Nova vest
Tenis

Utorak, 02.02.2021.

07:45

Đoković otkrio ključ pobede

Članović srpskog tima, Novak Đoković, Filip Krajinović i Dušan Lajović prezadovoljni su startom na ATP kupu u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković otkrio ključ pobede
Foto: Profimedia

U obraćanju medijima posle pobede nad Kanadom od 2-1, istakli su da su borbenost i velika želja za pobedom bili ključni u sudaru sa odličnim protivnicima.

Posebno je oduševio Filip Krajinović u dubl meču, u kojem je zajedno sa Novakom Đokovićem Srbiji doneo pobedonosni poen u "Rod Lejver" areni.

"Filip Krajinović je bio ključ pobede. Kako je danas igrao, pa to je bilo fenomenalno. Veoma je dobro vraćao njihove serbise. Imao je dobar servis, pronašao je pravi ritam. Igrao je ključne udarce u drugom setu, baš kad je bilo najpotrebnije. Borili smo se. Bili smo blizu da taj drugi set zatvorimo i ranije. Imali smo tri puta situacija za brejk. Sva tri puta sam ja pokušavao i nisam imao uspeha. Čestitke Milošu i Denisu na serviranju, kako u singlu, tako i u dublu. Jako je tepko igrati kad neko tako servira, kao ovi momci. Iopak, uspeli smo da nađemo prave udarce, ritern, poziciju na terenu kad je bilo najvažnije. Bilo je uzbudljivo. Ni Filip ni ja ne igramo mnogo dubl, ali ni Dušan. Svi smo specijalisti za singl. U ovakvim takmičenjima, poen u dublu je jednako važan kao i oni u singlu. Velika pobeda za nas, snažan vetar u jedra za sledeći meč", izjavio je Novak Đoković.

Filip Krajinović je odgovorio na pitanje kako se osećao što ponovo igra pred publikom.

"Lepo je videti ljude okolo. Danas je bilo mnogo srpskih navijača. Uvek je lepo kad su tu. Mnogo nam je nedostajala publika i nadamo se da će situacija biti sve bolja i bolja i da ćemo uživati do kraja, kao što smo i prošle godine", rekao je teniser iz Sombora.

I Novak je imao samo lepe reči za naše navijače kojih je bilo na tribinama "Rod Lejver" arene.

"Ovo je svakako možda i najstrastvenija srpska publika, sigurno, barem među onom koju srećemo širom sveta. Daleko su od zemlje u kokjoj su rođeni. Osećaju, kao i mi da je ovo jedinstvena prilika, možda jednom godišnje, ili u par godina, da vide najbolje tenisere koji predstavljaju Srbiju daleko od kuće u velikom takmičenju. Naravno da je zadovoljstvo videti ih opet u velikom broju. Kad god treba, tu su. Prošle godine je bilo prelepo. To je bila možda i najbolja podrška koju smo imali van Beograda. Neopisivo. Sidnej, fenomenalno. Zahvalni smo im na tome. Potrebno nam je tako nešto, u ovakvom takmičenju, posebno", dodao je Đoković.

Novaka su upitali i da li je vežbao pozu Hulka, na šta se on samo nasmejao:

"Poza Hulka? Ne, oligledno da je ta proslava bila neka vrsta olakšanja. Bilo je tako tesno. Bukvalno su jedan ili dva udarca odlučili pobednika u dublu. Osećali smo da smo bili dobri, da smo se borili. Bilo smo koncentrisani, gurnuli smo ih do krajnjih granica. Na kraju, mi smo pobedili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve