Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.09.2021.

15:00

ATP pooštrava pravila

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) vrlo brzo će pooštriti pravila vezana za lekarsku pauzu i odlazak u toalet tokom meča, prenose američki mediji.

Izvor: SN

Autor: SN

ATP pooštrava pravila
Foto: Profimedia

Kako se navodi, ova tema je bila veoma aktuelna na US Openu, kada je u središtu pažnje bio Grk Stefanos Cicipas, koji je dugačke odlaske u toalet tokom meča praktikovao više puta.

Britanac Endi Mari optužio je Cicipasa posle meča prvog kola da krši pravila i odlaske u toalet koristi kako bi se savetovao sa ocem u odlučujućim momentima svojih meceva.

Cicipas se branio time da vremenskih ograničenja za odlazak u toalet nema, tako da on ne krši nijedno pravilo.

Na sve ovo reagovali su čelni ljudi ATP koji su naveli da će doći do strožih i rigoroznijih pravila kada je u pitanju primanje lekarske pomoći na terenu i kada je u pitanju odlazak u toalet.

"Nadamo se da će odluke o tome zaživeti sa prvim danom 2022. godine. Došli smo do kritične tačke na ovoj temi", zaključuju iz Asocijacije teniskih profesionalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve