”.
Mislim da su svi igraci koji su bili u 14 zasluzili da budu na spisku 12 i da se otpadanje svakog moze okarakterisati kao iznenadjenje. Svi su dobro radili, povrede su nas mimoisle (kao nikad ranije) i verujem da su momci 100% spremni i da cemo prema selektorovoj zelji na prvenstvo otici kao najspremnija ekipa. Nakon dugo praznih godina imamo tim koji je prosle godine zablistao, jaku druzinu koja pre svega igra timski. Ocekujem medalju, ali polako, od meca do meca, od protivnika do protivnika. Mislim da cemo u prvoj rundi “pocistiti” svih pet rivala, jer ni “gaucosi” bez Nocionija i mnogih drugi nece moci da nam pariraju u kontinuitetu 40 minuta. A posle, videcemo, Sloveni, Grcka, USA …
Ako se zna sta je obecao kada je dosao na funkciju i preuzeo reprezentaciju koja je bila u haoticnom stanju, bez samopouzdanja, Ivkovic je napravio odlican posao da se u Londonu s punim pravom jurisa na finale! Napred “plavi”!!!

nikola

pre 13 godina

Pa dobro... Duda ima debeli kredit za sve sto uradi, on je sa njima bio 24 sata danonocno i zna sta radi,,,realno, ekipa je selektirana sa dosta spoljnih igraca, za ocekivati je da dajemo 70-85 koseva po mecu...a za Raduljicu, licno, mnogo mi je zao, ocekivao sam da se otpisuje izmedju Keselja ili Savonovica, ali opet, Duda zna sta radi, verovatno je najbolje izabrano shodno okolnostima :)

idiJot

pre 13 godina

Nije mi jasno da neko moze da komentarise Dudine odluke posle svega. Covek je napravio nov tim, sastavljen od dece, bukvalno, koji je vec postao dostojni naslednik Divceve i Saletove generacije. Odrekao se umisljenih zvezda i igraca koji misle na statistiku vise nego na mec i doveo je nepoznate klince koje polako vaspitava da postanu pravi igraci. Setite se samo, Teodosic je bio 12 igrac u klubu pre Dudinog prvog poziva. Posle samo 3 meseca rada sa Dudom, postao je jedan od najboljih u Evropi. Danas ga svi hvale i kunu se u njega, a kad ga je Duda birao bila je ista pljuvacina po 'senilnom starcu'. Ove godine ocekujem mnogo i to upravo zbog cinjenice da je zadrzao oba suspendovana igraca - nijedan ozbiljniji protivnik nece moci unapred da napravi odbranu na prvom pleju i prvom centru na kojima se bazirala nasa dosadasnja igra, jer nece moci da ih skeniraju, a u utakmice protiv slabijih protivnika (prve tri) nece moci da se udje opusteno jer ekipa nije kompletna i momci su uplaseni. Kad se ovi igraci vrate, Duda ce imati vec 2 totalno razlicite a potpuno uigrane formacije - imace igru sa teskim centrima i imace igru sa niskim i brzim igracima, tako da mu ostaje samo da psihicki pripremi momke da igraju brzo i da namecu svoj stil i svoju igru a ne da prate protivnika.
Puno srece igracima, ako daju sve od sebe necu zaliti ni da izgube sve meceve, a sto se 'senilnog starca' tice - njemu bih verovao i da kaze da na turnir ide sa jednim jedinim igracem - verujem mu da je to najbolja odluka u datom trenutku

jugo

pre 13 godina

Vidi se da ovde ljudi koji daju komentare ne gledaju konferencije za stampu sta prica Duda Ivkovic, pa pre par dana je rekao da Raduljica za 4 minuta naravio 4 licne greske to mu se deslo i na turniru u Sloveniji kao i Bjelici mada ovaj drugi znatno poboljsao formu na kraju priprema, i po meni licno Raduljica i nije u nekoj bog zna kakvoj formi, daleko pre njega je Macvan, a Duda je rekao da je borao izmegju njih dvoje tao da ostale igrace ostavite na miru pa bili su 2 meseca na primpremi valjda oni bolje znaju od nas.

Gira PFC

pre 13 godina

AUUUUU! Za mene je ovo veliko iznenađenje, potpuno neočekivano - pretpostavljao sam da će otpasti neko od spoljnih igrača, kad ono naša najperspektivnija "petica"! Ko bi rekao? Ali, ako neko zna ove igrače, kako treniraju i kako se ponašaju, to je onda Duda Ivković, te stoga mogu samo da se molim da je doneo pravu odluku.

srdjan

pre 13 godina

ŠTA?! E, ajde nek mi neko objasni ko uporno gura ovog malog Bjelicu, pa zbog njega bolji igrači ispadaju iz tima? Da mu tata nije kupio mesto u reprezentaciji ili šta?!
(Lord_Sarma, 27. avgust 2010 12:16)

pa toj teoriji cale mu je milioner...posto se ovog leta pola Evrope otimalo oko njega....jbg...treba sve to platiti... kontam da je u reprezentaciji prosao uz popust...mslm... ipak je Dudin miljenik..E da! verovatno je sa svojim privatnim avionom doleteo u Tursku... naravno bice odvojen od ostatka reprezentacije...posto ima toliko para da ne mora cak ni da trenira...mslm...zasto da se umara kad je platio dovoljno za prvu petorku... :)) logicno zar ne? -.-

Dark Angel

pre 13 godina

Dudo, jesi stvarno veliki strucnjak ali sto Raduljicu? Evo mog vidjenja. Ja znam da si uvek vodio petoricu visokih igraca ali mogao si sad napraviti izuzetak. Svi kazu trebao je Keselj...evo sto nije, prvi razlog sto je on uz Bjelicu jedino pravo krilo...drugi razlog sprema ga za Olimpijakos. Paunic i Markovic igraju stravicnu odbranu...E sad nije mi jasno sto vodi RASICA. Jeste jedini suter ali ispod proseka...Zar mora suter biti BEK? Imamo mi Teodosica(1), Bjelicu(3), Velickovica(4) sutere...plus Savanovic, Macvan, sve haUBICE. Rasicu, Rasicu???? DUDA vodi Srbiju do polufinala sigurno...najteze ce im biti u osmini finala protiv Hrvatska?, Slovenija? Brazil? SAD?...cetvrtfinale prolazimo laganica...

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

stefan

pre 13 godina

raduljica je za mene bio jedan od sigurnih putnika na SP...bas cudna odluka...ali iza dude stoje trofeji i medalje,valjda on najbolje zna sta nam treba.

djukalfc

pre 13 godina

Stvarno sramotnaodluka FIBE! Nema veze,iz ovoga ćemo izaći još jači....Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!!
P.S.Slažem se sa mnogima po pitanju Raduljice....za tri meča,Perović neće moći više da diše,ostaje nam samo on u odsustvu Krstića......bolje da je Kešelja precrtao sa spiska,mada ko zna....mozda on naprosto ,,pukne" na ovom prvenstvu!!!
JOŠ JEDNOM:Napred,SRBIJA DO ZLATA!!!!!! ZLATO SE VRAĆA U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Grke po nosu

pre 13 godina

Citam komentare i cudim se kako smo to mi zemlja kosarke i nacija koja prati taj sport. Te zasto nije Paunic, te zasto nije Keselj... Da li znate da je Paunic bek, a Keselj krilo, neko MORA to da igra, neko MORA da cuva Navara, Delfina, Dragica. To NE MOZE Raduljica iako je kvalitetniji igrac od pomenutih. Shvatite vec jednom da TIM nije prost zbir kvaliteta, vec mnogo vise hemije i uskladjenosti tima. Raduljica ima nesrecu da ima dosta kvalitetnih visokih igraca, Macvan je lucidan i pobednik, ko nije gledao kako je gotovo sam osvajao zlata kao junior ne zna da je on novi Zoran Savic. Matematika je jasna: da li treba 6 visokih igraca da igra 80 min, a 6 niskih 120 min?

Vladimir Marković

pre 13 godina

mislim da bi bilo dobro prije ostavljanja bilo kakvog komentara pogledati rooster ekipa sa kojima se sastajemo u prve tri utakmice. Takođe, pogledajte i ostale vijesti na ovu temu, jer je negdje opširnije prenesena izjava selektora Ivkovića. Siguran sam da je raspored prve tri utakmice presudno uticao na odabir 12 igrača. Poslije povratka Krstića, imaćemo sasvim dovoljno igrača koji igraju na poziciji klasične petice, jer i kroz pripremne utakmice rijtko je bilo da sve tri visoka igrača budu u 12, a ako su i bili jedan nije ulazio u igru. Njemačka, Angola i Jordan ne raspolažu sa izuzetno kvalitetnim igračima na poziciji 5, tako da će Kosta i ostali sa pozicije 4 moći kvalitetno da odigraju, bez značajnog deficita u skoku. Ekipe Australije i Argentine posjeduju značajan kvalitet pod košem i to im je vjerovatno i najjača pozicija, ali do tada se vraća kapiten, tako da smo i mi popunjeni. Budite sigurni da Raduljica u tim utakmicama ne bi dobio značajniju minutažu, iako mislim da je jako kvalitetan centar, koji će u narednim sezonama biti nosilac igre Srbije pod košem. SREĆNO SRBI.

Kevin Durant

pre 13 godina

Ovo je moj komentar na odluku Dude da otpise Milosavljevića:
Odluka da se otpise Milosavljevic je logicna i ocekivana. Drugi igrac koji ce biti otpisan po mom misljenu ako bude sve uredu sa kaznama je Raduljica, a Macvana ce onda da rotira na poziciji 4 i 5 kao sto je Duda vec probavao na pripremnim utakmicama.
(boban, 26. avgust 2010 14:10)
(boban, 27. avgust 2010 11:59)

Pa ti nisi boban...Ti si BABA VANGA!!!!

Lane

pre 13 godina

alo gospodo "selektore" kako vas bre nije sramota da kritikujete jednu kosarkasku velicinu kakav je Duda????
covek je lepo rekao da je odluka takva zato sto prve tri utakmice igramo sa ekipama koje bas i nisu jake na centarskim pozicijama..valjda on najbolje zna sta radi..a sto se tice Paunica zaboravili ste njegov doprinos na EP prosle godine..??Treba svi zajedno da navijamo za Srbiju i verujemo u ove mlade momke!NAPRED SRBIJA!

zilepfc

pre 13 godina

ja licno ne razumem ovu odluku! kad se uzme u obzir da nemamo krstica prve tri utakmice, ostaje nam centar perovic i polucentar macvan!
(cudno!?!, 27. avgust 2010 11:53)

Kosta Perovic igra u Barseloni,a sta ti radis u zivotu ako je on balvan?

ko se boji vuka jos?

pre 13 godina

Smatram da apsolutno niko nema ni prava, ni kosarkaskog znanja da ista prigovori gospodinu Ivkovicu! Napred momci, svim srcem cu navijati za Vas, a znam da nikoga necete razocarati. Ljudi koji stavljaju negativne komentare ce, ubedjen sam, biti prvi koji ce likovati Vasim uspesima! Srecno!!!

dd

pre 13 godina

Sto kukuricete pre svitanja? Gospodin Ivkovic, ako dozvolite, ima malo, ali samo malo vise iskustva od vas strucnjaka i ako smem da primetim, malo, ali savim malo je bolji strucnjak od vas.
@ pFc ne znam za Spaniju i SAD, ali kako to da toliko fizicki superiorniji grcki centri nisu doneli Grcima neku opipljiviju rezultsku prednost do prekida? I sta vam toliko smetaju Bjelica i Keselj? Kao nisu dobri kosarkasi? Ili je problem njihova (bivsa) klupska pripadnost?

pirke

pre 13 godina

Auuu, kakvih komentara ima, prosto mi je neverovatno da je Duda morao da se ceka da izvadi reprezentaciju iz bule, pa ovde ima strucnjka koliko hoces. Ajde bre ljudi, oladite malo, podrzite nase, ako vam ne odgovara sastav pratite tim ciji vam sastav odgovara, i kraj price. Srecno momci, sve najbolje.

Iva

pre 13 godina

*nebo
Svaka cast za komentar. Cista desetka.

Sto se tice ovih strucnjaka i pitanja sto je otpao ovaj, kad je trebao onaj, imate virtualnog selektora pa se tamo takmicite. Ja hocu da pozelim nasim momcima puno srece, naka daju svoj maksimum i vratice im se.

Jedva cekam da pocne.

Миле

pre 13 godina

E da nam je tu Milicic mozda bi imali sanse, a ovako Kosta Perovic ce brukati i sebe i nas!
(KOSTUNICA, 27. avgust 2010 11:56)

Па да је Миличић био у Грчкој он би добио доживотну казну.

z

pre 13 godina

a videcemo ko ce od cetvorki na peticu... Ili ce se mozda prve tri utakmice igrati sa dve cetvorke (kada kosta ne bude mogao da dise).

kakogod, sve nam najbolje zelim :)

my suggar has fallen

pre 13 godina

Moram priznati da sam iznenadjen,Raduljica je nam donosio snagu pod kosevima a i cini mi se da je tehnicki napredovao...a opet ko sam ja da sumnjam u Dudin izbor.

Hadzipenda

pre 13 godina

Pa dobro sta sad... nije smak sveta i ja se nadam da cemo kvalitetno odigrati i da cemo preziveti bez kaznjenih dok se ne vrate...
Napred...

sasha

pre 13 godina

Ocekivana i prava odluka, za svakog ko je gledao uzivo mec protiv Kine (razlika u kosarkaskoj inteligenciji izmedju Macvana i Raduljice bila je evidentna i u odbrani i u napadu)

Nadam se samo da ce se izostanak Tea i Krleta sto manje odraziti na ulazak ekipe u ritam turnira.

Srecno

alexx

pre 13 godina

Ja stvarno ne mogu da shvatim odakle svim ovim ljudima toliko drskosti i slobode da kritikuju gospodina Dudu Ivkovica, coveka koji je jedan od najboljih trenera svih vremena, coveka koji i od prosecnih i jos neafirmisanih igraca stvarao velikane, covek ciji boravak na klupi uglavnom rezultuje medaljom. Pa da li ste vi ljudi normalni !!! Pa ko bolje od njega zna atmosferu u ekipi i ko od njega bolje zna sve karakteristike protivnika u nasoj grupi, zar ste toliko ne sposobni da shvatite da je ova odluka donesena sa razlogom, a taj razlog ne mora niko da zna osim gospodina Dude Ivkovica jer jedino on zna kako da sa mladim igracima uzme medalju. UPAMTITE TO VEC JEDNOM !!!!!!!!

bagi arapin

pre 13 godina

Po običaju kao i u ostalim sportovima,imamo selektora (svaki drugi od nas)mnogo.Puno poverenje gosn.Ivkoviću expertu košarke,uz vas smo NAPRED ORLOVI !!!

zasto objavljujete postove koji su cista budalastina?

pre 13 godina

@Vladimir

Americki i argentinski centri? Jesi pogledao te timove uopste pre posta koji si napisao? Ameri nemaju klasicnu peticu u timu uopste. A o Argentini treba gledadi kroz prizmu Skole, koji nije centar vec cetvorka...

jovica

pre 13 godina

ma tako je bilo i prosle godine pre EP.doveo ovog,poterao onog,zasto ovaj,a ne onaj,a na kraju najmladja momcad igra finale..zato bolje ne pametovati mnogo

Aleksandar

pre 13 godina

Ovo nisam očekivao. Samo sa 2 klasična centra idemo u ovako naporno prvenstvo. Pre bih očekivao da će Kosta da otpadne, a ne Raduljica. Mada ne sumnjam u Dudu ni sekunda, verujem mu da je doneo pravu odluku.

Napred SRBIJO!!!

Mario

pre 13 godina

Nema problema! Kapitenska traka Ubici, i ima da nosi protivnike u zubima! Reket ce biti zagradjen, tako da nema brige ni u pocetnim utakmicama, a pogotovo kad se vrate Teo i Krle...

Milos

pre 13 godina

Keselj nije mogao da otpadne zato sto bio ostali samo sa jednim bekom bekom(on je zamena za tripkovica, dok je rasic za popovica)!! Doslo je do male pretumbacije sa Savanovicem tako da je morao da odluci izmedju nekih visokih igraca. Odnos u timu mora biti 7 niskih(plejmejkeri+bekovic+krila) i 5 visokih(krilni centri i centri) igramo mnogo brzu kosarku nego prosle godine. Zao mi je Raduljice jer je odlican igrac!! Mozemo daleko

bicuri

pre 13 godina

pa ako vam nije jasno procitajte sta pise!!! da igramo prve dve tekme protiv australije i argentine ostavio bi centra jer oni imaju jaku igru pod kosevima, ali posto igramo protiv ovih indijanaca, duda je odredio skauting i odredio koji igraci su mu potrebniji za te 3 tekme, a to su izgleda nizi, brzi i pokretniji igraci...toliko...

boban

pre 13 godina

Ljudi pa zar vam nije jasno da ce u prve tri utakmice mačvan igrati centra a ni angola ni njemacka ni jordan ne dominiraju na pozicji centra,tako da tu nece biti nikakvih problema. Vjerujte DUDI!!!!!!!!!

Pini G

pre 13 godina

Macvan je na pripremnim utakmicama pokazao da moze da drzi igrace na poziciji pet, svojevremeno je Savic ako se neko seca, bez vecih problema cuvao Sabonisa i ako je velika razlika u visini..,Sa druge strane ne vidim da je neka druga selekcija dosla na prvensvo sa tri i vise klasicne petice,Ameri skoro da i nemaju unutrasnju igru. Ocekujem vrlo agresivnu odbranu nase selekcije sa dosta preuzimanja, cak i petice na jedinicu... Treba verovati Dudi, da li je ovo bio ispravan potez pokazace vec utakmica sa Australijom i igra protiv njihovih centara.

Nikolahn

pre 13 godina

Bitno mi je samo da vi znate ko treba da ostane a ko ne, posto nas trener Ivkovic nema iskustva ni osvojenih Medalja... SRECNO MOMCI!!!!

nebojša

pre 13 godina

Tim se ne bira tako sto se gleda ko je bolji kosarkas Raduljica li Keselj. Raduljica je naravno bolji, ali to nije presudno. Oni igraju na razlicitim mestima u timu i gleda se kompozicija ekipe.Ivkovic je lepo objasnio na pres konferenciji da na takmicenje uvek ide pet visokih igraca - petice i cetvorke - i da se dvoumio izmedju Macvana i Raduljice, a da je ipak izabrao varijantu sa dve petice i tri cetvrorke. Pri cemu Velickovic i Macvan mogu da pomognu na centrima. Angola i Jordan su niske ekipe i to je moguce. Da su prve utakmice sa Australijom i Argentinom, tada bi prednost dobio Raduljica jer su centri tih reprezentacija dominantni. Ne znam sta je neobicno u takvom nacinu razmiljanja? Keselj ide radi suta. Nemamo Tripkovica, i potrebno je pojacati tim sa nekim ko spada u one koji mogu da pogode sa spoljnih pozocija. Da je tu Tripkovic, Keselj bi bio prekobrojan. Dakle, nista nije sporno u kvalitetu igraca, selektor je birao iymedju dve varijane - dve petice i tri cetvorke ili tri petice i dve cetvorke i izabrao prvu varijantu. Prosle godine je bilo suprotno i niko nije dizao galamu zbog toga.

Složna braća

pre 13 godina

Po meni nije trebao otpasti Raduljica, ali to je selektorova odluka!
Nemojte sada da pričate kao KEšelj je trebao otpasti.
pa sjećate li se kada je otpao Vlado Šćepanović, pa ljudi opljuvali Pešića, a ono zlato dodje..
NE igraju uvijek najbolji, nego tim..

mrgaga

pre 13 godina

na prošlom evropskom prvenstvu ako se analiziraju timovi, bilo je dosta različitih teorija o tome koliko kojih pozicija voditi. Tako na primer, Španija je imala samo jednog (na papiru) centra- marc gasola, a uvek su igrali sa dva "centra". Hrvatska je vodila 5 centara.
53% timova je vodilo 3 centra,ali ekipe koje nisu, bile su izutetno jake na krilnim pozicijama, čije su uloge varirale. Tako je slučaj sa nama. Imamo izuzetna krila koja mogu igrati od1-5 (bukvalno) sto je u modernoj košarci odlično.
Pored toga imamo i dominantne igrače na 1 i na 5.Pitanje je kako će nas šut služiti jer nam realno fali jedan dobar suter(trojka), ali koga nema bez njega se mora.

U svako slučaju jedva čekam da počne

Corto Maltese

pre 13 godina

Iako neočekivana odluka mislim da je nakon svega logična.Istina da tri utakmice igramo sa jednim centrom ali pogledajte centre Njemačke, Angole, Jordana! Realno Perović je za njih klasa.Sa visokim četvorkama Mačvanom i Veličkovićem očekujem mnogo bržu igru.Ne sumnjajte u Dudu,zna čovjek šta radi. Naprijed Srbija!!!

Srdjan

pre 13 godina

I mene je zacudila ova odluka selektora, ali ljudi mi moramo verovati u Dudu, jer je on osvojao mnoge trofeje i medalje, a ne mi ovde koji se cudimo njegovim odlukama!
MOmci sve najbolje na prvenstvu i idemo po medalju.

Willzykk

pre 13 godina

80% vas je pročitalo samo naslov i odmah krenuli da komentarišu. Je l' lepo napisano da Angola nema visoke igrace, pa ga je zato otpustio. Nemačka će da igra bez Novickog, a Jordan nam ne može ništa, pa da igramo i sa 5 plejeva u prvoj petorci. A, odmah komentari kao da ćemo celo SP da igramo bez Krstića. -.-

mnogo buke ni oko cega

pre 13 godina

Daj ne dramite... u prva tri kola igramo sa sve samim SP/2010 pacerima Angolom(svi igraju u njihovoj plemenskoj ligi), Nemackom(bez Novickog aka pola tima) i Jordanom(ne Dzordanom), a to sto Krstic ne igra u prva tri kola samo znaci da u nastavku turnira nece biti potreba za njegovim odmaranjem onoliko koliko se prvobitno mislilo, i otuda manja potreba za Raduljicom. Da sam ja mogao da biram iz svoje fotelje, mozda bih izbacio nekog nizeg, ali ako Duda smatra da je Raduljica visak, ima 100% mog poverenja... Uostalom, ako posle svega sto je uradio zadnjih nekoliko decenija njegov sud glasno osporavamo, kakav smo to narod?

Filip

pre 13 godina

Ovde se sad samo vidi po nekim komentarima, dosta njih da svi ovi koji su pisali se stvarno ne razumeju u kosarku ama bas ni malo(1%).Kako moze neko a da pre toga ne razmisli da kaze da Krstic izostane saspiska, pa ljudi on je sad odsutan ali Ivkovic mora i to on zna da ga vodi jer je on kapiten i glavni centar koji nam i drzi ovu poziciju u reprezentaciji.A i stvarno se sad vidi kako pojedini imaju obraza da ovako pametuju Dudi, mislim stvarno nemamo postovanja ni prema ovakavom coveku! Srecno sutra momci!!!

www.nba-serbia.net

pre 13 godina

Duda ne odstupa od stila 7-5(7 ''niskih'', 5 ''visokih'').Bila je nedoumica Mačvan ili Raduljica ali Mačvan je pokazao protiv Kine da je u mnogo boljoj formi pa je izbor bio logičan.Takođe, Duda se oslanja na tri slaba meča i da tu može Milan da iznese na poziciji 5.Setite se samo kako je Mačvan dobro čuvao Mozgova u meču protiv Rusije(Mozgov je viši 10cm).

Deki

pre 13 godina

Au bre koji ste svi vi vrsni poznavaoci kosarke!
"Trebao je otpisati Keselja ili Rasica, a ne Raduljicu!" je najcesce sretani komentar. Pa dali vi ista razumete o pozicijama u kosarci? Dali shvatate da Keselj igra 3 (i to jedina prava u ovoj postavi), a Rasic beka?
Savanovic i Novica mogu da igraju i na 3! Pa naravno da mogu protiv nekih losijih trojki, ali zamisli bilo koga od njih da cuva neko vrsno krilo - sanse nema!
Ja licno mislim da je u pravu sto se tice otpisivanja Raduljice i da je to jako pametan potez. Za par dana cete i vi to da uvidite, ali me ovolika kolicina negativne energije i pljuvanja trenera i igraca u koje ste se od proslog leta kleli zaista iznervirala!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Iako se i dalje ne slazem sa odlukom da se Radulhica skine sa spiska mislim da ipak Duda zna sta radi. Analizirani su rosteri drugih ekipa sa kojima se surecemo u prve 2-3 utakmice i selektor veruje da i ovako mozemo da ih prodjemo. Videcemo kako ce sve ispasti na kraju. Mislim da smo mogli bez jednog beka, da li je to Paunic ili po meni Markovic, ne znam. tesko je sad biti pametan. Verujem da Duda zna najbolje. Srecno momci!!!

djole

pre 13 godina

Odluka je kranje logična. Prve tri utakmice igramo protiv ekipa koje nisu opasne pod košem, nemaju dominantne centre (Nemci imaju visoke centre koji su dobri defanzivci ali nisu opasni u napadu). Protiv njih će Mačvan moći da odmeni Perovića na petici. Duda prosto nije smeo da pusti još jednog spoljnjeg igrača jer mu je tu rotacija mnogo potrebnija, posebno kada prve dve utakmice neće igrati sa Teodosićem. Nije smeo da ostane sa 5 igrača na poziciji 1,2 i 3. I ne slažem se da Veličković i Savanović mogu da igraju trojku. Savanović trojku nikada nije igrao, a Veličković je jedna od najboljih evropskih četvorki i jedna krajnje prosečna trojka (svako ko je gledao Real zna o čemu pričam), pa ne treba biti pametan mnogo i zaključiti koju poziciju Novica treba da igra. Pre Bjelica može da igra četvorku nego ova dvojica trojke. Izbor je jedini bio Raduljica ili Mačvan. Po meni Raduljica otpada zbog nešto lošije forme u poslednjih par utakmica, kao i zbog lošije igre u odbrani, nije bloker, što se od igrača visokog 213cm očekuje. Mačvan s druge strane je pokazao da može da čuva igrače dosta više od sebe, a i pokazao je zavidnu formu u poslednjih par utakmica. Plašim se jedino povrede jednog od centara, jer onda ostajemo sa poprilično niskom postavom.

HoopFan

pre 13 godina

Raduljica bi imao zagarantovano mesto u svakoj od ostalih reprezentacija učesnica SP....sem možda u američkoj,jer i oni igraju samo sa jednim centrom.....šteta jer je on baš mnogo napredovao u poslednjih godinu-dve...Razgovarao sam sa nekoliko košarkaša koji su igrali protiv njega.Svi kažu da je neverovatno snažan i nezgodan za čuvanje,tako da ostavlja utisak da je mnogo viši i teži nego što zaista jeste...Šteta,ne sumnjam da bi odigrao vrhunski na ovom SP....
Sad se selektor pita,ali se samo nadam da nećemo igrati run and gun košarku,jer tranziciona igra bez Tea nikako neće funkcionisati dobro...Bez obzira što su momci najbolje pripremljeni u odnosu na ostale...
U svakom slučaju,puno sreće reprezentaciji...Mačvan je zaslužio da dobije mesto i u startnoj postavi,čovek je uvek davao maksimum u svim reprezentativnim kategorijama i konstantno pružao odlične partije,bez oscilacija....
Imamo potencijal da doguramo daleko,prve 3 utakmice imamo malo lakši raspored.....
Do odlučujućih utakmica,aktiviraćemo našu"tešku artiljeriju",svežu i gladnu pobede!
Srećno i berićetno ti bilo Srbijo!

da se prisetimo sta se pisalo prosle godine

pre 13 godina

Ti si covece definitivno nepriznat Dudin sin...sto bi neko rekao pre par dana
(@ofk, 8. septembar 2009 21:02)

Ovo je komentar od pre 12 meseci. Decko je uporan.

Optimista

pre 13 godina

Slažem se sa Dudinim izborom. Izbor je morao biti izmedju Mačvana i Raduljice, mislio sam da će ipak izabrati Raduljicu zbog visine, ali se Duda odlučio za Mačvana zbog veće upotrebljivosti tokom turnira.
Posmatrajući pripremne utakmice primetna je bila lošija igra Raduljice u odbrani, veliki broj faulova i nervoza. Ukoliko Raduljica pravilno shvati Dudinu odluku i popravi ponačanje i igru u odbrani, za 2012. i OI će biti startni centar.
Verujem da će igra reprezentacije biti veoma borbena i tečna a rezultat će zavisiti od prve tri utakmice(i nadam se pobede) i osmine finala (pobeda protiv Hrvatske bi bila idealna za nastavak turnira).