Nova vest
Tenis

Subota, 24.09.2022.

20:17

"Novak će imati najviše titula, Nadal se povlači"

Bivša francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da će Novak Ðoković biti igrač sa najviše osvojenih Grend slem titula.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/ANDY RAIN

Bartoli je istakla i da očekuje da će Španac Rafael Nadal dogodine da se povuče iz tenisa.

Nadal je zasad osvojio 22 Grend slem trofeja, jedan više od Ðokovića.

"Predviđam da će Novak biti teniser sa najviše osvojenih grend slemova. Jedino na tom putu može da ga spreči korona virus i to što se nije vakcinisao, odnosno da neće moći da učestvuje na gren slemovima, ali nadam se da se to neće dogoditi", rekla je Bartoli za "Stadijum astro".

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine smatra da Nadalovo telo više ne može da izdrži napore vrhunskog tenisa.

"Ne vidim da će se Nadal profesionalno baviti tenisom posle 2023. godine. To je moje mišljenje, videćemo kako će se razvijati situacija. Često je povređen i telo teško da će moći da izdrži sve te napore, s obzirom na to da je već u poznim teniskim godinama", izjavila je Bartoli.

Francuskinja je od tenisa zaradila malo više od 11 miliona dolara, osvojila je osam titula u karijeri, uključujući i jedini grend slem Vimbldon, a najbolji plasman na WTA listi ostvarila je 2012. godine kada je bila sedma teniserka planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve