Nova vest
Tenis

Utorak, 24.11.2020.

17:25

"Želim tron, ali Đoković, Nadal i Federer deluju jako"

Rus Danil Medvedev superiorno je osvojio Završni Masters u Londonu sa maksimalnih pet pobeda.

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Pobedio i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a na kraju i Dominika Tima u velikom finalu za svoj prvi trofej u "O2" areni u karijeri.

Postao je tek četvrti teniser u "Open eri" koji je na istom turniru pobedio prvu trojicu tenisera sveta. Pre njega to su učinili samo Boris Beker, David Nalbandijan i Novak Đoković.

Od februara 2004. godine samo četiri tenisera su bila na ATP tronu: Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Posle osvojenog trofeja, Medvedev ima aspiracije da sruši tu dugačku tradiciju i preuzme ATP tron.

"Još uvek je dug put ispred mene do vrha ATP liste. Moram da odigram sezonu bolje od svih igrača na svetu i da zaslužim broj 1 na kraju godine. Nekada je za to dovoljno 8.000 poena, a nekada nije ni 12.000", izjavio je Medvedev.

Na tom putu mu stoji Novak Đoković koji je 2020. godinu završio po šesti put u karijeri kao najbolji na svetu.

"Sve zavisi od mene. Ako odigram više turnira kao što sam u Parizu i Londonu, imaću priliku da preuziem ATP tron koji želim. Neće biti lako da to postignem jer Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković i dalje izgledaju snažno na terenu. Ali, daću svoj maksimum", poručio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve