Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.09.2022.

17:10

Feliks: Najveća pobeda u karijeri

Kanadski teniser Feliks Ože-Aljasim smatra da je pobeda nad Novakom Đokovićem na Lejver kupu "možda i najveća u karijeri".

Izvor: MT

Autor: MT

Feliks: Najveća pobeda u karijeri
Foto: Profimedia

Trenutno 13. igrač sveta je neočekivano lako izašao na kraj sa srpskim asom – 6:3, 7:6, posle malo više od sat i po vremena igre.

Pre ovog susreta, jedini međusobni duel odigrali su u Rimu ove godine, kada je slavio Novak sa 7:5, 7:6.

"Ovo je bilo fantastično. Ovo je možda i najbolji meč u karijeri do sada. Bio sam u tim duelima protiv velikih šampiona blizu. Zbog toga sam zadovoljan što sam ovaj duel uspeo da dobijem", rekao je Ože-Aljasim posle meča.

Feliks je pre ovog singla, zajedno sa Džekom Sokom pobedio Endija Marija i Matea Beretinija.

"To je bila prva velika pobeda. Onda sam se osetio mnogo lakšim. Servis i ritern je bio dobar. Naravno da mi je dala samopouzdanje da nastavim dalje", dodao je 22-godišnji Kanađanin.

Tim Sveta sada vodi 10:8 protiv Tima Evrope, a za konačni trijumf biće im dovoljna jedna pobeda u naredna dva singla.

"Vodimo, imamo dva poena više. Veliki protivnici su u pitanju, biće teško. Nadam se da će moj tim ostvariti pobedu na kraju", zaključio je Feliks.

Sledi duel Cicipasa i Tijafoa, a ako bude bilo potrebe, odlučujući susret igraće Rud i Fric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve