Nova vest
Tenis

Utorak, 26.01.2021.

11:21

Kirjos "promenio ploču": Đoković je naš Lebron

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da se oseća sigurno pred prvi Grend slem u sezoni, Australijan open.

Izvor: MT

Autor: MT

Kirjos
Foto: Profimedia

On je u intervjuu za "CNN" između ostalog govorio i o Novaku Đokoviću, ali ovoga puta kontekst nije bio negativan.

"Zdravlje i sigurnost su mi uvek na prvom mestu. Na kraju, to je samo teniski turnir koji igramo i mislim da on ne bi trebalo da bude važniji od zdravstvenih protokola. Igrači su, kada su dolazili, znali na ograničenja koja će biti. Nema mesta prigovaranju. Da se svi bave pandemijom kao Australija, bila bi druga priča. Mislim da se Australija stvarno dobro nosi sa pandemijom. Kao zemlja smo dobro radili. U Melburnu smo sa ’balonom’ odradili sjajan posao", rekao je Kirjos i dodao:

"Osećam se sasvim sigurno. Tokom prošle godine se nisam tako osećao. Mislio sam da je prerano za igru bilo. Mislim da je sada sigurnije. Ne želim da ugrozim druge osobe. Imam osobe koje volim i ne želim da ih ugrozim Kovidom, ali mislim da je sada sigurno."

Kirjos se dotakao i najboljeg tenisera sveta, te organizovanja egzibicije "Adrija tur" u jeku pandemije koronavirusa.

"Novak Đoković je jedan od lidera našeg sporta. On je tehnički naš Lebron Džejms. Treba da bude primer svim teniserima. Kada je radio neke stvari tokom panedemije, to nije bilo pravo vreme. Znam da svi greše, neko izađe iz koloseka, mislim da moramo biti odgovorni. Na kraju dana, mi smo kolege, takmičimo se jedni protiv drugih, bavimo se istim poslom. Niko zaista nije Novaka smatrao odgovornim. Svi se ponekad ’pogube’, ali mislim da je trebalo da se povuče. Ne radim ove stvari zbog medijske pažnje. Tako sam vaspitan i samo pokušavam da radim ono što je do mene", rekao je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve