Nova vest
Tenis

Sreda, 21.04.2021.

19:15

Novak: Puž nije pravi simbol mene, ali doći ću da ga vidim!

Nedavno je Novak Đoković dobio još jedno, ako se tako može reći, priznanje iz Crne Gore.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Puž nije pravi simbol mene, ali doći ću da ga vidim!
Foto: Marko Djokovic/Starsport

Naime, tamo je u kraškom izvoru u blizini Podgorice otkrivena nova vrsta puža i rešili su da ga u Novakovu čast nazovu "travunijana đokovici".

Novak je posle pobede u osmini finala Srbija opena nad Sunvu Kvonom rekao da je čuo za vest i da je počastvovan zbog toga.

"Veoma sam počastvovan time, jer sam obožavalac prirode i eko sistema, cenim sve vrste životinja i biljaka. Trudim se da živim u harmoniji sa prirodom. Čuo sam tu vest, malo me je nasmejalo, ali sam istovremeno počastvovan. Nekako ne znam koliko je to baš simbolično za mene, jer sam se trudio da u životu budem brz, a eto, dobio sam puža, najsporiju životinju. Možda je to i neka poruka za mene da moram malo da usporim. Hvala ljudima iz Crne Gore, možda ću već ovog leta videti tu posebnu vrstu puža. Nadam se da ću, ako ne mogu da ga dotaknem uspeti makar da ga vidim", poručio je Novak.

Nedavno je u Monte Karlu izgubio od Dana Evansa, sada je protiv Kvona odigrao daleko bolje.

"Ne mogu baš tako da kažem, ali u nekim trenucima je poželjno izgubiti, ako već mora, najbolje je onda na početku sezone na šljaci. To me je protreslo, pokazalo mi šta treba da unapredim. Veoma sam zadovoljan današnjom igrom, imaću sada dan pauze, pa onda duel sa Kecmanovićem. Nadam se da će neko od naših da se bori za trofej. Što se mene tiče, već sam zaboravio na poraz od Evansa. Činjenica je da sam tad odigrao slabo, ali radujem se što sam danas igrao ovako dobro. Idemo dalje u nove pobede".

Sa Kecmanovićem se do sada nije sastajao. Kaže da će analizirati sa svojim timom šta treba da radi.

"Pripremam se slično za svaki meč, nezavisno je li protivnik naš teniser ili ne. Sa Mićom nisam imao priliku da igram, uradiću analizu. Gledao sam ga juče i danas, igra dobro. To što se igra u Beogradu i Srbiji može da bude podstrek i motivacija, ali tanka je linija između najboljeg tenisa i dosta slabijeg kvaliteta, jer imaš pritisak koji je neminovan. Kad igraš kod kuće, osećaš da moraš da pobediš, a to je drugačije kad si van Srbije", dodao je Novak.

Laslo Đere je posle prve pobede rekao da je imao pre meča sgtrah da ne izgubi i Novak poručuje da odlično razume kako se teniser iz Sente oseća.

"Ne čudi me što se Laslo osećao tako, poznato mi je to vrlo dobro, i ja se osećam tako svaki put kada sam ovde. Imam iskustvo, igrao sam dosta mečeva pred našim navijačima na Dejvis kupu, ranije na Srbija openu, to mi dozvoljava da se lakše nosim sa tim iskustvom, da se postavim drugačije, imam bolju kontrolu emocija i misli tokom meča. Savet? To je nešto logićno, jednostavno, trebaloi bi da što više igraš, time će ti biti lakše, znaćeš kako treba da se nosiš sa tim. Svaki igrač bi trebalo da se potrudi da te rutine pred mečeve održavaju i kad su ovde. Znam da je to tepko, svi ih zovu zbog ulaznica, tu su prijatelji, ima dosta distrakcija, ali bitno je kad igraju ovde da se potrude da se isključe", savetuje je svetski broj jedan.

Novak je rekao da se nada dugoj tradiciji Srbija opena.

"Uvek je lepo biti u Beogradu. Ovo je moj rodni grad, ne može nijedno mesto da ga zameni, ovde se najlepše osećam na svetu. Zahvalan sam što sam zdrav, što sam odigrao dobro danas, nadam se da ću dogurati do tog meča za trofej. Imaću velike izazove, radujem se tome, pogotovo zbog činjenice da sam igrao dobro. Nadamo se i većem broju publike za naredne turnire, ovo je velika stvar. za nas Vredno je pomenuti značaj organizacije nekoliko turnira na najvišem profesionalnom nivou. Bitno je da ima što više internacionalnih turnira kod nas, jer tako usred ovih mera omogućavate našim igračima da uštede novac koji bi potrošili na putovanja. Imaju mogućnost i da napreduju, a veliki motiv je što igraju pred domaćom publikom. Nadam se da ćemo održavati turnire dug niz godina, da će ovo postati tradicija. Imamo licencu za četiri godine, tačnije tri sa pravom da je posle toga otkupimo. Videćemo šta će biti. Trudimo se da uživamo u sadašnjem trenutku", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve