Nova vest
Tenis

Sreda, 28.10.2020.

13:37

"Postoje dve stvari koje mogu da zaustave Đokovića"

Džim Kurijer, nekadašnji teniser, analizirao je nadmetanje teniske "velike trojke".

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Kurijer je karijeru odavno završio, a ostavio je neizbrisiv trag sa četiri Grend slem trofeja.

Bio je i prvi teniser planete, a godinu je na tom mestu 1992. završio ispred Pita Samprasa, trenutnog rekordera.

Samprasov rekord od šest godina završenih na prvom mestu ATP rang liste će ove izjednačiti Novak Đoković, osvajač 17 Grend slem trofeja, tri manje od Nadala i Federera.

"Kada ocenjujemo najveće svih vremena imamo tendenciju da precenimo velike titule u singlu. Nedelje provedene na rvom mestu, kao i godine završene na prvom mestu, su takođe veoma važne kako bismo najbolje sagledali situaciju", rekao je Kurijer za "tennis.com".

Amerikanac je uporedio Samprasov rekord sa Đokovićevim, koji će postaviti ukoliko u sredu pobedi Bornu Ćorića.

"Pitovih šest godina zaredom je neverovatno. Za to je, osim nadmoćne igre, bilo potrebno imati i fizičku i mentalnu konstantnost. Novakova sposobnost da pronađe svoje mesto igrajući sa Federerom i Nadalom je podjednako teško kao i Pitovih šest godina u nizu", objasnio je Kurijer.

Da li je šest godina na vrhu ATP rang liste maksimum za Srbina?

"Mislim da on može da bude 'broj 1' još dugo ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Postoje samo dve stvari koje možda mogu da ga spreče u tome, a to su – zdravlje i Nadal", jasan je 50-godišnjak sa Floride i podvlači:

"Biti 'broj 1' na kraju godine u bilo koje vreme je velika čast i ja sam na to veoma ponosan. Nema sumnje da je Novak dominirao u muškom tenisu ove godine, ponovo. Statistika ne laže".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve