Nova vest
Tenis

Sreda, 27.10.2021.

09:25

"Novak je veoma uzdrman"

Boris Beker, nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, smatra da će Novak Đoković igrati u Australiji.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Nemac, koji je od 2013. do 2016. bio i trener najboljeg tenisera sveta, smatra da napadi kojima je Đoković izložen u medijima u poslednje vreme, nisu nimalo primereni.

"Ja sam prvi koji razume šta znači stresna situacija sa medijima. Imam takav slučaj do današnjeg dana", rekao je Beker u Eurosportovom podkastu "Žuta loptica".

Novaka nije bilo na terenu još od finala US Opena u kom je ispustio priliku da osttvari kalendarski grend slem.

Beker smatra da je to jako uticalo na Novakove emocije i da ga je na neko vreme udaljilo od terena, kako bi se pregrupisao.

"Novak shvata kakvu šansu je propustio u finalu Us Opena. Da je pobedio, prestigao bi Federera i Nadala sa 21 grend slem titulom. Za njega je to bio veliki emotivni problem, to što se nije dogodilo ono što je želeo", dodao je Boris.

Đoković je najavio da će igrati uskoro na Mastersu u Parizu, a gledaćemo ga i u Dejvis kupu.

"Nadam se da će uskoro igrati. Mislim da će sve biti mnogo jasnije kada se vrati poslu i počne da igra opet na turnirima. Čini se da je sada veoma emotivno uzdrman svim tim napadima", dodao je Nemac.

On ima i savet za broja jedan i podvlači da bi Đoković trebalo da ima na umu kako je publika u njujorku reagovala posle tog poraza od Medvedeva.

"Ovacije koje je dobio u tom finalu bile su dobar znak za njega, trebalo bi svima da bude jasno da je na putu da ga mnogi zavole u finišu karijere. Poštovanje prema njegovoj igri uvek je bilo prisutno, ali sada su mnogi i emotivno stali uz njega", zaključio je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve