Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.07.2021.

07:09

Vasić: Idemo po medalju

Srpski veslač Miloš Vasić istakao je po plasiranju u finale Olimpijskih igara da je spreman da u istom izvesla najbolju trku sa kolegom Martinom Mačkovićem.

Izvor: B92

Autor:B92

Vasić: Idemo po medalju

Smatra da je u ovom trenutku najbitnije da se dobro odmore pred finalnu trku.

“Ušli smo u finale. Jako veliki uspeh. Korak po korak uspeli smo da prebrodimo prvu trku posle svega što nam se dešavalo. Postepeno iz treninga u trening da se dižemo i uđemo u polufinale. Spremili smo se mentalno da izveslamo najbolju trku što se tiče ovog dela takmičenja. Uspeli smo u svojim ciljevima, izveslali smo jako dobru trku po teškim uslovima i ušli u finale. Srbija posle 17 godina ima konačno finale u veslanju, što je veliki uspeh. Sada je najbitnije da se brzo oporavimo i sutra idemo u napad na medalju. Mislim da imamo velike šanse i na nama je samo da se oporavimo i odradimo najbolju trku”, poručuje Miloš Vasić.

Kako kaže, čak su i neki favoriti ispali.

"Konkurencija je na Olimpijskim igrama najjača. Videlo se i sada da čak i neki favoriti nisu ušli u finale. Australija je ispala iz grupe. Španci su ušli u polufinale, tu je i Rumunija sa kojom smo se dosta trkali. Dobili smo Rumune i na Evropskom, i u Lucernu. U našoj grupi Hrvati su, naravno, pobedili i pokazali da su do sada najbolji. Ali, videćemo sutra… Tu su još i Kanađani, Holanđani su ispali, a dominirali su u prvoj trci, tako da mi sutra veslamo našu trku i idemo do medalje”, dodaje.

Podsetimo, finale dvojca bez kormilara je u četvrtak od 2.18 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve