Nova vest
Tenis

Sreda, 10.08.2022.

16:43

Šta je potrebno da se desi za Đokovićev povratak?

Srpski teniser Novak Đoković uskoro bi mogao da se vrati u Top 5 ATP rang liste.

Izvor: LN

Autor: LN

Šta je potrebno da se desi za Đokovićev povratak?
Foto: Profimedia

Đoković od osvajanja Vimbldona ne igra na turnirima, iako je planirao da igra na mastersima u Kanadi i Americi, pa i US openu na kojem ga najverovatnije neće biti.

Zbog toga, ali i odluke da na trećem Grend slemu sezone nema bodova, očekuje se njegov drastičan pad na ATP rang listi, ali bi pre toga mogao i da napreduje.

Novak trenutno zauzima šesto mesto u svetskom poretku i ima 4.770 bodova, odnosno 230 manje od petoplasiranog Stefanosa Cicipasa i više od 3.000 manje od "broja 1" Danila Medvedeva.

Ipak, uprkos tome što ne igra u Montrealu koji je počeo ovog ponedeljka, Novak može da "preskoči" Grka i postane peti teniser sveta.

Cicipas brani 360 bodova u Kanadi, a samim dolaskom na turnir obezbedio je drugo kolo i barem 45 bodova, odnosno minimum 85 više od Đokovića, ali će morati da dođe do četvrtfinala turnira ukoliko želi da zadrži peto mesto.

Opasnost po Novaka je i Norvežanin Kasper Rud, aktuelni finalista Rolan Garosa, ali je pred njim takođe težak zadatak pošto brani prošlogodišnje četvrtfinale i trenutno ima 4.685 bodova – 85 manje od srpskog asa.

Da bi prestigao vlasnika 21 Grend slem titule mora da dođe barem do polufinala, a prvi rival (u drugom kolu) mu je Slovak Aleks Molčan.

Cicipasu, sa druge strane, sledi okršaj sa mladim zahuktalim Britancem Džekom Drejperom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve