Nova vest
Tenis

Petak, 14.05.2021.

17:20

Rafa o padu: Uplašio sam se!

Rafael Nadal je tokom meča sa Zverevim doživeo nezgodan pad.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rafa o padu: Uplašio sam se!
Foto: Profimedia

Španac je trčao na jednu skraćenu loptu kada je vrhom desnog stopala zapeo za liniju i pao.

Držao se u predelu kuka, očigledno da je udarac prilikom prizemljenja bio nezgodan, a imao je i malu oderotinu kraj levog kolena.

"Bilo je to pomalo zastrašujuće iskustvo. Boli me na nekoliko mesta. Trčao sam i zapeo za liniju, pao sam na ruku, malo sam se uplašio. Posle nekoliko sekundi sam shvatio da nije ništa i da mogu da nastavim da igram", izjavio je španski as na obraćanju medijima po plasmanu u polufinale.

Rekao je i da je ovaj meč u Rimu bio potpuno različit od onog u Madridu.

"Razlika je bila pre svega u uslovima za igru. Ovo je bilo potpuno drugačije od Madrida. Igrao sam često u Madridu i znam koliko je tamo teško kontrolisati lopticu. Posebno protiv dobrih servera. Serviraju dobro i agresivni su, teško je ući u igru. Ovde je drugačije. I dalje je teško jer je Saša fantastičan teniser, voli da igra i zna šta treba da radi, osvajao je turnir. Ipak, igrao sam bolje nego prople nedelje, mnogo toga sam uradio kako je trebalo. Menjao sam ritam u svakom poenu, zadovoljan sam nivoom prikazanog", poručio je Nadal.

Rafa se osvrnuo i na to da je po njemu nepovoljnim uslovima u Parizu jesenas, uspeo da uzme titulu na Rolan Garosu, 13. u karijeri.

"Uslovi prošle godine na Rolan Garosu su verovatno bili najteži za mene, za moj stil igre, ali nije uopšte ispalo loše. Igrao sam vrlo dobro i nisam izgubio ni set. Ponekad se takve stvari dese, ali ako me i dalje pitate šta više volim, onda je to da igram pod normalnim uslovima. bez dileme", podvukao je teniser iz Manakora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve