Nova vest
Tenis

Utorak, 07.12.2021.

08:53

Đoković ide u Sidnej – Srbija u grupi sa Španijom

Novak Đoković definitivno će igrati u Australiji predstojećeg januara.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković ide u Sidnej – Srbija u grupi sa Španijom

Nedeljama se spekulisalo da li će moći da putuje na najmanji kontinent zbog obavezne vakcinacije, ali je ATP saopštio da će Đoković predvoditi Srbiju na trećem izdanju ATP kupa.

Iako Sidnej i Melburn, domaćin Australijan opena, nisu u istoj saveznoj državi, za ulazak bilo gde u Australiju potrebna je potvrda o vakcinaciji ili dvonedeljni karantin.

Obavljen je i žreb grupa, a Srbija će u Grupi A igrati protiv selekcija Norveške, Čilea i Španije.

ATP kup je na programu od 1. do 9. januara, a titulu brani ekipa Rusije, koja je u nedelju osvojila i Dejvis kup.

Srbija je osvojila inauguralno izdanje turnira prošle godine.

Poznati su i sastavi ekipa koje će igrati u grupi sa Srbijom za koju će osim Đokovića igrati još Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i naturalizovani Hrvat Matej Sabanov..

Za Norvešku će nastupiti: Kasper Rud, Viktor Đurasović, Lukas Helum-Lilengren, Lejton Rivera i Andreja Petrović.

Za Čile je za sad poznato da će igrati Kristijan Garin, Alehandro Tabilo i Tomas Barios Vera.

Španiju neće predvoditi Rafael Nadal, već Roberto Bautista Agut uz Pabla Karenjo-Busta, Alberta Ramos-Vinjolasa, Alehandra Davidoviča Fokinu i Pedra Martinesa.

Što se tiče ostalih timova, Rusiju će u Sidneju predvoditi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Nemačku Aleksandar Zverev, Austriju Dominik Tim, Grčku Stefanos Cicipas, Italiju Mateo Beretini...

Prvi reket Velike Britanije biće Kameron Nori, najveći adut Argentin eje Dijego Švarcman, Gruzija se uzda u Nikoloza Basilašvilija, Poljska u Hurberta Hurkača, a SAD u Tejlora Frica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve