Nova vest
Tenis

Utorak, 04.01.2022.

11:15

Đoković potvrdio – ide u Australiju!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da će igrati na Australijan openu!

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković potvrdio – ide u Australiju!
Foto: Profimedia

Nedeljama se spekulisalo da li će putovati u Melburn zbog strogih kovid protokola na najmanjem kontinentu.

Neizvesnost je dodatno porasla nakon što je odustao od ATP kupa u Sidneju.

Ipak, dve nedelje pre početka prvog grend slema sezone, Đoković je dobio medicinsko izuzeće i potvrdio da putuje u Australiju gde će pokušati da postane najtrofejniji grend slem igrač u istoriji tenisa.

"Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo", poručio je Đoković na Instagramu.

Australijan open je na programu 17-30. januara, a Đoković će u Melburnu pokušati da osvoji jubilarnu desetu titulu, četvrtu uzastopnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve