Nova vest
Tenis

Subota, 27.11.2021.

09:10

Đoković: Postoje mnogo bitnije stvari od sporta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je o igranju pred praznim tribinama.

Izvor:

Autor:

Đoković: Postoje mnogo bitnije stvari od sporta
Foto: Profimedia

Srbija je u prvom kolu Dejvis kupa u Insbruku lako savladala Austriju 3-0.

Lajović je doneo prvi poen pobedom nad Džeraldom Melcerom, da bi zatim Đoković lako savladao Denisa Novaka i doneo pobedu Srbiji.

Na kraju je dubl Ćaćić-Krajinović slavio za maksimalnih 3-0.

Posle meča sa Novakom, Đoković je govorio o igranju pred praznim tribinama.

"Pre sedam ili deset dana dobili smo tužne vesti da nećemo igrati pred publikom. To nisu vesti koje smo želeli da čujemo. Publika je osnovni deo ovog sporta. Mi smo ipak i biznis, zabavljamo i usrećujemo ljude", objašnjava Đoković i nastavlja:

"Mi smo sportisti, profesionalni sportisti koji imaju privilegiju da rade ono što vole i žive od sporta, ali u isto vreme imamo i uticaj na publiku. Donosimo im pozitivne emocije, ljudima koji kupuju karte i dolaze da nas gledaju. Uvek razmišljam o tome i zato sam bio tužan što ćemo igrati bez publike. Na sve smo spremni, znamo da ovo nije poslednji put da ćemo igrati pred praznim tribinama. Tako je kako je. Dosta je ljudi u svetu koji se muče više od nas i ja ih razumem i uz njih sam. Postoje mnogo bitnije stvari od profesionalnog sporta. To je zdravlje. Molim se za sve ljude. Nadam se da ćemo se zajedno izvući iz ovoga", rekao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve