Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.08.2022.

15:30

Medvedev: Sećam se meča sa Novakom, bilo je sjajno

Danil Medvedev ima paklen zadatak narednih nedelja u finišu američke turneje.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Medvedev: Sećam se meča sa Novakom, bilo je sjajno
Foto: Profimedia

Ruski teniser brani prvo mesto na ATP listi i veliki broj poena, a posao dodatno može da mu oteža ako se dogodi ono što mnogi veruju da hoće, da se Novak Đoković ipak nađe u Njujorku.

Prošle godine, Danil je u Njujorku na impresivan način u tri seta sprečio Đokovića da osvoji kalendarski grend slem. Sada ga na startu očekuje Botik van de Zandšulp.

"Svakako da želim da pobedim u što više mečeva kako bi mi poraslo samopouzdanje pred US Open. Ipak, idemo meč po meč. Žreb je krcat dobrim igračima, ponekad se neko povuče, neko drugi je umoran od sezone, možda ne u najboljoj formi. Kad pogledam žreb, čak i meč prvog kola izgleda kao jako težak", dodao je Moskovljanin.

Medvedev je pre tri godine osvojio Sinsinati, a u polufinalu je morao da pobedi baš Novaka Đokovića.

"Imam lepa sećanja na ovaj turnir, igrao sam tu najbolje mečeve, počevši od četvrtfinala, pa preko tog meča sa Novakom, gde je on imao set prednosti. Sjajno. Zato volim da dođem ovde. Turnir se nije promenio u odnosu na pre tri godine. Dopada mi se atmosfera, uvek sam dobro igrao ovde, nadam se da ću i ove", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve