Nova vest
Tenis

Subota, 27.02.2021.

12:50

“Rafa i Novak igraju svaki poen kao da je meč lopta”

Marin Čilić, šampion US Opena 2014. godine, nije uspeo da se plasira u finale turnira u Singapuru.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

“Rafa i Novak igraju svaki poen kao da je meč lopta”
Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Poražen je od Australijanca Alekseja Popirina sa 7:6 (5), 7:6 (2) u jednom vrlo neizvesnom meču u kom je presudilo svega nekoliko poena.

Čilić, koji je prethodno na dva turnira od starta sezone gubio u prvim kolima, pričao je o tome kako je zadivljen igrom Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Posebno je izdvojio značaj psihološkog faktora i intenzitet njihove igre.

Rekao bi da su Rafa i Novak prilično slični po intenzitetu igre. Igraju svaki poen kao da je meč lopta”, kaže Marin.

Teniser iz Međugorja je u priču o “velikoj trojci” ubacio i Rodžera Federera.

“Rodžer je više fokusiran na promenu ritma i brzine, oslanja se na brze servis gemove, ima sjajan servis, forhend, miksuje udarce i igra agresivan tenis. Njegova kretnja i oštrina su neverovatni”, dodao je Čilić.

Kaže da se Đoković i Nadal izdvajaju još po nečem.

Novak i Rafa su najbolji što se tiče stvaranja pritiska. Ako ste, na primer, gledali finale Australijan opena sa Medvedevim, Novak je stavio Danila pod pritisak od prvog poena, tako je bilo konstantno. Uvek osećate kako vas gura, pritiska. Kada igrate na grend slemu protiv njih, morate da igrate u tom ritmu i do četiri, pet sati. Uz njihove sposobnosti, to je ključni element i zato su toliko uspešni na glavnim turnirima”, zaključio je Čilić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve