Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.08.2022.

08:46

Serena izgubila i oprostila se od Toronta

Serena Vilijams nije uspela da zabeleži još jednu pobedu na turniru u Torontu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Serena izgubila i oprostila se od Toronta
Foto: Profimedia

Amerikanka, koja je pre dva dana objavila da se uskoro povlači iz profesionalnog tenisa, izgubila je u drugom kolu od Belinde Benčić iz Švajcarske, 6:2, 6:4.

Bio je to tek treći meč Vilijamsove u ovoj godini, tako da je zvanična olimpijska šampionka predstavljala prevelik zalogaj u ovom trenutku.

Belinda je za 78 minuta igre dva puta napravila brejk u prvom i još jednom u drugom setu, a usput je ispalila osam asova. Sve je na kraju ipak bilo u znaku oproštaja Serene od publike u Torontu.

"Volim da igram ovde, uvek mi je bilo prijatno na ovom terenu. Volela bih da sam odigrala bolje ove večeri, ali i Belinda je bila zaista dobra", izjavila je Serena. Iako nije precizirala datum povlačenja, veruje se da će se pojaviti još u Sinsinatiju i potom u Njujorku, na US Openu. "Bilo je ovo interesantnih 24 časa. Kao što sam i rekla u tom članku, užasna sam kada se rastajem. Ipak, zbogom svima. Bilo je zadovoljstvo igrati pred vama svih ovih godina", poručila je na kraju uz ovacije sa tribina.

Pre meča, pušten je video u njenu čas, da bi po završetku duela sa Benčićevom, dobila na poklon dresove Toronto Reptorsa i NHL ekipe Toronta, takođe sa mini verzijama za ćerkicu Olimpiju.

Rezultati:
Andreesku - Korne 6:3, 4:6, 6:3
Benčić - S. Vilijams 6:2, 6:4
Mugurusa - Kanepi 6:4, 6:4
Dženg - Žaber 6:1, 2:1 predaja Žaber
Tajhman - Kontaveit 6:4, 6:4
Sabalenka - Soribes Tormo 6:4, 6:3
Putinceva - Badosa 7:5, 1:0, predaja Badose
Adad Marija - Fernandes 7:6 (4), 6:1
Halep - S. Dženg 6:4, 6:2
Švjontek - Tomljanović 6:1, 6:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve