Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.08.2022.

18:15

Amerikanac spomenuo zemljaka zbog Novaka: "Neki mogu, neki ne mogu"

Teniseri Džon Milman, Dastin Braun i Rejli Opelka imali su zanimljive komentare o najaktuelnijoj teniskoj temi.

Izvor: MT

Autor: MT

Amerikanac spomenuo zemljaka zbog Novaka:
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Naravno, to je Novak Đoković i pitanje da li će mu biti dozvoljen ulazak u Sjedinjene Države, te samim tim omogućen nastup na US openu.

Sve je krenulo sa tvitom Australijanca Džona Milmana, koji je tražio pomoć da razume nelogičnu situaciju.

"Misao dana – ’mogao bih da budem pozitivan i da odletim u SAD jer sam vakcinisan. Ali nekome ko se oporavio od kovida, negativan je, ali nije vakcinisan, odbijen je ulazak.’ Znam da postoje granični zakoni, ali pomozite mi da razumem", napisao je Milman.

Odgovorio mu je ubrzo nemački teniser Dastin Braun, koji se vodi parolom "pravila su pravila".

"Svaka država jednostavno ima svoja pravila. Zašto u Nemačkoj mogu da hodam ulicom sa pivom u ruci, a u drugim zemljama ne mogu? Zato što su njihova pravila takva", odgovorio je Braun.

Na Brauna se nadovezao Amerikanac Rejli Opelka, koji je aludirao na činjenicu da će nevakcinisani Tenis Sandgren, njegov zemljak, igrati na US openu, a Novak Đoković, najverovatnije neće.

"Ali postoje neki igrači (Sandgren) koji mogu da šetaju sa pivom u istoj zemlji u kojoj drugi (Novak) ne mogu", napisao je Opelka.

Otvoreno prvenstvo Amerike na programu je od 29. avgusta do 11. septembra, a Novak je šampion ovog Grend slema bio tri puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve