Nova vest
Tenis

Petak, 04.12.2020.

15:05

Kvalifikacije za AO van Australije?

Prvi Grend slem turnir sezone, Australijan open, po svemu sudeći će početi 8. februara, a mnogi strahuju da neće biti tradicionalnog kvalifikacionog turnira.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kvalifikacije za AO van Australije?
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Tako bi igrači koje su slabije rangirani ostali bez šanse da se plasiraju u glavni žreb, ali kako stvari stoje, postoje izgledi da im se to ipak omogući.

Poznato je da će vlasti u Australiji dozvoliti teniserima i teniserkama da uđu u zemlju od 15. januara, posle čega bi dve nedelje proveli u propisanom karantinu.

Ipak, pojedini mediji tvrde kako u Melburnu razmišljaju da se kvalifikacije ipak održe i to pre 15. januara, ali u nekoj drugoj zemlji.

Situacija je takva da se taumišlja o nekoj od zemalja na Bliskom Istoku gde su vremenski uslovi povoljni, pa čak i o Los Anđelesu.

Naravno, ništa nije definitivno i sve je ovo samo jedna od mogućnosti o kojoj se raspravlja.

Takođe, veruje se i da će nedelju pre turnira, tačnije od 1. do 6. februara, biti organizovana četiri turnira, dva u ATP i dva u WTA okvirima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve